El passat 1 d'abril va ser l'aniversari de l'Aleix i vam voler celebrar-ho. No exactament aquell mateix dia, perquè ell era fora, sinó que ho vam fer uns dies després, aprofitant el cap de setmana. El Manel va optar per fer un sopar a fora, tots cinc: l'Aleix, la Lara, l'Arlet, el Manel i jo. I vam quedar per sopar en un restaurant de Castellar que ens agrada força, que és de tapes i on ho fan molt bé. El tema era que a mi em feia gràcia fer-li un pastís, a l'Aleix, que ja sabeu que m'agrada preparar les postres per ocasions tan especials, i volia que el pastís fos de xocolata, i a poder ser, també de coco, ja que em consta que són els gustos preferits de l'amfitrió, exceptuant el sacher, que ja li havia preparat en una altra ocasió i que podeu consultar aquí. El problema de fer un pastís gaire gran era que, si anàvem a sopar a fora, seria difícil de transportar i potser excessiu, ia més, jo tenia molt poc temps per a preparar-lo, així que vaig optar per una opció individual que es cou ràpidament al microones. Així que, si algun dia us trobeu apurats, o us ve de gust fer un berenar de diumenge, d'aquells de "gula", no us podeu perdre aquesta opció.
Ingredients:
1 ou
11 c. d'oli d'oliva
2 c. de llet semi
2 c. de farina
3 c. de sucre
3 c. de colacao
5-6 g de kikos
Sucre llustre
D'entrada, triem una tassa que pugui anar al microones. Hi aboquem un ou i l'oli. Batem amb les varilles. Aquí jo vaig tenir una ajudant molt eficient, he he he. Seguidament, incorporem la farina, el sucre i el cacau. Tornem a remenar. A continuació, trinxem una mica els kikos i els anem ficant a dins. Que bons que són! ;-)
Un cop tenim tots els kikos a dintre, fiquem el pastís dins el microones durant 2 minuts. Un cop cuit, el traiem i deixem refredar. I un cop fred, l'empolsinem amb sucre llustre.
I ja el tenim a punt!
Per molts anys, Aleix!
Cada dia estàn més de moda aquests pastissos individuals al microones. Potser no he trobat la recepta adequada i quan els he fet a casa no han agradat.
ResponEliminaSegur que l'Aleix va quedar molt content i amb la bona ajudant que tens a la cuina tot sortirà encara més bo.
Petons.
Encara no he probat de fer aquest tipus de pastissos... Te molt bona pinta!! Petons
ResponEliminaOstres..quina bona pinta...i la tassa amb possibilitat de missatge també la trobo molt xula! Segur que l'Aleix va estar molt content! Petonarros!
ResponEliminaQuina bona opció!!! Tens recursos per tot!!
ResponEliminaPetons, Marina!
Olga
Sembla rebó, fàcil i ràpid, quins combinació més perfecta!!!
ResponEliminaUna ràpida recepte, per fer contents als qui agrada la xocolata.
ResponEliminaPetons