dissabte, 17 de desembre del 2011

Mandonguilles amb suc i bolets

Aquesta vegada tinc entre mans un plat més elaborat. No és pas difícil. Com diuen alguns savis, la cuina és art i la reposteria és cència. Per tant, en auqest plat ens podem permetre el luxe d'incloure i treure els ingredients qeu volguem. El resultat és aquest:


Ingredients per a les mandonguilles:
100 g de carn picada de porc
100 g de carn picada de vedella
1 ou
All i juvivert trinxat
farina per arrebossar
Pa ratlllat o farina de galeta

Ingredients per a la salsa:
1 porro
1 ceba de figueres
2 pastanagues
1 tomàquet triturat
Fulla de llorer
1 all
1 patata
oli, sal, pebre i herbes de provença
bolets variats


Per començar, agafem un bol i hi incorporem les dues carns picades (de vedella i de porc). Hi afegim l'ou, l'all i el julivert picats i el pa ratllat. Ho remanem amb les mans fins que tot quedi ben barrejat. Després, fem pilotetes de la mida d'una pilota de ping-pong. I ho enfarinem. Ho passem per la paella amb una mica d'oli perquè quedin enrossides i les reservem.

En una cassola, incrorporem totes les verdures, a més d'una fulla de llorer i les herbes provençals. Ho deixem sofregir una mica amb oli i a continuació afegim una mica de brou de verdures (o de carn, si preferiu un gust més intents. Quan hagi suat i fet xup-xup durant ben bé 45 minuts ho retirem i ho batem amb la batedora.

A continuació, tornem a incorporar la salsa a la cassola, amb les mandonguilles i uns quants bolets. I ho deixem fer xup xup uns 20 minuts més. I.... en principi, ja ho tindreu llest per menjar! Per cert, suqueu-hi pa que val la pena!

5 comentaris:

  1. ep! aquest és dels que m'encanten, amb un bon suquet, està dient menja'm. m'ha fet gràcia la barreja de les mandonguilles perquè tinc un bol a la nevera exactament amb la mateixa composició... per fer un bistec rus. cuina vallesana? :-)

    ResponElimina
  2. mira que les mandonguilles no m'agraden, però amb aquesta salseta segur que sí!!! petonets

    ResponElimina
  3. Ep, això de que la cuina és art i la reposteria és ciència és una brama que corre i que no em canso de 'desmentir'. Tenen el mateix de art i de ciència les dues, només canvia el grau de precisió (només cal mirar una recepta de el Bulli hehe) i de fet jo no considero que siguin ni un art ni una ciència.
    Artesania s'hi aproxima més, tot i que fa dècades que ha esdevingut una paraula devaluada... enfi...


    Les mandonguilles (aquí he venido a hablar de las mandonguilles) boníssimes :)

    ResponElimina
  4. Doncs també discrepo. En pastisseria cal ajustar-se a les mides. És a dir, necessària una balança! A la cuina, jo n'he fet servir poques vegades... estic d'acord amb això de l'artesania. Jo faig ceràmica i segons com, fer pa és semblant a fer un gerro... he he. Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...