Tot i que la cuina mediterrània és la que més m'agrada, a diari, també m'encanta anar a restaurants dits "exòtics" per tastar plats d'arreu del món. De fet, per a mi, un viatge és també una degustació gastronòmica per terres desconegudes i fogons que, d'alguna manera, sorprenen al nostre paladar. Hi ha un parell de coses que sí que faig a casa: el sushi i sashimi i els farcellets vietnamites a la meva manera. Són molt fàcils de fer. Només cal disposar de les làmines de farina d'arròs, que un cop remullades (com si ho féssim amb una gelatina - cua de peix), es tornen moldejables per a fer-ne els farcellets.
Ingredients per als rotllets:
3 làmines de Rice Flour Pancakes for spring Rolls
1/2 carbassó
1/2 cogombre
1/2 pastanaga
bolets japonesos
Ingredients per a la salsa:
Concentrat de gerds
Salsa de soja
llima
wasabi
sal
La preparació és molt senzilla. Us ho mostro en imatges per allò que diuen que val més que mil paraules:
Ho he col·locat en una vaporera japonesa i ho he cuit al vapor durant 7-8 minuts. Un cop passat aquest temps ja es poden treure els rotllets, amb compte perquè quan són calents la pasta és molt fràgil. Ho reguem amb soja i, en el moment de menjar, els suquem amb la salsa picant.
De vegades he fet rollets amb aquest paper d'arròs, però sempre fregits! Ho he de provar amb la vaporera, quina pinta!
ResponEliminaPetons
Sandra
Quins farcellets!!Que da molt original!! De tant en quant va bé passar per la gastronomia d'altres paisos per aprendre noves receptes, i gaudir de plats diferents!
ResponEliminaPetons
Hola Maria
ResponEliminaHauria estat un plaer tenir-te de bona veina!!!
Una abraçada
I tant, Núria! Sempre podem coincidir en una nova trobada, no? Petonet!
ResponEliminaLa primera vegada que vaig menjar aquests cistellets va ser al restaurant Hanoi de Barcelona i des de llavors que vaig comprar-me la cistella de bambú per coure-hi les verduretes al vapor. Queden excel·lents!
ResponEliminaPetonets!
aNNA
Mai he tingut l´ocasió de provar aquests rotllets i em criden l´atenció...A més fer-los a casa no comporta cap mena de complicació.Almenys com ho expliques tu.
ResponEliminaNo són gens difícils, Cristina. I la cocció és un moment! Prova-ho i ja em diràs el què! Petonet
ResponElimina