divendres, 1 de març de 2013

Crema d'espinacs amb parmesà i cruixent de pastanaga


Després dels brunyols d'ahir... cal fer bondat i posar una mica d'ordre a la dieta. Per això avui us proposo aquesta crema deliciosa, que no per senzilla és menys bona que una altra més complexe. Jugo amb dos colors, que són els que més m'agraden: el taronja, en primer lloc, i el verd, segon en el rànquing de colors preferits, he he. La cosa curiosa d'aquesta crema és, deixant de banda els colors, que no es bull amb aigua sinó amb llet!. És molt i molt fàcil de fer i ve de gust, en dies freds i plujosos com els d'aquests dies:

Ingredients (per a dues persones):
Espinacs frescos trossejats
1 patata (prèviament bullida)
2 gots de llet semidesnatada
1 pessic de sal
formatge parmesà en pols
1 pastanaga


Comencem a preparar aquesta crema bullint una o dues patates amb pell, depenent de si voleu la crema més o menys espessa. A continuació, agafeu els espinacs, els fiqueu dins un cassó i també hi poseu la patata pelada i trossejada, la llet i un pessic de sal. Enceneu el foc i que bulli durant 5 minuts. Com que la patata ja és cuita, els espinacs podran coure menys estona, conservant més bé les seves vitamines i minerals. 


Un cop sigui calent, ho traieu del foc i ho bateu bé. 


Mentresant, preparem uns cruixents de pastanaga. Pelem la pastanaga amb un pelador, en forma de tires fines. I les agafem i saltegem una mica amb oli i sal a la paella. 


Finalment, presentem el plat. Al fons, la crema d'espinacs. A sobre, el formatge ratllat i la pastanaga cruixent. Ho servim ben calent i... a gaudir de la verdura!! 



Bon cap de setmana!








25 comentaris:

  1. Quina bona pinta!
    No va gens malament una mica de verd de tant en tant.
    Petons!!

    ResponElimina
  2. Aquesta cremeta amb parmesà te que ser una delícia!!! Bona proposta saludable. petons

    ResponElimina
  3. Marina que bueno ,he de probarlo . Me ha costado mucho entrar a tu bloc y los seguidores no te salen al menos yo no los veo.
    Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pues que raro, nadie me ha dicho nada que no pudiera... yo sí los veo, los seguidores. A ver si se arregla, me alegra mucho verte por aquí!
      Besos.

      Elimina
    2. Disculpeu que em posi a la conversa, però podria ser que aquesta noia tingues activat a la seva barra de direccions un filtre ActiveX? A mi em va passar, el vaig desactivar i solucionat. Excuseu la intromisió i bona nit.

      Elimina
    3. Gràcies Mercè. Ara li dic, a veure si és això. Ha anat molt bé el teu consell! Petons i bona nit

      Elimina
  4. D'acord, toca cuidar-se. Però demà tornem amb els bunyols, eh? Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  5. No sóc gaire d'espinacs, però m'obligo una mica a menjar verdures, sobretot en forma de crema (m'ajuda a menjar-ne més...). La recepta té una pinta increïble, Marina, però deixa'm dir-te que la foto del plat final m'ha encantat!!! Quins colors!!!
    Manel

    ResponElimina
  6. He complementat les cremes amb bolets, ou, cuixot i algunes coses més, però amb pestenegó i parmesà mai, ho hauré de provar. Fer-ho amb llet també serà una novetat.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  7. Amb cremetes així, tan ben presentades, encara m'acabaria agradant la verdura (cosa moooolt difícil)!!! Una abraçada Marina i molt bon cap de setmana!!!

    ResponElimina
  8. Una bona crema i ben sana
    Molt bon cap de setmana
    Peto

    ResponElimina
  9. Quina cremeta més original, me l'apunto per provar a casa, em sembla que ens agradarà molt!

    ResponElimina
  10. Quin verd més preciós! M'encanta la proposta. Bon cap de setmana

    ResponElimina
  11. M'encanten aquests colors, queda un plat la mar de maco i com que ahir havien tants brunyols avui toca verdura, que després passa el que passa, arriba la calor i ens adonem de tot el que hem menjat.
    Petons.

    ResponElimina
  12. genial!!! una crema sana, deliciosa amb una guarnició de 10! genial! petons

    ResponElimina
  13. Una crema boníssima! té una pinta estupenda!
    petons

    ResponElimina
  14. Una recepta boníssima i plenament recomanable per als orfes del colesterol :D

    ResponElimina
  15. Doncs si Marina! ja convé fer una mica de bondat de tant en quant!jeje!!
    Els colors són impactants i ben vius! i si a més son els teus preferits, més a gust que tu deuries menjar!jeje!!
    ptns!!

    ResponElimina
  16. Una crema bonisima I ben sana.
    Petons

    ResponElimina
  17. Queda un color preciós, amb el verd i el taronja. Ben bona ha de ser i ben maca a la vista.

    ResponElimina
  18. Aquestes són les que ami m´agraden!!!...espero el tàper a Sabadell...

    ResponElimina
  19. las hice el otro dia y la verdad q esta riquisima y sobretodo tiene un color bien chulo.
    saluods

    ResponElimina
  20. Un dia vaig fer una crema d'espinacs però em va quedar massa forta de gust... Potser es tracta de fer-la d'aquesta manera! Ho faré segur i ja t'explicaré!

    ResponElimina
  21. Que bona i lleugera, la presentació queda molt bé.
    Una abraçada

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...