dilluns, 19 de gener del 2015

Pa d'all negre i nous


Aquesta és la recepta que vaig fer, per primer cop, no fa pas gaire. La idea que tenia al cap era la d'elaborar un pa amb la nova màquina que em van portar els Reis, com ja us vaig explicar aquí, i ja feia dies que també rumiava una recepta on poder introduir uns alls negres que vam comprar a l'Aldi, ara que ja és més fàcil trobar-ne que no pas fa uns mesos. Aquests alls tenen moltíssimes propietats beneficioses pel nostre organisme, tal i com ja de ben segur haureu sentit dir i com a la mateixa capsa especifica:


Doncs bé, amb aquests alls i també amb unes nous que tenia per casa i que són, d'altra banda, cardiosaludables, en van sorgir aquests panets. Per l'elaboració dels pans vaig començar amb el llibre del Xavier Barriga PAN,


però em vaig adonar que a la llista d'ingredients hi ha quantitats equivocadees, ja que seria ben difícil que per 500 g de farina fessin falta 300 dl d'aigua, oi? Així que... com que no me n'acabava de fiar, vaig buscar més receptes per Internet, i amb la barreja de totes elles i també amb una mica d'intuïció pròpia després del resultat que havia obtingut amb altres pans, en van sortir aquests, ben bons! Crosta cruixent, molla densa i molt gustosos, gràcies a aquests alls que semblen un caramel.

Ingredients:
500 g de farina de força
300 g d'aigua tèbia
20 g de llevat de forner
10 g de sal
alls negres (4-5)
nous (un grapat)
Ou per pintar els pans


Amb l'ajut de la KMIX, comencem a barrejar la farina amb l'aigua, a velocitat lenta i amb l'eina d'amassar. Seguim barrejant i hi afegim la sal.

Quan la massa ja és força compacta, hi afegim el llevat, també l'all tallat a làmines i les nous. Tornem a barrejar.


Un cop la massa del pa ja és homogènia, la deixem reposar dins el mateix bol durant 90 minuts, tapada amb un drap humit. La massa ha de doblar el seu volum.


Ara, traiem la massa del bol i l'amassem damunt d'una taula, prèviament enfarinada. Anem amassant, fent pressió de fora cap a dins, de manera que així introduïm aire a la massa.


Un cop creiem que està prou amassada, que serà aproximadament al cap de 15 minuts o quan veiem que la massa és molt elàstica, la dividim en porcions iguals, formem petites boles i les deixem reposar de nou sobre un silpat durant 30 minuts, també tapades amb un drap humit. De nou, han de llevar el doble del seu volum. Un cop passat aquest temps, enretirem el drap humit i pintem les boles de pa amb ou batut, perquè ens quedin brillants un cop cuits.


Introduïm els panets al forn a 200 ºC durant 45 minuts. Aquesta temperatura és aproximada, dependrà del vostre forn, però en tot cas tingueu en compte que pels pans cal potència, molta temperatura.


I ja quasi els tindrem a punt! Un cop cuits, els podem servir sols com acompanyament, els podem llescar perquè cadascú n'agafi el que vulgui o els podem farcir d'algun ingredient. No us recomano que els fregueu amb tomàquet ja que els panets ja són prou aromàtics, fruit de l'all negre que porten, i no hi quedarria gaire bé. Us recomano, doncs, un bon raig d'oli i un bon pernil. I cap a dins!















14 comentaris:

  1. Molt interesant, sempre que veig aquets alls penso que els haig de provar....ara es el moment.
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Em fas agafar ganes de tornar a llençar-me a fer pa. Fa una bona temporada que tinc el tema una mica abandonat :-(
    T'han quedat magnífics, i segur que l'all negre els dona un puntet d'allò més bo.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  3. Han de quedar uns panets molt bons, i amb un gust d'all suau bníssim. Vaig comprar alls negres per curiositat i m'han agradat molt! i es cert que no repeteix! petons

    ResponElimina
  4. Ala¡¡ como disfrutas con la ayuda de la nueva maquina.Genial pan y sano con el ajo negro.
    Bona setmana

    ResponElimina
  5. Parece que me llega ya el olor.... Qué chulo es hacer pan casero!!! No he probado los ajos negro pero no tardaré. Bss.

    ResponElimina
  6. Jo també vaig veure els alls negres a l'Aldi...ara els hauré de comprar!!! Petons!

    ResponElimina
  7. Quines ganes tinc de poder tastar aquests alls. Quina gana em fan venir aquests panets amb el pernil!
    Petons.

    ResponElimina
  8. jaja jo també m'hi vaig fixar amb aquests alls negres!! però vaig estar ruminat si els agafava o no i com que no m'inspirava a on poder-los fer servir vaig desistir... amb aquests pa ha de quedar molt suau! Ptons!!

    ResponElimina
  9. Ostres quina gràcia! fa poc una amiga em va comentar això dels alls negres, i em va dir que me'ls compraria quan els tornés a veure! a part, els reis em van regalar la panera de Lekue.....saps on vull arribar oi??? m'encanta la idea! petons

    ResponElimina
  10. Quina canya li estàs donant a la màquina! Jo fa uns mesos me'n vsig comprar una i estic encantada! Aquests panets es veuen deliciosos, hauré de comprar alls negresper provar-los ;-). Un petó!

    ResponElimina
  11. Quina passada!! ja m´imagino l'oloreta del pa...amb el tall de pernil ja ès bocato di cardinale.

    ResponElimina
  12. Aquest all l'haurem de probar un dia. Ja veig que el regalet està treballant i força!
    Bona setmana,
    palmira

    ResponElimina
  13. No n'hem tastat mai, d'alls negres, hauré de mirar o en puc trobar per Lleida. Els panets, però, tenen una pinta súper apetitosa. Com tu dius, amb un bon pa només cal un raig d'oli bo i un bon pernil. Petons.

    ResponElimina
  14. Boníssims, jo també he vist aquests alls i encara no els he tastat, una bona proposta!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...