dilluns, 23 de març del 2015

Pastís de tres xocolates (blanca, amb llet i negra)



Aquest que us presento avui és el pastís que vaig portar al doble aniversari familiar que vam celebrar el passat 22 de març. L'Helena, la meva cosina, i l'Arnau, el meu germà, fan anys aquest mes de març, tot i que no el mateix dia. Per no fer dues celebracions separades, ja fa anys que ens unim tiets i germans per a fer un àpat més lluït i festiu. Tot i el mal temps que feu diumenge, l'àpat no va fer un lleig a les ganes que teníem de tastar l'arròs que el Marc, el germà de l'Helena, ens va preparar amb tota la paciència del món. Va quedar deliciós. Amb el punt just de sal.

També vam poder fer un segon plat gràcies a la vedella amb bolets que va portar la mare. Per cert, potser no ho he esmentat abans, l'àpat el vam fer a la casa de Sant Feliu del Racó dels meus tius, d'aquí que hagi comentat que "ma mare va portar".

Igualment, jo mateixa, també vaig portar aquest pastís que ja feia molt de temps que tenia ganes de fer. No és ni molt fàcil ni molt difícil, un xic entretingut, això sí, però el resultat sempre és brillant, si teniu la sort que els comensals siguin molt fans de la xocolata, com els que vaig tenir jo, he he he. La recepta en la que m'he basat és la del Club de Cuines de TV3. Aquest és un pastís que no necessita forn.

Ingredients:
750 ml de llet
750 ml de nata de muntar
150 g de xocolata blanca
150 g de xocolata amb llet
150 g de xocolata negra
150 g de sucre
3 sobres de quajada royal
1 paquet de galetes maria
60 g de mantega
1 rajolí de llet
mini lacasitos (opcional, per a decorar)


La preparació d'aquest pastís tindrà quatre parts: la base de galeta, la capa de xocolata negra, la capa de xocolata amb llet i la capa de xocolata blanca. Finalment, la decoració.

La primera part, la de la base de galetes, la fem trinxant les galetes. Afegim a continuació la mantega pomada, i finalment, un rajolí de llet. Ho amassem bé i aboquem la barreja en un motlle esfèric d'uns 26 cm de diàmetre. Pressionem amb els dits les galetes perquè ens quedi una massa compacta i uniforme.


A continuació, preprarem les capes de xocolata. En un cassó, hi fiquem la xocolata negra esmicolada, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 75 g de sucre i un sobre de cuajada. Ho coem a foc baix, evitant que arrenqui al bull i sense deixar de remenar amb una espàtula. Un cop veiem que tot està ben integrat, apaguem el foc i aboquem la barreja a sobre la base de galeta que havíem fet abans.


Fem la segona barreja, esmicolant la xocolata amb llet, i afegint 250 ml de llet, 250 ml de nata, 50 g de sucre i un sobre de cuajada. Un cop tot barrejat, ho aboquem a sobre la capa de xocolata que ja teníem al motlle. Hem d'anar molt en compte d'abocar-ho a poc a poc, ja que sinó se'ns barrejaran les dues xocolates. Ens podem ajudar d'una cullera per estendre-ho amb compte.


Finalment, fem l'última barreja amb la xocolata blanca, 250 ml de llet, 250 ml de nata, 25 g de sucre i un sobre de cuajada. Ho remenem bé i ho aboquem a sobre l'altra capa de xocolata.


Ho deixem atemperar i ho guardem a la nevera. L'ideal és fer-lo d'un dia per l'altre, ja que us quedarà molt ben quallat. Finalment, el decorem com vulguem. Jo he fet servir uns minilacasitos de colors. 








13 comentaris:

  1. Una perdició per als amants de la xocolata com jo!! Quina pinta! Això si que és celebrar!
    Marta

    ResponElimina
  2. El tenia a punt per a fer-li a la meva filla que va ser el cumple el dia 21 i va i em diu que no el volia de xocolata... em va ben xafar els plans! Aquest me'l faré per a mi...je, je Té una pinta fantàstica!

    ResponElimina
  3. És ben bó i molt fàcil oi!!! et va quedar genial amb els lacasitos!!!! li va agradar a l'Arlet??
    Petonets

    ResponElimina
  4. Es un pastel que triunfa allá donde vaya.
    Bona setmana
    peto

    ResponElimina
  5. conec gent que és el seu postre estrella!! està molt bo i això que jo no sóc gens xocolatera! petons

    ResponElimina
  6. Ha de ser bo de veritat!! Mira que he pensat de fer-lo moltes vegades però sempre he acabat deixant-lo per un altre dia. Veient però com t'ha quedat el teu... a veure si m'animo i em tiro definitivament a la piscina :)

    Una abraçada

    ResponElimina
  7. Es un tema que tinc pendent, a veure quan tinc ocasió i m'hi poso! Guardo la recepta, gràcies ;)
    Petons
    Anna

    ResponElimina
  8. De ben segur que van quedar encantadíssims amb aquest pastís, Marina!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Preciossss...i segur que boníssim !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. A casa els encanta, m’emporto la recepta, veig que es fàcil de fer i el resultat es espectacular.
    Petons

    ResponElimina
  11. És un pastís ben bó! El vaig fer pels 5 anys de la nena i va desaparèixer com per magia!
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  12. Un mític i un obligatori de la cuinaa!! No el deixo de veure en tots els blogs i mai m'he animat a fer-lo, dia o altre haurà de caure, la pinta es bonísima, a qui no agrada el xoco?!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...