Aquests dies estic més estona a casa. Ja fa tres dies que vaig agafar la baixa per l'imminent naixement de la meva filla i ara vaig fent temps. No és que tingui ben bé el síndrome del niu, però sí que aprofito l'ocasió per a esplaiar-me més en feines domèstiques que altres vegades. Cuinar, per mi, no és una feina sinó un plaer. El que és cert és que, quan tinc temps, els plats que surten de la nostra cuina varien. Són més elaborats que no si tinc poc temps i he de pensar en alguna cosa més ràpida. El plat que avui us proposo no és pas llarg de fer, no massa, vaja, però necessita la seva estona de forn i control. De manera que ha estat un plat ideal per a cuinar i menjar mentre esperem el gran dia. Aprofitant que vam sortir aquest passat cap de setmana a buscar bolets i vam trobar un munt de camagrocs, aquí teniu una altra de les moltíssimes receptes per a treure'n profit.
Ingredients:
Orada
Pastanaga
ceba
camagrocs
1 llima
oli de llimona d'Aromàtiks
sal i pebre
romaní fresc
El que fem primer és tallar la ceba ben fina i les pastanagues, a rodanxes. Ho col·loquem en una safata i ho salpebrem. Afegim els camagrocs i tornem a salar. I hi afegim un oli de llimona que, en aquest cas, ens va fer arribar l'Esteve d'Aromatiks, una empresa jove situada a Esparreguera on hi podreu adquirir olis aromatitzats sense químics.
Escalfem el forn a 180 ºC i introduïm la safata amb les verdures i els bolets. Ho deixem coure uns 20 minuts, fins que veiem que els camagrocs ja perden l'aigua i les verdures es comencen a enrossir. Mentrestant, preparem el peix: tallarem la llima a rodanxes, i farem uns talls al llom de l'orada. Allí col·locarem les rodanxes de llima. Salpebrerem el peix.
Un cop tenim les verdures del forn enrossides, traurem un moment la safata del forn i hi col·locarem els peixos, juntament amb dues branques de romaní. Ho regarem amb una mica d'oli amb llimona i tornarem a coure, durant 25 minuts, el peix al forn.
Passat aquest temps, ja el podrem treure i servir. Bon profit!
Entre els olis d'Aromatiks hi trobareu aquestes varietats: ceps, alfàbrega, xocolata, vainilla, picant...
L'oli de llimona, a la dreta, el vaig fer servir pel peix.
*****************
També vam tastar l'oli picant per aquesta pizza casolana de quatre formatges.
oli picant
Ja falta poquet! Que bé!! :D I aquest plat per l'espera del gran dia és ben saludalbe i bo i genial per aprofitar la gran quantitat de camagrocs que hi ha aquest any! A mi de tant en tant m'agrada preparar l'orada així al forn, però veus, de camagrocs no n'hi he posat mai, així que a la propera n'hi posaré ;)
ResponEliminaUna abraçada ben forta bonica!
dorada y camagrocs junto nunca probé así que tomo nota, una comida de lo más rica esta niña. besote!!
ResponEliminaCamagrocs i orada? quina combinació més genial!
ResponEliminaAprofita de tenir temps ara perqué després no en tindràs mai més!!!
Una abraçada,
Palmira
Quina combinació més deliciosa, i a veure si el temps aguanta i podem anar-ne a recollir més de bolets!
ResponEliminaPeix i bolets....m'agrada !!!!...una combinació perfecta per aquesta època.....amb un tallet de pastís de raim....menú perfecta !!!!
ResponEliminaPetonets.
Que bé que t'han quedat, quines fotos! Xulíssimes Marina. Quines ganes que deus tenir per veure la careta de la teva nena, oi? Quina ilusió! Molts petons guapa!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Quin goig que fa aquest plat, lo bo que deuria d’estar, també m’agrada acompanyar amb bolets els peix
ResponEliminaPetons
Quina orada! Com aprofites els bolets, eh? Quantes receptes en portes ja?
ResponEliminaQuè bona aquesta orada amb el toc de la llimona! i més acompanyada per aquests camagrocs de temporada ;). Ànims amb aquests últims dies, i a veure si aviat tenim sorpresa!! un petó!
ResponEliminaHola Marina!
ResponEliminaVeig que vam coincidir amb això dels olis aromatitzats, quina casualitat! Els meus són d'una altra marca, però igualment són de la terra i això és el que importa!
A casa en fem força sovint d'orada al forn. Aquest any que hi ha tants camagrocs, segur que la podrem provar així.
Quan arriba l'Arlet? ja deu faltar poc!
I tant, falta poquíssim!! de fet, ja hauria pogut arribar. Perquè la setmana passada va fer 40 setmanes d'embaràs. però sembla que hi està molt bé i es farà gruar...!!! Petonets!
EliminaUna combinacion magnifica y sabrosa Marina.
ResponEliminaY seguro que esta semana es ya el dia D para ver la cara del Arlet
Buena semana y mucha suerte a las dos
Peto
A veure si tens raó, Miquel!! Ja en tenim unes ganes boges!! petons
Elimina