Un dels meus companys de feina, el Jordi, acostuma a passar alguns caps de setmana cap al Vendrell (Baix Penedès) i, quan arriba el temps de verema, el conviden amb la seva família a collir raïm. Tot i que nosaltres també havíem d'anar a veremar enguany a casa en Xesco, les pluges ens van impedir trobar el dia per a collir raïm, així que sort en vaig tenir del Jordi, que pensés en mi i en com m'agrada la fruita, i me'n fes arribar una bossa sencera, de raïm moscatell. Per agraïr-li, li vaig fer arribar aquest pastís, amb part del raïm que em va donar.
Ingredients:
Pasta brisa
crema pastissera (veure recepta aquí)
Raïm moscatell
El que fem primer és preparar la crema pastissera, perquè tingui temps d'atemperar-se mentre preparem la resta del pastís. Posarem a escalfar part de la llet i el sucre. I en fred, remenarem la maizena, els ous i la vainilla. Després, farem els passos pertinents, la incorporació de la llet amb els ous al cassó de llet calenta i remenarem fins que s'espesseixi. Teniu la recepta de la crema a l'enllaç del llistat d'ingredients. Jo faig servir la recepta del Xavier Barriga.
A continuació, reservem la crema perquè es refredi una mica i agafem el raïm. Tallarem els grans per la meitat i traurem els pinyols.
Ara, agafem la pasta brisa, l'estenem sobre el motlle de pastissos, la punxem amb una forquilla perquè no se'ns infli amb la cocció i la posem a coure al forn, durant 8-10 minuts a 180 ºC o fins que sigui daurada. La traiem del forn i, quan ja estigui a temperatura ambient, l'omplim amb la crema pastissera que hem fet abans.
En forma de cercle, hi anem disposant els grans de raïm que ja teníem preparats.
Un cop ho tenim tot acabat, ho podem deixar reposar a la nevera una estona abans de consumir, serà més bo. Fins i tot ens aguantarà molt bé d'un dia per l'altre. Si volem que ens quedi més brillant, hi podem incorporar una mica de gelatina sense gust, que hi afegirà lluentor.
Una tarta impresionante y como valor añadido las uvas del Baix Penedès
ResponEliminaQue tengas una feliz semana.
Blanca de JUEGO DE SABORES
Que bo te de ser aquest pastis, ja se que faré amb part del raïm que em porta el meu fill !!
ResponEliminaPetons
Una pinta impressionant! M'encanten amb molta fruita com aquesta i a més am b raïm tant bó, tot un luxe!
ResponEliminaBona setmana,
Palmira
menuda marvilla de pastel!!! impresionante te ha quedao.
ResponEliminaAmb aquets raims recien collits ...que bo....aquet pastís fa que tingui ganas de anar cap a la cuina i ferlu desaguida !!!!
ResponEliminaPetonetssss.
bonissim
ResponEliminaquin pastis tan maco t'ha quedat Marina!! jo acabo de fer una coca de crema pastissera per portar a la feina demà, que serà el meu sant! jeje petonets
ResponEliminaUUaaaauuuu!!! Apuntat queda!! Fàcil, boníssim i amb una presentació espectacular!!! Gràcies per compartir-lo!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Un pastís precios Marina! Quina bona pinta que fa, me'n menjaria un bon tall!
ResponEliminaLes receptes que m'agraden
Caram, a part de tenir una presentació molt maca, ha de ser ben gustós!! Petons
ResponEliminaUna tarta de otoño, super-buena.
ResponEliminaM'agrada la combinació de la crema amb el raïm: una tarta molt refrescant que baixa molt bé. Petons.
ResponEliminaAquest pastís té una pinta boníssima!! Moltes felicitats per l'imminent neixement de la vostra filla, i els millors desitjos per a vosaltres. Tot anirà molt bé!!!
ResponEliminaUna abraçada,
T'ha quedat genial!!! Aquest pastís de raïm fa un goig...Mmmm! En Jordi devia posar-se molt content! Petons!
ResponEliminaQuè maco t'ha quedat!!!!! petonets
ResponEliminaQuina fila fa!!! què bona Marina!! i queda preciós!! petonets!
ResponEliminammmm, bo i preciós de presentació!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Deliciós Marina! jo auqest any voli fer algun pastís amb raïm i m'has donat una idea! Marta
ResponEliminaÒndia! De fàbula! A més la brisa t´ha agafat la forma...ja em diràs la marca del motlle.
ResponEliminaFa una pinta deliciosa!! Què bo!!! MMMMM!!!
ResponEliminaPinta divino esta combinacion y con buena uva como esta mas bueno.
ResponEliminaPeto
Uoo!! Jo també tenc veïns amb vinyes i ens n'han regalat un munt de raïm moscatell, ja sé en què l'empraré abans que no és tudi. Gràcies per la recepta Marina!
ResponEliminaespectacular aquesta proposta ... i segur que amb macabeu i fins i tot amb xarello ben madur tambè surt diví...
ResponElimina