Aquests dies, segueixo rumiant en alguns plats de Nadal. I també en els dolços nadalencs, aquestes delícies que, un cop l'any, són la nostra perdició, perquè no reconèixer-ho... No sóc gaire amant dels polvorons, m'agraden força els torrons i sóc molt amant de les neules. Em passa allò que no puc menjar-ne només una, si tinc la capsa a prop, mai no me'n cansaria.
Enguany, volia fer-ne alguna cosa especial, de les neules. Vaig veure a la revista CUINA del mes de desembre unes neules farcides de crema de torró i banyades amb xocolata. Em van cridar l'atenció, per com n'eren de boniques, i vaig pensar que una bona manera de transformar les neules que havíem comprat a casa feia pocs dies seria convertir-les en un regal dolç especial i ben bo.
I és que Nadal és època de menjars i també de regals, i si aquest regal és, a més, súper fàcil de fer, ja no tenim excusa. Jo ja les tinc a punt, us animo a provar-les i tastar-les.
Ingredients:
Neules (aquestes són de cal Sosa)
Xocolata fondant
fideus de colors
sèsam blanc torrat
Altres (per decorar)
Un cop ja tenim les neules a punt, posem a coure la xocolata al bany maria. Jo prefereixo fer-ho així, més que no pas al microones, perquè no controlo tan bé el punt de cocció. Però això va a gust de cada cuiner, és clar.
Un cop tenim la xocolata desfeta, banyem les neules, només la meitat del tub.
Quan encara tenim la xocolata de la neula tèbia, hi escampem la decoració. He triat uns fideus de colors i sèsam torrat, però també podeu posar-hi ametlla crocant, avellanes trinxades, etc.
I un cop ja tenim les neules decorades, les deixem refredar en posició vertical, perquè la xocolata s'assequi a l'aire i sense contacte amb cap superfície, ja que s'hi podria enganxar. I ja les tenim a punt!
Em sembla una molt bona idea!! A més, queden molt boniques. Salutacions
ResponEliminaUna idea excel.lent per fer de les neules una cosa encara més de celebració :o)
ResponEliminaBon diumenge,
Palmira
Fa uns Nadals vaig fer aquestes neules amb xocolata i decorades amb fideus de sucre de colors, queden molt boniques.
ResponEliminaEncara no he comprat les neules, perque sé que a casa no arribaríen a Nadal.
Petons.
Hola Marina! Són genials m'encanten.
ResponEliminaAquest és any les provaré de fer.
És millor fer-les al mateix dia?
I si les faig al dia abans com es conserven??
Gràcies una vegada més per les teves receptes.
Pots fer-les anans, cap problema! Jo ja fa tres dies que les vaig fer i encara són boníssimes! Poys conserbar-les dins una bosseta de plàstic o bé una paperina de paper. Ja em diràs què tal!!! Petons!
Eliminasuper facils i com donen "el pego" oi? genial idea! petons
ResponEliminaAmb el teu permís, t'agafo la idea!!! Genials aquestes neules engalanades! Petonarros!
ResponEliminaEt torno a repetir que són una cucada....
ResponEliminaBona idea... em sembla que te les copiaré!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Muy buena idea Marina y quedan muy vistosos¡¡
ResponEliminapetons
Hola Marina, m'encanta l'idea. Segur que la faig sobre tot per el meu net. Un peto ben fort.
ResponEliminaEmilia de Al caliu de la cuina
Molt bones! ideals per a xarrupar una copeta de cava... que segons diuen et posa content...!
ResponEliminaQuina idea mes genial....gracies per compartirla...aquet Nadal segur que van a la meva taula !!!!
ResponEliminaPetonets.
Quina idea més xula! Hauré de fer una bona provisió de neules aquest any! Com quedaria amb "quicos"? Una abraçada!
ResponEliminaQuines neules més divertides, m'apunto a fer-les jo també!
ResponElimina