Ja feia dies que tenia pendent aquesta publicació. De pastís, ja fa setmanes que no en queda... he he he. Aquesta proposta dolça és la que vaig preparar un dia que vam pujar a Castellterçol a veure els pares del Manel. A sa mare Dolors li agraden molt, els pans de pessic i els brioixos esponjosos, i aquest pastís que avui us explico n'és molt, d'esponjós. A més, no és difícil de fer, i té la gràcia que incorpora la poma sencera, només laminada perquè hi faci bonic! En aquest blog també hi trobareu d'altres propostes de pastís de poma, com aquest esponjós de poma i nous, mil fulls de poma amb maduixots o el pastís de poma i xocolata.
Aquesta recepta l'he recuperat d'un llibre de receptes amb termomix, però que jo us explico per fer a mà, vull dir, sense la màquina esmentada.
Ingredients:
200 g de farina
130 g de mantega pomada
pomes (la quantitat de pendrà de la mida del motlle)
3 ous
150 g de sucre
1 sobre de llevat químic
1 pessic de sal
1/2 got de brandy
El que fem primer és barrejar els rovells amb el sucre i blanquejar-los. A continuació, hi afegim la mantega. Seguidament, la farina i, per últim, el llevat. Ho anem remenant progressivament, a mesura que incorporem un nou ingredient.
A part, batem les clares a punt de neu. Les inorporem a la massa anterior. També hi afego, im rajolí de brandy. Ho tornem a barrejar tot, amb l'ajut d'una llengua de pastisseria.
Ara, pelem les pomes i les tallem per la meitat. Les laminem, de fora cap a dins, sense arribar al final de la carn interior. Aboquem la massa del pastís dins el motlle i hi disposem les meitats de poma ja tallada per sobre. N'hi posem tantes meitats com ens hi càpiguen, en aquest cas, cinc.
Ho posem a coure al forn, ben bé mitja hora, a 170 ºC. Ho anem revisant de tant en tant perquè no se'ns cremi per sobre i ho punxem amb un escuradents per assegurar-nos que l'interior ja és cuit. I a gaudir!
Boníssim...amb aquestas pomas aixi talladas....una recepte per quedar de luxe.
ResponEliminaPetonets.
hummmmmmmmmmmmm bonissim
ResponEliminaEl pastís de poma m’agrada molt. Queda molt bé amb aquesta forma de col•locar-hi la poma
ResponEliminaPetons
mmm quina delícia de pa de pessic! El toc del brandy ha de quedar molt bé, m'apunto la idea per a un que faci.
ResponEliminaMolts petons!
Aquesta coca te la copio un dia d'aquests...ha d'estar molt bona i, a més, m'encanta això d'enterrar les pomes filetejades! Petonarros!
ResponEliminaM'agrada molt l'idea de deixar les pomes així gairebé senceres. Un coc perecte i molt esponjós, dels qie sempre agraden, oi?
ResponEliminaPetons,
palmira
Queda un tall molt maco Marina, es veu esponjós i a l'hora humit amb la poma. Un encert.
ResponEliminaPetons.
Bona idea la de les pomes! Qué bo deu estar! Lo provarem!
ResponEliminaUn pastís esponjós i de poma... ja no es pot demanar res més!
ResponEliminaMe encantan los pasteles con aire rústico y bueno tiene que estar riquisimo. Besote bonita,
ResponEliminaT'ha quedat super esponjós, només cal veure com ha pujat el pa de pessic. Boníssim!
ResponEliminaAra feia dies que estava desconnectada del blog i de les visites a altres blogs, però estic ben contenta de tornar! Quina pintassa més bona aquest pastís Marina i ja es veu com n'arriba a ser d'esponjós, segur que li va encantar!!
ResponEliminaUna abraçada bonica!
Sóc molt fan dels pastissos de poma, aquesta recepta me l'apunto!!
ResponEliminaFa un aspecte deliciós!! Apuntada!!
ResponEliminaM'encanta veure les pomes Marina: un detall molt bonic! Hi pensaré!
ResponEliminaBon vespre!!
Una abraçada
És un dels clàssics de la TMX. L'he fet amb poma, amb pera i amb préssec i com dius és suau i moooolt esponjós.
ResponEliminaDevies fer contenta a la sogra heheh
Ptnts
Dolça
Els meus pastissos preferits, de poma i de formatge! I aquesta recepta senzilla i deliciosa! Me l'apunto! Una abraçada!
ResponElimina