dimarts, 6 de gener del 2015

Tortell de Reis de nata (el del Rei blanc)


Enguany, m'he decidit per un tortell de nata. A l'entrada anterior, ja us vaig explicar el de l'any passat, de crema, i de com vaig seguir els consells de la recepta de la Su de Webos Fritos. Però aquest 2015 he escollit la recepta de la Mercè de Cuina per llaminers, un blog que us recomano de veritat. El resultat ha estat fantàstic, a més que he incorporat la fruita confitada de tres colors, que vulguis que no hi dóna molt de joc. 

Us explico la recepta, gairebé seguint els peus de la Mercè, tot i que jo no he fet el tortell farcit de crema ni he deixat reposar tantes hores la massa.

Ingredients de la massa mare:
90 g de farina de força
50 g d'aigua
2 g de llevat de forner

Per a la massa:
tota la massa mare
340 g de farina de força
80 g de sucre
5 g de sal
120 g de llet
20 g de moscatell
15 g de llevat de forner
2 ous
canyella en pols
vainilla líquida concentrada
1/2 pell de taronja
1/2 pell de llimona
60 g de mantega 

Per farcir i decorar:
250 ml de nata per muntar
15 g de sucre llustre
1 rajolí de vainilla
1 rei i una fava
1 ou per pintar
fruita confitada
sucre llustre i aigua per decorar


El que fem primer és preprarar la massa mare, escalfant una mica l'aigua i, després, barrejant-la amb la farina i el llevat fresc. Ho deixem reposar unes hores (jo l'he deixat 2 hores).


Selguim la preparació, infusionant la llet amb mitja pell de llimona i mitja de taronja. També hi incorporem la canyella en pols (o una branca, si ho preferiu). Colem la llet i la deixem refredar.


Ara, comencem a preparar la massa. Barregem tots els ingredients (també la llet infusionada) excepte la mantega, que no la posarem fins al final, just quan ja tinguem la resta d'ingredients ben integrats. Un cop tenim aquesta massa, la deixem reposar entre 10 i 12 hores a temperatura ambient i tapada amb paper film. Jo la deixo a dins el forn, ja que així agafa menys aire.


Un cop passades les 10 o 12 hores, agafem la massa, que haurà doblat el volum, i l'estirem sobre un silpat. Li donem forma de donut, i al centre hi col·loquem una anella metàl·lica perquè el tortell ens mantingui la forma de cercle. Deixem reposar la massa 10 hores més, a temperatura ambient, i sense decorar-lo encara. Fins l'endemà, vaja. 

A continuació, procedirem a decorar el tortell. El pintarem amb ou batut i sucre, hi col·locarem la fruita confitatda i també hi posarem el sucre llustre encrustonat, que tan bé hi queda en un tortell. L'enfornarem a 170 ºC durant, aproximadament, 25 minuts. 


Un cop cuit el tortell, el deixarem refredar. Ja fred, el partirem per la meitat i hi col·locarem, amb gràcia, la figureta de rei en un costat i la fava, a l'altre. A punt per farcir!

Aquest cop, l'he farcit de nata. Gràcies a la súper màquina batedora nova que m'han portat els Reis, ha estat bufar i fer ampolles, això de muntar la nata! Hi posarem 250 ml. de nata i 15 g de sucre llustre i anirem augmentant la velocitat del batedor de la màquina. També hi afegirem un secret, un rajolí de vainilla concentrada que afegirà aroma a la nata.


Un cop tenim la nata ben muntada, procedim a farcir el tortell amb la nata, col.locada dins d'una mànega pastissera.


I ja el tenim quasi llest! Només ens manca col:locar de nou la tapa superior del tortell i... a gaudir del dinar de Reis!! Espero que siguin ben bons per tots!!










11 comentaris:

  1. Tinc debilitat per els tortells de reis! :) i aquest te molt bona pinta

    ResponElimina
  2. Maquissim!!! L'any que ve lArlet ja hi posarà els ditets!! Bon any!

    ResponElimina
  3. Fer el tortell a casa és entretingut, però sens dubte val la pena, oi? t'ha quedat genial, i farcit de nata és com més m'agrada!! un petó!

    ResponElimina
  4. Aquesta és la recepta que he fet també jo, i ha quedat genial, amb una massa súper esponjosa, ja es veu prou al teu tortell. Però a casa n'hem farcit la meitat amb nata i l'altra meitat amb crema, per satisfer a tothom. Bons Reis!

    ResponElimina
  5. Marin t'ha quedat esectacular aquest tortell. Ja veig que has fet molta bondat, ja que es reis s'han portat molt be .
    Petons

    ResponElimina
  6. M'encanta la teva idea de fer un tortell pel rei blanc i pel ros! hahaha! Aquest també sembla una delícia!
    Marta

    ResponElimina
  7. Marina, que chulo te ha quedado!! Seguro que no sobro ni pizca. Feliz 2015. Bss.

    ResponElimina
  8. Tan el del rei blanc com el del rei ros .....quina chulada de tortells ....ets una artista !!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  9. Quina delícia de tortell! No haurà sobrat una miqueta, snif, snif.... Bon Any Nou, Marina i família! Una abraçada!

    ResponElimina
  10. Quin rellamp de tortell! Genial! Els primer reis de l'Arlet han sigut ben dolços!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...