diumenge, 8 de març del 2015

Pollastre amb salsa de llet de coco, gingebre fresc i bolets de pollancre


Aquesta és la recepta que vaig preparar aquesta passada setmana, aprofitant que vam trobar gingebre fresc al mercat, una arrel que a mi m'agrada molt per fer pastissos i que també m'entusiasma en plats salats, perquè hi dóna un gust picantet però sense avasallar en gust. L'altre ingredient que vam comprar, i que també m'agrada força, és la llet de coco. D'altra banda, també he incorporat un ingredient que encara no havia tastat mai, i això sí que m'agrada, descobrir noves propostes a la cuina! Es tracta, ja ho veureu més endavant, dels bolets de pollancre, els Pholiota aegerita. Amb totes aquestes delícies, a més d'unes verduretes, vaig idear aquest plat que us explico i que és ben fàcil, ja ho veureu. 

Ingredients per a dues persones:
4 cuixes de pollastre mitjanes
1/2 pot de llet de coco
20 g. de gingebre fresc ratllat
pastanagues baby
bolets de pollancre (Pholiota aegerita)
1 ceba
2 grans d'all
2 tomàquets de penjar
oli, sal i pebre negre
farigola llimonera (opcional)



Comencem a preparar aquest plat tallant la ceba ben petita, i també els alls. 


Seguidament, pelem i tallem de llarg les pastanagues. 


Un cop fet aquest pas, salpebrem les cuixes de pollastre i les enrossim, volta i volta, en una cassola amb una mica d'oli. Després, les reservem. A la mateixa cassola, hi sofregim la ceba a foc fort, primer, i després a foc mitjà. La salem. A continuació, hi afegim l'all picat i la pastanaga. Ho remenem altre cop.


Seguim sofregint, i també incorporem el tomàquet, tallat a quarts, el pollastre que havíem reservat, i ratllem el gingebre fresc. Finalment, hi afegim 3 o 4 cullerades de llet de coco. Ho remenem bé, ho rectifiquem de sal i ho deixem coure a foc mig durant 20 minuts.


A mitja cocció, mirem si tenim prou líquid a la cassola i, si cal, hi afegim una mica d'aigua. Tapem i ho deixem coure 10 minuts més. 


Un cop passat aquest temps, apaguem el foc i ho deixem refredar una mica. A continuació, separem les cuixes de la resta d'ingredients, tot i que guardem unes quantes pastanagues i bolets per la presentació. La resta del que hi ha a la cassola, la triturem amb la batedora. 


Només falta emplatar. Al fons del plat, posem dues o tres cullerades de la salsa. A sobre, hi disposem dues cuixes de pollastre per cap.  I, finalment, decorem amb dues o tres pastanagues i dos o tres bolets de pollancre.  en una salsera, hi fiquem la resta de salsa, per si voleu repetir! Com a punt de color, podeu utilitzat una branquesta de farigola llimonera.

**A casa, nosaltres vam acompanyar el plat de salsa amb arròs blanc. Que bo que va quedar!














16 comentaris:

  1. Marina, amb tota aquesta varietat d'ingredients, aquest pollastre està per llepar-se els dits.

    ResponElimina
  2. Te ha quedado delicioso!!! Se ve una salsita muy cremosa y rica. Tendré que probar la leche de coco.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  3. No ha de sobrar gens ni mica de salsa, molt bona amb la llet de coco, queda molt bé amb el pollastre.
    Petons.

    ResponElimina
  4. Mmmm! I una mica d'arros blanc i tens un àpat de primera! M'ha agradat molt la idea de triturar les verdures. Una abraçada, Marta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Justament així el vam menjar, marta! Hahaha. Idea del manel, tan ocurrent com ru! :-))

      Elimina
    2. Justament així el vam menjar, marta! Hahaha. Idea del manel, tan ocurrent com ru! :-))

      Elimina
  5. Gingebre i llet de coco, una combinació molt thai que és molt del meu gust!

    ResponElimina
  6. Quin pas a pas ens has fet!!! i la combinació llet de coco i gingebre també m'agrada molt!! unes cuixes 10! petons

    ResponElimina
  7. Quina recepte mes interesant...amb llet de coco...aixo no mu perdu !!!!...i bolets !!!!....apuntat queda.
    Petons.

    ResponElimina
  8. Som molt fans de cuinar amb llet de coco, així que ja tenim una recepta més per inspirar-nos...
    Moltes gràcies!!!!!!

    Manel i Cristina

    ResponElimina
  9. Cada dia me gusta mas el jengible y esta combinación pinta muy buena y muy apetecible.
    Petons

    ResponElimina
  10. Marina, aquest pollastre ha de tenir un gust impressionant!!!!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  11. Quina recepta més bona!! Ha de tindre un gust excepcional!! Queda apuntadíssima!! Fantàstic!!

    ResponElimina
  12. Jo sempre faig servir la llet de coco en plats dolços...però veig que aquest ús que hi fas tu en un de salat també pot ser deliciós...mmmmm!!! Per cert, ara en compro una d'ecològica molt bona! Petons!

    ResponElimina
  13. Bon dia! recepta bonissima! ahir vaig probar a fer-la però em va quedar massa gust a pastanaga. Quines quantitats de pastanaga i bolets aconselles?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs jo ho faig a ull! Però si vols, pots combinar pastanaga amb carbassa, que té un gust mem suau, a veure si t'agrada mes!! Gràcies per fer la recepta, és un gust!

      Elimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...