Aprofitant que estem en plena temporada de faves i que, per tant, les trobem al mercat a molt bon preu, i aprofitant també que ja és ben iniciada la temporada de calçots i calçotades, avui us presento un plat que, per bé que lleuger, és molt gustós i complet, pot servir com a plat únic o plat de tàper, com ha acabat en aquest cas. A més, per si fos poc, porta pocs ingredients, i fàcilment podreu trobar-los. Som-hi.
Ingredients:
Un grapat de faves mitjanes
calamars
1 ceba
2 grans d'all de Las Pedroñeras
fumet de peix
salsa romesco (aquí)
Julivert fresc
menta fresca
El que fem primer és desgranar les faves. Ara, és el moment de tallar la ceba a daus petits i també laminem i trossegem l'all.
Aquí podeu observar com els alls de Las Pedroñeras són ferms i magnífics...
Ara, posem a saltar la ceba en una cassola amb una mica d'oli i sal. Quan es comenci a enrossir, hi afegim l'all. Segim sofregint i hi afegim el calamar trossejat. Ho rectifiquem de pebre negre i sal.
Seguim coent, a foc mig, aquesta barreja durant uns 5-7 minuts. A continuació, hi afegim el julivert picat i les faves desgranades. Seguim coent, sense suc, de moment. Quan la fava comença a canviar de color, hi afegim la menta fresca i el fumet de peix.
Seguim coent, fins que les faves siguin toves. Finalment, incorporem unes dues cullerades de salsa romesco, remenem i coem 5 minuts més.
Un cop veiem que la salsa s'ha integrat, apaguem el foc i ho deixem reposar un moment. I ja ho podem servir!
Si busqueu altres receptes amb salsa romesco, aquí en teniu una mostra:
Marina, una combinación perfecta!! Me imagino como debía estar, riquísimo!! Bss.
ResponEliminaQuin guisadet més bo!!! el romesco hi ha de donar molt bon gust! es pot venir a dinar...?? petó
ResponEliminaUna combinació molt bona i sana!
ResponEliminaUna abraçada,
palmira
Fa dies que a casa em demanen faves.......apunto recepta!!! M'ha agradat molt que estigui feta amb calamars!!!
ResponEliminaPetons, Marina!
Olga
Que buenas y que bien guisadas!! me encantan
ResponEliminaBesos
Blanca de JUEGO DE SABORES
un clàssic!! en aquesta època de l'any venen molt de gust així! petons
ResponEliminaper lleparse els dits
ResponEliminaAmb els ingredients que porta ja ho tinc clar que m'agrada aquest plat.
ResponEliminaPetons.
Carai Marina quin platillo mes bo....adient per aquets dìes de tanta fred.
ResponEliminaPetons.
Ahora con el inicio de las habas tiernas este plato es una magnifica propuesta
ResponEliminaBon cap de setmana
A en Marc les faves li encanten, però no li he preparat mai amb fruits del mar....si veu la teva foto no tardarà en demanar-m'ho!!! Petonarros!
ResponEliminaAmb el que m'agrada els calamars I sempre les menjo a la planxa o arrebosats. Aquest guisat amb faves i el puntet de romesco ha d'estar impressionan! Me l'apunto! Un petó!
ResponElimina