El bacallà és un dels peixos que més m'agraden. Ja ho sabeu, que en aquest blog n'hi ha unes quantres, de receptes amb bacallà. Abans, de bacallà salat només en trobava a les parades del mercat dedicades als encurtits, però avui és tan fàcil trobar bacallà... que fins i tot en venen a les fruiteries! A prop de casa, n'hi han obert una, de fruiteria, i sempre hi tenen una caixa de lloms de bacallà salat que surt molt bo. N'havia comprat feia uns dies i ja l'havia posat en remull i canviat l'aigua tres vegades, tal i com em van ensenyar a casa que ho havia de fer. A punt per menjar, aquest va ser el plat que en va sortir, ja que per alegria meva tenia un bol amb arròs i llenties, cuit del dia abans, una barreja que m'encanta.
Ingredients:
Llom de bacallà dessalat
verdures variades (pebrot vermell, verd, pastanaga, alls, ceba...)
Faves (aprofitem que n'és l'època!)
arròs rodó i llenties, cuites alhora
curri de madràs
1 pessic de sal
Talleu les verdures a la brunoise, també les faves amb la beina, i les salteu al wok. D'aquesta manera, aconseguireu una recepta ben lleugera, ideal per al sopar. Les rectifiquem de sal.
Quan comenceu a veure-les dauradetes, hi afegiu un mig got d'aigua, i seguidament, la barreja d'arròs i llenties, just perquè agafin temperatura. Finalment, hi tirem el curri i remenem bé.
Ara, daurem el bacallà en una paella amb una mica d'oli. Volta i volta, que no es cogui massa per dins. Només falta emplatar. Ho podem fer amb un motlle, que quedarà més bonic. Agafem part de la barreja de verdures i llegums i ho emmotllem. A sobre, hi col·locarem el llom de bacallà.
Ho reguem amb una mica d'oli d'oliva verge extra en cru. Ho decorem amb unes fulles de menta.
Un àpat perfecte, molt sà i a més amb molt sabor
ResponEliminaMolt bona setmana
Palmira
Quin gustet mes bò !!! amb el bacalla es poden fer maravellas.
ResponEliminaPetons
no soy mucho de bacalao pero si me pones este plato no dejo ni gota! se ve delicioso! bicos
ResponEliminaTu posa el bacallà i jo poso el pastís de formatge... ! un dinar rodó! petó
ResponEliminaJo puc portar el braç d’espinacs, el dinar rodo i complert jejeje
ResponEliminaPetons
que bo el bacallà amb verduretes, a mi amb samfaina m'encanta! petons
ResponEliminaVerdures, llegums i peix, no li manca res a aquest plat tan bo.
ResponEliminaPetons.
Una combinación muy buena y sana, también me encanta el bacalao, es mi pescado favorito.Con el añadido de las verduritas a las lentejas y arroz le vuelves a dar vida a estos restos.
ResponEliminaPeto
A mi me encanta, y con este salteado de verduras tiene que estar riquísimo.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse