divendres, 10 d’abril del 2015

Trossets de cel - "tocinillos del cielo"


Inspirats en els que un dia va publicar l'Oriol, un gran aficionat a la pastisseria, al seu blog A tres quarts de quinze i que segueixo sovint perquè m'encanta com de completes són les seves explicacions en cada recepta, i amb l'objectiu d'aprofitar els 6 rovells d'ou que no vaig fer servir per elaborar la mona de Pasqua d'enguany, que us vaig explicar aquí i que només portava les clares dels ous, van sortir-ne aquests "tocinillos del cielo" o, com en podríem dir si volem ser fidels a l'etimologia d'aquests dolços en el seu origen, uns trossets de cel, més que no pas uns tocinets de cel, com sovint hem acabat traduïnt. 

Aquests trossets són, a diferència dels que feia l'Oriol amb suc de taronja, uns dolços que només porten ou i sucre. Per tant, fàcils d'elaborar, tot i que més complicats pel fet que s'ha de buscar la textura d'almívar adequada, la del punt de fil fluix, que és el que finalment confereix una textura perfecte al trosset de cel que us explico ara mateix. 

Ingredients
6 rovells d'ou
250 g de sucre blanc
250 ml d'aigua mineral


Remenem els rovells d'ou amb una forquilla, però sense que facin escuma. Mentrestant, posem a escalfar el sucre amb l'aigua, a foc mig. En aquest moment, podríem substituir part de l'aigua per un suc de taronja, mandarina o algun altre cítric que ens hi agradi. Jo ho he fet només amb aigua. Hem d'anar remenant la barreja i observant l'evolució del sucre dins l'aigua. A poc a poc, veurem que l'aigua espesseix, i que les gotes de l'espàtula fan uns fils gelatinosos. És en aquest moment quan parem el foc. Ja tenim l'almívar amb punt de fil fluix. El deixem refredar.


Untem uns motlles de silicona amb part de l'almívar, uns motlles que seran els recipients dels trossets de cel. Els deixem dins una vaporera. També ho podem coure al bany maria, però jo he preferit fer-ho així per evitar que l'aigua s'hi pogués colar a dins.


L'almívar que ja tenim refredat a temperatura ambient, l'afegim als rovells d'ou batuts.


I aquesta barreja la fiquem dins els motlles, repartint-la a parts iguals a cada un d'ells.


Coem els flamets a foc fort, amb l'aigua a l'olla i la vaporera a sobre. Ho tapem perquè faci el vapor més homogeni. Quan ho haguem cuit uns 15 minuts, apaguem el foc i traiem els motlles. Ho deixem refredar. Per anar bé, guardeu-los una estona a la nevera, ja que els trossets de cel agafaran consistència i, quan els desemotlleu, conservaran més bé la forma de flam. Jo ho vaig desemotllar sense posar-los en fred i, veritablement, són delicats de desemotllar. Us recomano, doncs, el fred per la propera vegada.


Un cop fet aquest pas, ja els tindreu a punt per servir. Els podeu presentar sols o acompanyats d'un trosset de xocolata o un pa de pessic. Us garanteixo que surten boníssims!!








12 comentaris:

  1. Qué pasada!! A mi marido le encantan y estos tuyos se ven super ricos!! Bss.

    ResponElimina
  2. Marina amb aquesta recepta si que m’has tocat el cor, no soc massa de dolços però els trossets de cel, m’agraden moltísim, doncs gracies ja tinc postres per diumenge Ummm
    Petons

    ResponElimina
  3. No sabía la seva traducció, sempre els he dit "Tocinillos de cielo" i m'encanten!!
    Petons.

    ResponElimina
  4. Deliciosos......m'encanten!!! M'has fet venir ganes de fer-los!!!
    Petons i bon cap de setmana, Marina!
    Olga

    ResponElimina
  5. Quin nom més maco per aquest dolç tan bo. Mai l'hem fet a casa... Quines ganes de poder probar-ne un!
    Bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  6. Deliciosamente ricos estos pequeños tocinillos Marina
    Bon cap de setmana
    peto

    ResponElimina
  7. Oh que bons que són! T'han quedat molt bé Marina :)
    Ptons
    Anna

    ResponElimina
  8. T'han quedat molt bé. Han de estar deliciosos !!!
    Petons

    ResponElimina
  9. que bo!! el que em fa mal d'aquesta recepta és la quantitat de sucre i rovells que s'hi posen! però el resultat és mmolt bo! gràcies per la recepta! petons

    ResponElimina
  10. Marina,
    Molt bonics (i segur que bons!). I així petitons queden més autèntics! Jo no tenia motlles de flamets, per això en vaig fer un de gran. M'apunto el truc de pintar les parets del motlle amb almívar, que, tot i que em va sortir sencer, vaig patir una mica per desemmotllar-lo.
    Gràcies per la referència al meu blog. I una abraçada!
    Oriol

    ResponElimina
  11. Marina,
    Molt bonics (i segur que bons!). I així petitons queden més autèntics! Jo no tenia motlles de flamets, per això en vaig fer un de gran. M'apunto el truc de pintar les parets del motlle amb almívar, que, tot i que em va sortir sencer, vaig patir una mica per desemmotllar-lo.
    Gràcies per la referència al meu blog. I una abraçada!
    Oriol

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...