Aquesta manera de preparar els cogombrets la vam tastar per primer cop ja fa temps en un restaurant japonès de Sabadell. Ens va agradar molt i vaig pensar que algun dia n'intentaria fer la meva pròpia versió a casa. Així ho vaig fer, sense trigar gaire, al cap d'unes setmanes. Ja ho sé que no deu ser la mateixa maceració que vam tastar al restaurant, però la versió inventada de casa ens agrada, i molt, i per això ja n'he fet unes quantes vegades. La darrera, la que us presento avui, aprofitant l'ocasió d'un sopar a casa amb una convidada que és molt fan de tot el menjar d'estil oriental.
Ingredients:
cogombre
1/2 got de vinagre d'arròs
1/2 c. sal
2 c. de sucre
anet o sèsam (opcional)
Caldrà que talleu el cogombre a làmines ben fines. Si teniu una mandolina us serà relativament fàcil. Sinó, haureu de tenir una mica més de paciència...!
El marinat el fem en un bol, on hi hem posat el cogombre laminat. Hi afegim un rajolí de vinagre d'arròs (compteu, com a molt, dos dits), també hi posareu un parell de cullerades de sucre i mitja cullerada de sal. Ho deixem marinar, si podem, d'un dia per l'altre, ja veureu que guanya!
A l'hora de servir-ho, ho podeu acompanyar de l'anet que hi he posat en aquesta ocasió o bé d'un sèsam torrat, com he fet en altres ocasions i que també hi queda molt bo.
Quina bona idea, ho provare deu esta boníssim, ha estat un plaer donar una volta pel teu bloc.T'animo a fer una ullada a aquest post veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com
ResponEliminaAixí queda molt bo i a més una mica diferent per anar variant la dieta!
ResponEliminaBona setmana,
Palmira
Jo també faig aquesta recepta Marina, queda molt bo.
ResponEliminaPetons.
No sóc massa de cogombre... però provaré la recepta! petons
ResponEliminaDelicioso!! Un abrazo, Clara.
ResponEliminaHo probarè de fer, m'agrada molt al cogombre.
ResponEliminaEl provaré! M'encanta el cogombre i així és una manera original de menjar-lo.
ResponEliminaUna abraçada
Anna
Una manera ben diferent de menjar el cogombre, que m’agrada molt amanit amb sal i oli. La propera vegada provaré de fer-lo així, deu d’estar molt bo.
ResponEliminaPetons
Sona deliciós! A més és original i molt senzill de preparar... m'ho apunto! ;)
ResponEliminaMarta
Sembla boníssim i molt fàcil de fer!!
ResponElimina