dimarts, 7 d’abril del 2015

Cogombre marinat a l'estil oriental


Aquesta manera de preparar els cogombrets la vam tastar per primer cop ja fa temps en un restaurant japonès de Sabadell. Ens va agradar molt i vaig pensar que algun dia n'intentaria fer la meva pròpia versió a casa. Així ho vaig fer, sense trigar gaire, al cap d'unes setmanes. Ja ho sé que no deu ser la mateixa maceració que vam tastar al restaurant, però la versió inventada de casa ens agrada, i molt, i per això ja n'he fet unes quantes vegades. La darrera, la que us presento avui, aprofitant l'ocasió d'un sopar a casa amb una convidada que és molt fan de tot el menjar d'estil oriental.

Ingredients:
cogombre
1/2 got de vinagre d'arròs
1/2 c. sal
2 c. de sucre
anet o sèsam (opcional)


Caldrà que talleu el cogombre a làmines ben fines. Si teniu una mandolina us serà relativament fàcil. Sinó, haureu de tenir una mica més de paciència...!


El marinat el fem en un bol, on hi hem posat el cogombre laminat. Hi afegim un rajolí de vinagre d'arròs (compteu, com a molt, dos dits), també hi posareu un parell de cullerades de sucre i mitja cullerada de sal. Ho deixem marinar, si podem, d'un dia per l'altre, ja veureu que guanya! 


A l'hora de servir-ho, ho podeu acompanyar de l'anet que hi he posat en aquesta ocasió o bé d'un sèsam torrat, com he fet en altres ocasions i que també hi queda molt bo. 









10 comentaris:

  1. Quina bona idea, ho provare deu esta boníssim, ha estat un plaer donar una volta pel teu bloc.T'animo a fer una ullada a aquest post veuras algunes idees realment interessants, que crec et poden inspirar i a faràs. Desitjo que passis una bona estona. Elracodeldetall.blogspot.com

    ResponElimina
  2. Així queda molt bo i a més una mica diferent per anar variant la dieta!
    Bona setmana,
    Palmira

    ResponElimina
  3. Jo també faig aquesta recepta Marina, queda molt bo.
    Petons.

    ResponElimina
  4. No sóc massa de cogombre... però provaré la recepta! petons

    ResponElimina
  5. Ho probarè de fer, m'agrada molt al cogombre.

    ResponElimina
  6. El provaré! M'encanta el cogombre i així és una manera original de menjar-lo.
    Una abraçada
    Anna

    ResponElimina
  7. Una manera ben diferent de menjar el cogombre, que m’agrada molt amanit amb sal i oli. La propera vegada provaré de fer-lo així, deu d’estar molt bo.
    Petons

    ResponElimina
  8. Sona deliciós! A més és original i molt senzill de preparar... m'ho apunto! ;)
    Marta

    ResponElimina
  9. Sembla boníssim i molt fàcil de fer!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...