Enguany els meus regals de Nadal seran molt casolans, i per aconseguir que facin goig i siguin prou bonics aquests dies estic fent melmelades a dojo... he he he. Avui us presento la melmelada de pebrot que, si no l'heu fet mai, us animo a fer, ja que potser és una de les melmelades fetes amb verdures que queda més ben aconseguida. Aquí també veieu que hi ha melmelada taronja, oi? És de carbassa amb vainilla, que teniu explicada aquí.
Ingredients:
2 pebrots
sucre
llimona
Comencem traient les llavors dels pebrots i trossejant-los. a continuació, afegim el sucre i deixem que maceri durant una hora. Seguidament, ho posem al foc.
Ho deixem coure uns 15 minuts i després hi afegim el suc de mitja llimona. Ho seguim coent, a foc baix, durant 30 minuts més.
Després, ho triturem i ho passem pel colador xinès. Ho tornem a deixar coure 10 minuts més.
Finalment, i encara en calent, ho posem dins els pots de vidrre, prèviament esteril·litzats, i ho tapem ràpidament. Ho deixem refredar amb el pot de cap per avall.
En podem fer els plats que volguem, però avui us dono una idea que pot servir per a fer uns canapès boníssims per Nadal, un bon aperitiu de festa o per un dia qualsevol. I aprofito aquesta recepta per participar a Memòries d'una cuinera, dedicada aquest mes als canapès.
Canapès de mozzarel·la i melmelada de pebrot i carbassa (aperitius)
Ingredients:
Pa de motlle
melmelada de pebrot
melmelada de carbassa
mozzarel·la
Comencem estirant el pa de motlle amb el corró i tallant-lo en triangles. Fem el mateix amb la mozzarel·la i la muntem a sobre.
Després, cargolem el pa en forma de cargolina (d'aquí el nom de la recepta) i hi clavem un escuradents perquè no se'ns separi. Ho posem al forn durant 7-8 minuts al gratinador, a màxima potència.
I, finament, un cop fora del forn, omplim els canapès de cargolina amb les melmelades que volguem. En aquest cas, de pebrot i carbassa amb vainilla. Bon profit!
La mermelada de pimiento o tomate junto con el queso es un bocado exquisito.
ResponEliminaJUEGO DE SABORES
Gràcies!
EliminaTiene muy buena pinta la mermelada de pimiento, igual me animo y pruebo hacerla, nunca la he probado.Los canapés te han quedado muy bien, seguro que estan buenísimos.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
No decepciona, Montse, sorprèn positivament!!
EliminaNo n'he fet mai d'aquesta melmelada però segur que està tant bona... i aquests canapés són genials! petons
ResponEliminaSí que ho és! Gràcies guapa!
EliminaA mi que sóc una mica clàssica, encara em continua xocant això de les melmelades de productes salats!jeje!!
ResponEliminaUn aperitiu boníssim i molt cassolà aquestes cargolines!
ptns MArina!!
Doncs queda boníssima, t'ho asseguro!
Eliminacon la de mermeladas que hago y esta me falta, tiene que estar super rica y en ese canapé un bocado divino, bon nadal bonica!!!bsts
ResponEliminaAnima't Reme! No te n'arrepentiràs!
EliminaOle, ole, a quina hora es fa l'aperitiu?
ResponEliminaNani
he he he... hauràs de provar de fer-la, Nani! Queda molt bona!
EliminaUmmmm!! Melmelada de pebrot....M'interessen molt les melmelades....n'has fet de pebrot verd i de pebrot groc també? Jo tinc ganes de provar la d'albergínia......bons canapés!
ResponEliminaDe pebrot verd també és boníssima, sí que l'he fet! Prova-ho. Amb pebrot groc encara no... petons i gràcies!
EliminaDoncs aquest any qui rebi els teus regals són molt afortunats!!! Ja poden estar contents, perquè tot allò fet per un mateix no te preu!
ResponEliminaNo havia vist mai una melmelada de pebrot i em sembla que n'agafo la recepta, amb formatge ha de ser boníssima!
Uns canapès espectaculars, molt i molt macos! i boníssims!
Una forta abraçada, guapa, i que tinguis unes molt bones festes!
Gràcies i igualment, Gemma!!!
EliminaOhhhhh! que bocado tan delicioso!! bicos e bo nadal!
ResponEliminaBon nadal, viví!
EliminaAquesta melmelada la provaré segur!!!
ResponEliminaBones festes i sobre tot... Salut, Marina!!!
Petonets.
Lourdes.
Salut, Lourdes!!!
EliminaAmb aquests colors tan macos no s'els hi pot dir que no.
ResponEliminaPetons.
he he he... i bons!
EliminaBuenisima idea y buenisimos estos canapes! Nunca he probado la mermelada de pimiento aunque me gustan todas... Genial!
ResponEliminaAnima't! Queda molt bona!
Eliminaoriginals tant de forma com d'ingredients!! m'han encantat i aquesta mermelada me l'enduc!! són tan bones les mermelades de verdures, i qui ho diria oi? petons
ResponEliminaqui ho diria, sí! Sorprenen i són boníssimes! Ja em diràs què tal! Petonets
EliminaMe gusta mucho por su sencillez, pero estoy segura que estaban riquísimos, la mermelada de pimientos es perfecta. Besos.
ResponEliminaGràcies Conchi!
EliminaMolt bo Marina, fas una feina fantàstica! M'encanta. :) Super creatiu tot el que ens presentes. Molts petonets.
ResponEliminaÉs que sóc un cul inquiet, joel... he he he. Gràcies pels piropos!! I per la visita, és clar!
EliminaEls regals casolans són els millors, a part els fas amb molt de carinyo, què més volem?
ResponEliminaMoltes gràcies per participar i feliç 2013.
Quina gran idea fer melmelada de pebrot!!!!!! apuntadíssima la recepta. molts petonets guapa i gràcies per participar!!! Molts bon any
ResponEliminaM'agrada la idea de fer mermelada de pebrot, de ben segur que és bonissima.
ResponEliminaPrenc nota de la recepta i de ben segur que la posaré en pràctica!
Una salutació,
www.unestapes.blogspot.com
mmmm aixo deu ser una delicia. tinc melmelada, aixi que nomes es comprar la mozarella, a mes que tambe tinc un aniversari, ho posare en práctica de seguida.
ResponEliminatens tota la raó, la melmelada de pebrot és boníssima. Jo tinc un blog d'hort urbà i hi tinc penjada una recepta de melmelada de pebrot vermell. La q em van passar, q jo tant sols transcric, és amb vinagre, no llimona. http://www.elmeuhorteturba.cat/2013/07/melmelada-de-pebrot-vermell.html
ResponEliminaUn petó!
ML. https://imgur.com/a/ynacQtN https://imgur.com/a/ufckY8D http://dubqx1hxfa.dip.jp https://imgur.com/a/XNp7ffk http://44ibustq2j.dip.jp http://plnddwovbi.dip.jp https://imgur.com/a/fRj87kM
ResponElimina