Ja fa unes setmanes vaig saber que havia estat premiada al blog de la Mª José Dit i fet amb dos fascicles de 'Pastelería creativa' de Planeta de Agostini. Moltes gràcies pel regal! Dit això, també feia dies que ja tenia ganes de fer galetes, són llamineres, les galetes, i sempre van bé per matar el cuc sense afartar-se. Vet aquí que fa pocs dies també vaig veure al blog de la Bea Dolç Adictes l'explicació de com es feia una glaça.
Amb el que vaig llegir als blogs esmentats i amb el que sé de fer galetes, afegint-hi una dosi de temps, ingredients, eines i moltes ganes de crear, n'ha sortit això:
Ingredients per la massa:
Comencem barrejant el sucre i la mantega pomada. Seguidament, hi afegim l'ou i, finalment, també hi barregem la farina tamisada. Ens ha de quedar una massa homogència, i molt i molt esponjosa.
Ho deixem reposar 1 hora a la nevera perquè la mantega solidifiqui un mica i ens sigui més fàcil de manipular la massa. Després, ja podrem estirar la massa, deixant-la amb un gruix d'un mig centímetre, i tallar amb els motlles (en aquest cas, papallones grans i petites), i col·locar a la safata. Com que la massa és molt trencadissa, us explico un truc perquè no se us deformi la massa crua, que és fer el trasllat de galeta del mostrador al silpad de la safata de forn amb una espàtula fina. Mai intenteu fer el tall a sobre del silpad.
Un cop fetes les formes, les coem. La coció és molt ràpida, d'uns 5-7 mnuts a 200 ºC.
Les papallones de motlle petit (crues / cuites)
Les papallones de motlle gran (crues / cuites)
Algunes de les galetes fetes, ja cuites i refredades. L'altra safata, encara al forn...
Ara comencem a fer la glaça, que ens servirà per a decorar les galetes:
Ingredients:
1 clara d'ou
200 g de sucre llustre
Colorants comestibles
Batem bé els ingredients i ja els tindrem a punt per a fer servir de base. Si volem afegir-hi color, podem fer servir colorants comestibles. En el meu cas, he fet servir el verd i el vermell. També necessitem un escuradents i un palillet de les orelles. Estenem la glaça amb l'ajut d'una espàtula petita
La repartim per la superfície de la galeta que volguem pintar
Pintem amb l'ajut d'un escuradents, o bé sucant un palillet de cotó de les orelles, per fer puntets.
Un cop fetes les sanefes i dibuixos que volguem, deixem refredar la glaça fins que s'endureixi a temperatura ambient o bé coent-la al forn durant 1/2 hora a 80 ºC.
I si voleu, teniu una altra versió de galetes decorades aquí, que també queden molt bones!
Lo de adornar galletas no es para nada mi fuerte, pero comérmelas, sin duda, sí. Tienen mucho peligro estas galletas, seguro que vas picando y no llegan a la merienda o el desayuno.
ResponEliminaHe visto las setas de la entrada anterior, creo que este año las hemos visto de lejos, pero un pequeño festín nos dimos hace unas semanas... Qué manjar, al horno nunca las he hecho.
Un besote.
Veig que la feinada a valgut la pena, Marina. Fan molt de goig aquestes galetes!!! Petonets.
ResponEliminaQueden molt divertides així les galetes... però quina feinadaaaaa!!!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quina papallonada més xulíssima!!!
ResponEliminaQuina papallonada més xulíssima!
ResponEliminaOh que moooooones!!
ResponEliminaMarta
Oh que moooooooones!!
ResponEliminaMarta
Que boniques!, això de fer la glaça un mateix és molt divertit!. Però el que dius de coure la glaça al forn 30 minuts???, sobre la galeta?, i no es crema?. Sempre havia sentit de refredar-la a temperatura ambient. Una abraçada!
ResponEliminamolt macas
ResponEliminaQuines papallones més maques! Sempre he considerat que les galetes decorades són molt difícils que quedin bé, necesiten molt treball i paciencia. A tu t'han quedat perfectes!!! Petonets
ResponEliminaQué bonitas te han quedado. Aquí se unen mis dos aficiones, las manualidades y la cocina. Me relaja mucho decorar galletas. Preciosas Marina!! Besos.
ResponEliminaQuè boniques aquestes papallones, sembla que hagi tornat la primavera! Jo n'he fet alguna vegada, però Déu n'hi do la feina que donen. Això sí, estan boníssimes. Petons.
ResponEliminaMarina, una recepta de 10! quina feinada però amb un resultat espectacular!!!
ResponEliminaMarina que boniques t'han quedat!!! M'encanten. petons
ResponEliminaQuina sort amb els concursos útimament, eh??!! i que bé que ho comparteixis. Una xulada de galetes, i a més segur que boníssimes, les galetes de mantega no fallen!
ResponEliminaT'han quedat molt boniques. Enhorabona pel premi!!
ResponElimina¡Que monada! Las galletas son muy entretenidas de hacer y más si las decoras con glasa, pero quedan tan divertidas.
ResponEliminaTus mariposas han quedado preciosas ¿se escapará alguna y llegará a mi casa? ;-)
B7sssss
Quanta paciència Marina... però el resultat espectacular.
ResponEliminaUna abraçada
buenas y bonitas estas galletas,bien aprovechado el regalo
ResponEliminaBss
A la teva cuina ja es primavera amb tantes papallones, t'han quedat molt maques.
ResponEliminaPetons.
M'encanten les galetes fetes a casa i què vistoses amb forma de papallona! Marta
ResponEliminaDesprés dels cupcakes, ara tocava el torn de les galetes amb glaça je je je...
ResponEliminaT'han quedat precioses, amb la fomra de papallona m'encanten.
Marina cuanta feina!! pero el resultat segur qeu ha valgut la pena. Tenen molt bona pinta.
ResponEliminaPetons
Nena quina feinada!!! però que boniques!!! un ptonas!
ResponEliminaoleeeeeeeeee mi niña que arte!! te han quedado muy xulas, yo también tengo la colección y a ver si le saco más uso grrrrrrr. besotes guapa y me llevo unas mariposas para el postre.
ResponEliminaQue maques t'han quedat! les trobo ideals per regalar, ara que ja hem de començar a pensar amb el Nadal, no? jiji, no ens n'adonarem i el tindrem aquí! Jo ja hi penso! ;) Gràcies!
ResponEliminaPetons, guapa, bon cap de setmana!
Que monadas!! Mariposas..... con lo que me gustan!!! Están preciosas y seguro que divinas de ricas!! Besos
ResponElimina