Avui us proposo una recepta molt fàcil de preparar i molt gustosa. Fàcil per aquells que no saben cuinar massa, gustosa per als qui ens agrada sucar-hi pa... he he. Abans, però, no puc deixar d'apuntar que... els musclos m'agraden molt. I sovint m'apropo al mercat i en compro un sac, que després coc al vapor, normalment. Però també a la marinera, que bé ha de tenir algun motiu, el meu nom, he he.
A més de tenir bon gust, els musclos també són un aliment excel·lent, nutricionalment parlant. Són una molt bona font de proteïnes
d'elevada qualitat i un dels aliments més rics en ferro de fàcil absorció.
Juntament amb el seu baix contingut en greixos, el converteixen en un bon aliat
en l'alimentació de les dones, que són més propenses a les anèmies. També són una bona font de
vitamines i minerals, com el iode.
Ingredients:
Musclos
Ceba
formatge brie
un pessic de pebre
Branca de romaní
Com haureu comprovat, aquests musclos no necessiten l'afegit de sal, perquè els courem amb el propi suc.
El que fem primer és sofregir la ceba, tallada en juliana. També hi posem una branqueta de romaní, i hi afegim el formatge brie, tallat a daus i sense la crosta de fong.
Quan la ceba sigui tova, però no torrada, hi afegirem els musclos i taparem l'olla perquè s'obrin amb el vapor calent.
Els deixem uns cinc minuts al foc i l'apaguem. Els servim immediatament, aquests musclos són bons menjats a l'instant.
Doncs si, ben fàcil. M'encanten els musclos, i formen part d'un dels records més vius de la meva àvia. Moltes gràcies, la tindré en compte.
ResponEliminaUna abraçada!
Com m'agraden els musclos, i no se m'hagués acudit mai fer-los amb brie...
ResponEliminaHan d'estar ben bons!
Els musclos m'agraden moltíssim!!! fets de totes maneres, però mai els he afegit formatge. m'emporto la teva recepta!
ResponEliminaPetonets
son muy buenos así marina,me gustan¡¡
ResponEliminapeto
Interessant manera de cuinar-los. El bri els deu donar un toc especial...
ResponEliminaUna combinació que realment em sorprèn!! queda apuntada.
ResponEliminaM'encantan els musclos i amb el brie deuen estar molt bons.
ResponEliminaEm sembla una combinació molt interessant. Caldrà provar-ho.
ResponEliminaM'encanten el musclos, però aixi no els he fet mai, aixi que amb el teu permis els probaré:
ResponEliminaPetons
Carai ben fácils i originals. Aquesta també l'apunto per fer-la.
ResponEliminaM'encanten els musclos!!!
Amb formatge??? Ostres, he fet els musclos amb ceba, però mai hi he posat formatge. Trobo que ha de quedar ben bo, ha de ser molt cremós i combinar molt bé amb el musclo. Ho provaré ;)
ResponEliminaM'agraden molt els tres ingredients principals, i no els havia combinat mai, jo sempre els faig amb vi blanc, aquesta recepta serà una bona variant per la propera vegada.
ResponEliminaSalut!
Quina combinació més original, musclos i brie. No m'hauria passat mai pel cap. Tenen molt bona pinta, els hauré de provar de fer aviat! besades
ResponEliminahummmmmmmmm per lleparse els dits
ResponEliminaEls musclos amb ceba són tot un èxit a casa!! Et diré més, és un dels plats que mengem per cap d'any ^^
ResponEliminaHo hauré de provar amb el formatge brie, segur que està boníssim! :D
He canviat el directori del meu blog, ara em pots trobar en http://deliciesdellimona.blogspot.com :)
Molts petonets :D
UMMMM que ricos esos mejillones¡¡¡ besos
ResponEliminaMarina tenen de ser molt bons i rapits de fer.
ResponEliminaHola Marina !
ResponEliminaTAl i com et vaig explicar, avui estem enviant una enquesta per fer recerca sobre el mon dels blogs de cuina en català. Et voliem demanar si ens la pots respondre i ens ajudes a fer-ne difusió (via blog, facebook, el que vulguis...). Et passo el missatge que estem enviant amb la nostra presentació. (per cert, aquests musclos fan una pinta.......!!!) Petons
Benvolgut/da,
Som en F. Xavier Medina i la Laura Solanilla (cuinejar.blogspot.com), professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual us agrairíem molt si poguéssiu facilitar-nos la vostra ajuda.
En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.
Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.
En aquest sentit, us agrairem si podeu fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que conegueu, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.
Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.
Gràcies per la vostra col•laboració
Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)
Fet!
EliminaOstres Marina, que original!!!!!
ResponEliminaMusclos amb brie, aquests no m'els perdo...
Petons
Ummmm que ricos tienen que estar con este queso, tendré que probar.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ha de ser una recepta molt bona per qui ens agrada el formatge i gens complicada.
ResponEliminaPetons.
això si que es un plat de musclus (o musculs, com a vegades dic) ideal per mi!!! amb brie i ceba!! m'apassiona!! petons
ResponElimina