dimecres, 6 de març del 2013

Musclos al vapor amb formatge brie i ceba


Avui us proposo una recepta molt fàcil de preparar i molt gustosa. Fàcil per aquells que no saben cuinar massa, gustosa per als qui ens agrada sucar-hi pa... he he. Abans, però, no puc deixar d'apuntar que... els musclos m'agraden molt. I sovint m'apropo al mercat i en compro un sac, que després coc al vapor, normalment. Però també a la marinera, que bé ha de tenir algun motiu, el meu nom, he he.

A més de tenir bon gust, els musclos també són un aliment excel·lent, nutricionalment parlant. Són una molt bona font de proteïnes d'elevada qualitat i un dels aliments més rics en ferro de fàcil absorció. Juntament amb el seu baix contingut en greixos, el converteixen en un bon aliat en l'alimentació de les dones, que són més propenses a les anèmies.  També són una bona font de vitamines i minerals, com el iode. 

Ingredients:
Musclos
Ceba 
formatge brie
un pessic de pebre
Branca de romaní


Com haureu comprovat, aquests musclos no necessiten l'afegit de sal, perquè els courem amb el propi suc. 
El que fem primer és sofregir la ceba, tallada en juliana. També hi posem una branqueta de romaní, i hi afegim el formatge brie, tallat a daus i sense la crosta de fong.


Quan la ceba sigui tova, però no torrada, hi afegirem els musclos i taparem l'olla perquè s'obrin amb el vapor calent.



Els deixem uns cinc minuts al foc i l'apaguem. Els servim immediatament, aquests musclos són bons menjats a l'instant. 
















23 comentaris:

  1. Doncs si, ben fàcil. M'encanten els musclos, i formen part d'un dels records més vius de la meva àvia. Moltes gràcies, la tindré en compte.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Com m'agraden els musclos, i no se m'hagués acudit mai fer-los amb brie...
    Han d'estar ben bons!

    ResponElimina
  3. Els musclos m'agraden moltíssim!!! fets de totes maneres, però mai els he afegit formatge. m'emporto la teva recepta!
    Petonets

    ResponElimina
  4. son muy buenos así marina,me gustan¡¡
    peto

    ResponElimina
  5. Interessant manera de cuinar-los. El bri els deu donar un toc especial...

    ResponElimina
  6. Una combinació que realment em sorprèn!! queda apuntada.

    ResponElimina
  7. M'encantan els musclos i amb el brie deuen estar molt bons.

    ResponElimina
  8. Em sembla una combinació molt interessant. Caldrà provar-ho.

    ResponElimina
  9. M'encanten el musclos, però aixi no els he fet mai, aixi que amb el teu permis els probaré:
    Petons

    ResponElimina
  10. Carai ben fácils i originals. Aquesta també l'apunto per fer-la.
    M'encanten els musclos!!!

    ResponElimina
  11. Amb formatge??? Ostres, he fet els musclos amb ceba, però mai hi he posat formatge. Trobo que ha de quedar ben bo, ha de ser molt cremós i combinar molt bé amb el musclo. Ho provaré ;)

    ResponElimina
  12. M'agraden molt els tres ingredients principals, i no els havia combinat mai, jo sempre els faig amb vi blanc, aquesta recepta serà una bona variant per la propera vegada.
    Salut!

    ResponElimina
  13. Quina combinació més original, musclos i brie. No m'hauria passat mai pel cap. Tenen molt bona pinta, els hauré de provar de fer aviat! besades

    ResponElimina
  14. Els musclos amb ceba són tot un èxit a casa!! Et diré més, és un dels plats que mengem per cap d'any ^^
    Ho hauré de provar amb el formatge brie, segur que està boníssim! :D

    He canviat el directori del meu blog, ara em pots trobar en http://deliciesdellimona.blogspot.com :)

    Molts petonets :D

    ResponElimina
  15. UMMMM que ricos esos mejillones¡¡¡ besos

    ResponElimina
  16. Marina tenen de ser molt bons i rapits de fer.

    ResponElimina
  17. Hola Marina !
    TAl i com et vaig explicar, avui estem enviant una enquesta per fer recerca sobre el mon dels blogs de cuina en català. Et voliem demanar si ens la pots respondre i ens ajudes a fer-ne difusió (via blog, facebook, el que vulguis...). Et passo el missatge que estem enviant amb la nostra presentació. (per cert, aquests musclos fan una pinta.......!!!) Petons

    Benvolgut/da,

    Som en F. Xavier Medina i la Laura Solanilla (cuinejar.blogspot.com), professors de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Des de la nostra activitat de recerca universitària hem posat en marxa un projecte d’estudi sobre la gastrosfera en català, en el qual us agrairíem molt si poguéssiu facilitar-nos la vostra ajuda.

    En els dos darrers anys, el nombre de blogs sobre cuina escrits en català ha augmentat significativament. Fa poc més de tres anys rondaven la cinquantena, i avui dia en tenim ja localitzats més de 375. I el nombre segueix augmentant.

    Cada cop hi ha més persones d’origen divers que decideixen parlar de cuina en català. I com que pensem que val la pena saber qui som i cap a on anem, hem decidit iniciar aquesta recerca.

    En aquest sentit, us agrairem si podeu fer arribar aquesta enquesta (http://dom.cat/6n6) a totes aquelles persones que conegueu, i que tinguin un bloc gastronòmic en català.

    Amb les vostres respostes, intentarem obtenir una informació que situï la gastrosfera en català en el lloc que actualment creiem que mereix.

    Gràcies per la vostra col•laboració

    Laura Solanilla (lsolanilla@uoc.edu)
    F. Xavier Medina (fxmedina@uoc.edu)

    ResponElimina
  18. Ostres Marina, que original!!!!!
    Musclos amb brie, aquests no m'els perdo...
    Petons

    ResponElimina
  19. Ummmm que ricos tienen que estar con este queso, tendré que probar.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  20. Ha de ser una recepta molt bona per qui ens agrada el formatge i gens complicada.
    Petons.

    ResponElimina
  21. això si que es un plat de musclus (o musculs, com a vegades dic) ideal per mi!!! amb brie i ceba!! m'apassiona!! petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...