Bank... kè?
Continuo amb les tapes després de la passejada per Segovia. Diumenge vam ser a Madrid, una ciutat on també va ploure, no intensament però sí continuada. Al fons de la image, un record inesborrable de la nostra memòria... no? Parlo de l'edifici del fons... Però bé, no és això el que us volia explicar sinó la nostra passejada i tapejada per Chueca i Latina. Vam començar pel barri de Chueca visitant el Mercat de San Antón. És molt modern i és obert en diumenge! Això vol dir, d'una banda, que es considera un lloc turístic i, de l'altre, que pots gaudir dels productes frescos fins i tot els dies festius. Aquí teniu la volta:
Mercat de San Antón
Al Mercat de San Antón també s'hi poden menjar plats precuinats. Per aquest motiu, hi ha unes barres de bar destinades a la qüestió:
Vistes del mercat des del segon pis.
Després de la visita al mercat, seguim passejant per Chueca i ens trobem uns bany turcs, que no vam provar però on ens van dir que fan banys, massatges i que, a més, et serveixen un dinar posterior:
Finalment, arribem al barri de Latina, i en concret, al bar de tapes on dinarem. Es diu Tempranillo i té molta solera. Ens comenten que, amb els anys, no ha perdut gens de qualitat. Això s'agraeix, tenint en compte els temps actuals.
El local és auster, i molt autèntic. M'encanten aquests llocs sense pretensions, i on t'hi sents a gust des del primer moment. L'oferta de vins és espectacular. Tot i que nosaltres optem per les cerveses. Ens diuen que aquí és un dels llocs on la saben "tirar" bé. En general, a Madrid en saben força, d'això de tirar bé la cervesa. No tant, de fer bons cafès...
La primera tapa arriba sense demanar-la. Acostuma a passar, en general, arreu de l'estat. Amb la cervesa ja te la posen gratis.
Després, arriben les que hem demanat:
Tostas: De plàtan i salmó, de pernil ibèric i tomàquet, de codorniu a l'ajillo, de sepiones amb ceba confitada.
Tostas: de bacallà amb verdures i maionesa, de ventresca de tonyina amb pebrots i romesco, d'ous estrellats amb trigueros, de pernil d'ànec amb ou i tomàquet.
I bé, amb unes tapes, amb unes quantes cerveses més i... amb uns patxarans... va passar la tarda i el cap de setmana es va acabar... i cap a casa, que la feina ens espera!! Abans d'agafar el tren, però, la natura ens va fer un regal meravellós...
Arc de Sant Martí
Estació de Atocha.
Apa, Marina que bé t'ho passes. No hi ha res com sortir i aprofitar menjar diferent.
ResponEliminaUna abraçada,
Nani
he he he... aprofitant el temps! Encara que plogui, petons!
EliminaQuin cap de setmana més intens, no?? Com a mínim gastronòmicament parlant...Ja he vist algunes fotos al facebook. Petó
ResponEliminaUn cap de setmana molt intens, tu ho has dit! Xerrades intenses i molt, molt llargues!! Petons
EliminaM'ha agradat formar part d'aquest viatge. Les fotos són meravelloses. GRàcies per compartir aquestes passejades gastronòmiques. M'encanta! :) Petooons.
ResponEliminaDoncs encantada, Joel! M'agrada que t'agradi!
EliminaUnos reportajes fantasticos, bicos
ResponEliminaGràcies Viví!
EliminaJo vaig estar a Madrid al maig i vam estar al Mercat de Chueca.... és molt "pijo", tan que feia cosa veure com la gent agafava la fruita tot tan ben posat! Tot i això ens va agradar molt! A Madrid ens vam posar de menjar fins a dalt: cocido, huevos estrellados, callos, porras con chocolate.... ens va faltar el "bocadillo de calamares"!! Molt maques les fotos!
ResponEliminapijo total, Neus. Tot està súper net, que raro... sí, ens va faltar el bocata calamares, però ja l'havia fet quan hi vaig anar fa temps! No ens deixem res... he he
EliminaMira que a Madrid i tinc arrels molt directes i mai m'ha cabat d'agradar massa massa com a ciutat eh... Però les fotos que has fet i "el tour" que ens has presentat, m'ha fet veure-la d'una altra manera! :D
ResponEliminaDoncs jo hi he anat tres vegades i sempre m'ha agradat força, elena... !
EliminaSuposo que saber que tinc el mar tan lluny, m'ofega! ;)
EliminaNen, vaya viajecito que te has marcado!! Lo tengo en mente, pero no sé cuando podré... Besos.
ResponEliminaYa ves, comiendo todo el día, Conchi... hi hi.
EliminaQue bien te veo con esas tapitas ehhhhhhh, me ha encantado tu viaje, eso es bueno disfrutar.................besos.
ResponEliminaMe ha encantado disfrutar Madrid de tu mano...ya veo que lo pasaste fatal..jjja...!madre mia!...La próxima me lo dices y te doy alguna idea mas...besazoooos. Acaramelada
ResponEliminaGràcies Maria Jose, encantada!
EliminaQue envidia me das, con lo que me gusta ir de tapas,también me gusta visitar mercados disfruto mucho, en casa teniamos negocio en el mercado y por eso siempre que voy fuera me gusta visitarlos.
ResponEliminabesos
Cocinando con Montse
Y sale barato, entre uns quants, et poses les bótes!!
Eliminatengo ganas de ir otra vez y en AVE por probarlo, pero la crisis me tira para atras de momento.
ResponEliminaenvidia sana me has dado,con este estupendo repostaje
petons
Em va agradar, anar amb AVE, però tampoc em va emocionar.
Eliminam'ho quedo tot!!! i amb l'AVE hi vull anar....i quan em toqui la loteria a la sabateria Manolono Blanich jajjaja petons
ResponEliminaÉS més ràpid amb AVE que amb avió, al cap i a la fi. Si t'ho mires amb temps els bitllets surten barats!
EliminaHem d'aprendre moltes coses de Madrid....(i a l'inrevés, eh?)...i una d'elles són les tapes. S'ho curren molt més que aqui...i tenen més cultura de tapa. Això si....son cares.
ResponEliminaJa veig que vius com una reina, tú !!!...i ja saps...el que passa si abuses de les "tapitas"...eh?
he he he... què passa? Les tapitas són petites, no passa res!! ha ha ha. petons
Elimina...juer quina gana tinc ara...no puc mirar més aquestes fotos...
ResponEliminaAi, Albert, ja te'n donaria, ja...
EliminaFeia temps que no em passaba pel teu blog i em done compte que també publiques croniques de les teves escapades, m'agrada molt.
ResponEliminaEm donen ganes de tornar a Madrid. Chueca m'encanta però encara no conec el mercat de San Antón, si el de San Miguel, però per eixe barri han obert tantes coses!!!!
Precios el post Marina, de veritat t'ho dic..... ja qu'estic vaig a revisar els altres post que tinc pendent.
B7sss
Doncs sí, Carmen. No tot són receptes. També trobaràs trobades gastroblocaires, viatges, restaurants, etc... de tot una mica, que la gastronomia és molt GRAN!
EliminaHas aprofitat molt bé el temps. Madrid té molts llocs per anar de tapes i molta cosa per veure.
ResponEliminaPetons.
Tot el temps que vaig poder, Ana!
EliminaJo que no prenc cervesa i si prenc café ho tinc fotut... m'haurè de posar a fons amb les tapes a Madrid hehehe
ResponEliminaAmb el cafè ho tens fotut, però un fino i una tapa poden ser una bona solució per gaudir de la vida!!
EliminaQuin bé de déu de tapes!!
ResponEliminaM'he quedat amb la de platan i salmó (miauuuu!! se'm fa la boca aigua)...
El tema dels mercats a Madrid el porten genial, el de Chueca es una passada (tret del bar que hi ha a la terrassa de dalt de tot, que et cobren una fortuna), i el de San Miguel no vegis... un espectacle!!
Petons!!
Quin luxe de viatge!!!!! Mmm....
ResponEliminaTengo que ir de nuevo a madrid, aún no conozco el mercado san antoni :( , es una excursa perfecta para volver, cierto? jejejej
ResponEliminaQUe buena esas tostas, me ha dado hambreeee!! jeje
Un beso
Rosel
Ains més morrinya!!!! M'ha deixat flipada la tapa de salmó i plàtan... era bona??? Em sembla superoriginal!
ResponEliminaMolt bona, Abril!
Elimina