dimecres, 19 de setembre del 2012

Primer aniversari del Tapa't de tapes: pastís de coco i pinya


Diumenge 16 de setembre aquest bloc va fer... un anyet! És per aquest motiu que vull celebrar-ho amb tots els qui m'heu ajudat a mantenir les ganes, paciència, i il·lusió per a seguir endavant. No és fàcil, segons com, perseverar en el bloc perquè tots i totes sabem que una cosa és cuinar per als de casa  o per a un mateix cada dia i l'altra és fer que un plat quedi ben posat. A més, a les fotos NO HI HA OLORS!

Per tot plegat, encara que hagi de ser de forma virtual, us convido a compartir un pastís de coco i pinya que ja fa temps que tenia al cap. Perquè tant el coco com la pinya m'agraden molt, i perquè una gastroblocaire sense reptes... NO ÉS UNA BLOCAIRE!... oi?

Ingredients:
200 g de galetes maria
60 g de mantega pomada
500 ml de nata per muntar
1 llauna de pinya (el suc i quatre talls)
1 got d'aigua
6 fulles de gelatina (cua de peix)
100 g de coco ratllat
100 g de sucre


El que fem primer és preparar la base: trinxem les galetes, barrejades amb mantega, i l'estenem al fons del motlle (lekué).


Seguim fent el pastís escalfant l'aigua, on hi fonem  quatre fulles de gelatina prèviament hidratades en aigua freda. Després, hi afegim el coco ratllat i removem bé.


A continaució, muntem la nata i hi afegim el sucre. Més tard, hi incorporem el coco amb la gelatina.


Disposem la crema al motlle, a sobre de la base de galeta.


Ho guardem dues hores a la nevera. Mentrestant, preparem la gelatina de cobertura amb l'almívar de la pinya i dues fulles de gelatina. Passades les dues hores ho tirem damunt del pastís ja fred. Potser se'ns desfarà una mica però no passa res, simplement hi haurà algunes partícules del coco que se n'aniran cap al capdamunt. Col·loquem també els quatre talls de pinya.


Ho tornem a posar a la nevera. Si pot ser durant tota la nit millor. I... ja estem arribant el final. Només ens cal treure'l de la nevera, desemmotllar-lo i servir-lo en porcions. I a gaudir!
















62 comentaris:

  1. Hola Marina guapa tu

    Felicitacions per aquest PRIMER ANY de bones receptes que comparteixes amb tanta simpatia i amor per la cuina, i que siguin molts i molts i molts més

    Aquest pastís era el preferit del meu padrí, jo el faig sense el coco, tindrem que probar-lo, saps ? des de qu´ell ja no i es, no se perquè he deixat de fer-lo, m´hauré de tornar-hi a posar a fer-lo doncs es molt i molt bo

    Lo dit, moltes Felicitacions i per molts anys
    Un milió de petonets Susanna

    ResponElimina
  2. felicitats per el primer any i per unas receptas bonnisimas,un pastis de luxe

    ResponElimina
  3. Marina, qué ilusión nos llevamos sólo dos días. Moltes, moltes felicitats!! Espero seguir contigo muchos años más. Besitos.

    ResponElimina
  4. Felicitats!! només un any? si que t'ho has currat durant aquest temps doncs! Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Fabulós ha d'estar riquíssim. M'agradaria tenir-te per veïna he,he!
    Felicitats i una forta abraçada

    ResponElimina
  6. Felicitats guapaaaaaaaaaaaaaaa!! Ara a per la parelleta!! :)

    ResponElimina
  7. Per molts anys maca!! Què rapid passa el temps, eh? Has fet un pastís immillorable per celebrar-ho!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  8. Moltíssimes felicitats!!! Fa il·lusió arribar al primer any.
    El pastís te una combinació molt curiosa perfecte per celebracions.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Felicitats! jo porto 1 any i mig y fa molta ilusio arribar-hi

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats...moltes felicitats...et desitge'm Tapa't de tapes....moltes felicitats !!!!!
    Un bon pastís per un bon aniversari!!!
    Petons culinaris i que siguin molts anys mes...

    ResponElimina
  11. Felicitats Marina, un anyet ja, molt rebé!! És veritat que escriure un blog porta feina (cuinar, presentació, fer fotos, etc.), jo he arribat fa dos dies i entenc el que comentes, però també m'agrada molt llegir-vos i descobrir noves receptes.
    Per cert, aquest pastís em recorda una mica als anyets del "Malibú con pinya", bufffff quin perill!

    ResponElimina
  12. Felicidades por este año y por esta tarta!! Bss

    ResponElimina
  13. Moltes felicitats per aquest primer any i per aquest pastís tant bo!! No deixis de fer receptes ni penjar-les! amb experiència tot millora, segur que aquest anys encara serà molt millor!!

    ResponElimina
  14. uooo MOLTES FELICITATS I PER MOLTS MES!! i quin pastis tan bo per celebrar-ho!! m'encanta noia, es veu moolt fresquet i lleuger! petons

    ResponElimina
  15. Gràcies a tots i totes! La veritat és que sense els vostres comentaris la cosa no seria el mateix... i no és per fer-vos la pilota, que ho dic! Petons

    ResponElimina
  16. Marina, per molts anys i que poguem compartir del blog, de les trobades, converses i, com no de la cuina. Petons-

    ResponElimina
  17. Anys, y anys per mnolts anys , per molts i molts anys.
    quin pastis mes bo per celebrar-ho
    Una abraçada

    ResponElimina
  18. Moltíssimes felicitats per un bloc tan "estupendo". Que compleixis moltes més receptes!!!

    ResponElimina
  19. Molts d'anys Marina! Agaf el meu tros de pastís. Que la il·lusió no te falti mai!!!

    ResponElimina
  20. Moltes felicitats! T'ha quedat un pastís preciós, sembla boníssim!
    Marta

    ResponElimina
  21. Felicidades Marina por compartir durante un año todas tus recetas. Un buen pastel para tal ocasión.
    Petons.

    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
  22. Moltes felicitats Marina, espero que siguin molts anys més.
    Aquesta combinació de pinya i coco es molt refrescant i m'agrada molt.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ana. ho és! Refrescant-nos una mica abans que arribi el fred!

      Elimina
  23. Doncs moltes felicitats Marina! desitjo que poguem continuar així molts anys més! Per cert, el pastís al meu home ja li ha fet gràcia, el coco li encanta! Petonets!

    ResponElimina
  24. Per molts anys! com passa el temos, eh? I segur que en vindran molts més :)
    La combinació del pastís m'encanta, coco i pinya són una parella perfecta. I la decoració amb les rodanxes i la gelatina queda molt bonica.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Passa molt depressa, Gemma! és que gairebé no m'ho creia, fins que ho vaig constatar... un any més vells! he he. Fins demà!

      Elimina
  25. quin any més productiu i fèrtil, ple de sorpreses i emocions. un plaer compartir amb tu aquest deliciós pastís de coco i poder repetir avui que sigui per molts anys!!!

    ResponElimina
  26. Moltes felicitats Marina per aquest any, desitjo que en siguin molts més.
    Aquest pastis de coco i pinya te de ser una delícia, ta quedat preciós.
    Molts petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Sión! M'agrada compartir-ho amb vosaltres! petonets

      Elimina
  27. Felicitats per aquest any de blog i que continuem gaudint de la teva companyia. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  28. MOltíssimes felicitats, tapa't! jejeje :D

    ResponElimina
  29. M'encanta la base i m'encanta la mousse de coco amb pinya!!
    Per molts anys!!!!!!
    petonets

    ResponElimina
  30. felicitats Marina,ha sido un placer conocerte,compartir clases,encuentros y nuestras respectivas cocinas.
    Y me tomo un trozo de este fantastico pastis a tu salud
    petons i fins dema a Bonpreu

    ResponElimina
    Respostes
    1. Igualment, Miquel, un plaer! I gràcies! Ja tinc ganes que sigui demà... ens veiem allà! Petonets

      Elimina
  31. Per molts anys i a fer-ne molts més!
    T'ha quedat molt bé el pastís, a mi aquests pastissos em fan por, però la combinació coco-pinya em costa...
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És molt lleuger, Mònica, atreveix-te! Potser t'agrada i tot! Gràcies!

      Elimina
  32. Moltíssimes felicitats guapa! m'encanta la combinació coco-pinya, així que m'emporto un bon tallet!!!! petonets

    ResponElimina
  33. Moltes felicitats!!! i quin senyor pastís més bo. La combinació pinya i coco és excel·lent!
    Petons guapa ;)

    ResponElimina
  34. Sembla un bloc d'una trajectòria molt més llarga!!! Moltes felicitats! Un pastís amb una pinta espectacular per celebrar-ho!!!

    ResponElimina
  35. Moltes felicitats Marina!! sí que porta feina tirar endavant un bloc i molt més tu que ets super activa!! apa, a per un altre anyet!! un petó, Marta

    ResponElimina
  36. Moltíssimes felicitats!. Has triat un pastís molt bonic i segur que igual de bo per celebrar-ho!.

    ResponElimina
  37. Mooltesfeeeeliiiiciiiitaaaaaats (nyam, nyam), moltesfeeeliiiiciiiitaaaaaats (nyam, nyam). Etdesiiiitgeeeemqueeetiiinguiiiiis mooooltesfeeeee-liiii-ciiii-taaaaaaats!

    ResponElimina
  38. Muchas felicidades Marina y mil gracias por tu cocina,tan dinámica,tan versátil y tan rica...se siente las ganas que le pones a los fogones.

    Un besito

    ResponElimina
  39. Hola guapa !!! gracies per les teves bonicas paraules...la veritat una molt bona experiencia .
    Quin pastis tan bò !!!que aquet any sigui el començament de una llarga i bonica caminata per aquet blog !!!
    Mil petons bonica,,,segueix amb aquesta energìa !!!

    ResponElimina
  40. Hola Marina!! si que feia temps que no passava per aquí, he entrat i he vist un munt de receptes noves! La veritat és que he estat força temps desconectada, i ara m'estic posant al dia. Només dir-te que m'han agradat molt les novetats, i encara més aquest pastís per celebrar el primer any del blog, moltes felicitats guapa!! espero que et poguem anar seguint durant molt més temps!
    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Bet!!! M'agrada que tornis a ser per aquí! Un petonet i benvinguda de nou! Petons

      Elimina
  41. Muchiiiisimas felicidades ! y que mejor celebracion con una tarta tan deliciosa como esta, bicos

    ResponElimina
  42. Marina, que porto uns dies q no arrivo enlloc... Moltes felicitats maca per la feina ben feta...i ara cap al segon any

    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...