Aquest d'avui és un plat que ja fa olor de tardor. Els ingredients, com podreu comprovar, ens obren la gana a l'estació que potser té més matisos cromàtics de l'any. Els colors daurats de les fulles, els tons marronosos dels boscos, els fruits silvestres espurnejant entre branques i els bolets que, si plou una mica més, s'estendran arreu. Però no només és temps de bolets, si no que hi ha d'altres fruits associats plenament a la tardor. Un d'ells és el moniato, que avui us presento acompanyat de figues i bacallà.
Ingredients:
1 llom de bacallà
2-3 figues fresques coll de dama
2 grans d'all amb pell
1 monitato
Per a la salsa:
Julivert fresc
oli d'oliva verge extra
sal
Comencem la recepta bullint el moniato, amb pell. Després, el refredem amb aigua i el pelem. L'aixafem amb una forquilla, hi afegim un pessic de sal i el reservem. Continuem el plat amb el confitat de bacallà. Posem un cassó amb oli, en fred, hi inorporem el bacallà i els dos grans d'all i encenem el fogó, a foc baix. Quan l'oli comenci a fer bombolletes ho apaguem i deixem que el bacallà s'acabi de confitar a dins.
Bacallà en cru / Bacallà confitat
Aprofitem aquest mateix oli per a confitar les figues, un cop les hem tallat per la meitat. Fem el mateix procés que amb el bacallà. Primer escalfem l'oli fins que faci bombolletes i després parem el foc.
I ara ja pràcticament només ens falta un pas. Preparar la salsa, que en aquest cas serà un senzill oli de julivert que afegirà color al plat. Amb l'ajut d'una batedora, introduïm el julivert fresc, l'oli i la sal i ho batem. Ens quedarà un oli de to verdós. A punt per muntar el plat: al fons, l'oli de julivert; al centre, el purè de moniato; i al capdamunt, el bacallà confitat i les figues confitades. Si volem, també en podem posar al voltant, amb els alls que hi afegeixen diversitat. I llestos! Bon profit!
*** Perdoneu-me le fotos, que avui no són del tot bones, i això és degut al fet que aquest plat el vaig fer dissabte, un dia plujós (com sabem) i de poca llum... :-(
Que mezcla tan buena!!!. este año los higos se van alargando y ofreciendo recetas como esta tan especial y rica. Un beso
ResponEliminaCert!
Eliminacaray Marina no paras,tremenda esta combinacion y un emplatado de lujo
ResponEliminapeto
Per animar una mica el dia de pluja, Miquel... he he. Gràcies.
EliminaM'ha agradat molt aquesta combinació, no deixes de sorprendre. Petons!
ResponEliminaAna de: 5 sentidos en la cocina
Gràcies Ana! Les teves escalopines de peix també tenen una pinta fantàstica. Petonets
Eliminabacallà confitat amb la tardor en dolç!!
ResponEliminaPalabras mayores!!
Petonets.
M'encanta el teu entusiasme, Jordi!!! Moltes gràcies per la visita. ;-)
EliminaNos despides con este plato a los higos a la vez que nos das la bienvenida a los boniatos, todos unidos bajo el increíble amigo en común que es el bacalao. Muy bien pesado querida Marina.
ResponEliminaPetons.
JUEGO DE SABORES
Vaig veure els primers moniatos al mercat i no em vaig poder resistir... la veritat és que com que és dolcet m'hi va agradar molt amb el bacallà! I de guinda, les figues! Gràcies guapes.
EliminaOOhh que boo! aquestes figues així han de ser ...mmm.... i el bacallà, i tot el plat nena t'has lluit! de restaurant de luxe és això! petonets i segueix-me donant bones idees!
ResponEliminaGràcies Roser!!! ho intentaré!!! Mua
EliminaOstres, ja has vist el pintxo que vam publicar fa uns dies? Bacallà amb figues! jajaja és una combinació espectacular, com el teu montadito!
ResponEliminaPetons
Sandra
Ah sí? Doncs ara mateix us vinc a visitar, que no el recordo i no me'l vull perdre! Petonets
EliminaVaya plato de lujo que nos traes, es una delicia, bicos
ResponEliminaGràcies Viví!
Eliminabonissim de luxe
ResponEliminaMare meva, quin plat més bo! tan fan les fotos, no et preocupis, només amb el nom ja fa enir gana ;) de veritat, el trobo boníssim!! i a més és un plat per quedar molt bé, un plat d'estrella!!
ResponEliminaGràcies Bet!!!!
EliminaQuin luxe!!! jo li trauria el moniato. No són de la meva devoció.
ResponEliminaah no? Jo hagués dit que sí, com que ets tan dolceta... ;-)
EliminaÉs veritat que ja hi ha moniato a les tendes! Ja tenim aquí la tardor olfactiva :)
ResponEliminaole, ole! Aprofitem-la!
EliminaUn plat de luxe! I quines ganes tenia de començar la tardor...m'agrada molt! Petons
ResponEliminaMoltes gràcies Roser!
EliminaQuina combinació d´ingredients mes bons... ha d´estar deliciós!!! petons,
ResponEliminaVa volar, Quima! hi hi hi. Petons
EliminaQuines fotos, que bo! Els productes de tardor són ben bons, ja tinc ganes de menjar boniato.
ResponEliminaUna abraçada
A mi m'agrada molt aquest tubercle, Cris! Veig que a tu també! :-)
Eliminadeliciosa combinació! m'encantaria provar-la, però hi faria un petit canvi, si m'ho permets: la salsa la faria amb l'oli de confitar el bacallà, o encara millor, amb aquest oli i les boletes que es veuen al fons del cassó, la gelatina del bacallà, que triturades amb el julivert farien un pil-pil de julivert ideal per aquest plat.
ResponEliminaÉS una altra possibilitat, Manel, que veig que al teu bloc ja expliques...
EliminaMolt bona combinació... és facil imaginar el flaire i el gustet tan bo!! Petons
ResponEliminaGràcies Eri! Contenta de tornar-te a veure per aquí. petons
Eliminaespectacular i una autèntica delícia
ResponEliminaGràcies Lolines!!! Bon dimarts!
EliminaUna tapa deliciosa¡¡¡ besos
ResponEliminaQuin constrast de sabors amb molt bona presentació.
ResponEliminaNo es poden confitar les figues al mateix temps que el bacallà?
Petons.
Segur que sí, Ana! Però em va semblar que així les podia controlar millor perquè no se'm trenquessin. Petonets i gràcies pel comentari!
EliminaQuina combinació de sabors més potent!
ResponEliminaAra que ho dius, sí que tenia sabors potents, sí!! Gràcies per la visita!
EliminaFantàstic aquest plat, encara que jo canviaria el moniato que no m’agrada gaire per patata, per la resta sensacional Ummm
ResponEliminaPetons
Ok, es pot canviar! La llàstima és que perds un color...
EliminaHola Marina, el bulgur moreno es integral, però també es pot fer amb el normal. Qualsevol recepta per un serveix per l'altre.
ResponEliminaPetons.
Gràcies Ana! Ho provaré! Petons
EliminaMArinaaaa te digo lo mismo que al Miquel,me hacéis sentir que soy una simple cocinando...pero que platos tan maravillosos hacéis,que envidia...pero es que con mis comensales chica,no se puede,son muy conservadores en la mesa,claro solo en la mesa,eh!....Aplausos,a mi me conquistas cada día con tus elaboraciones.
ResponEliminaBuenos díaaasss!!!!!
Gràcies per l'entusiasme, Sílvia!!! Ens agrada la cuina, oi? ;-) Mua
EliminaMarina, una entrada de luxe!!! Tan ben explicat....
ResponEliminaGràcies Ramon! S'intenta fer el que es pot! Petons
EliminaMare meva, quines textures, quins colors...! M'encanta Marina. Com sempre unes publicacions molt originals i creatives. Nyam! :) Petonets.
ResponEliminaGràcies Joel!! M'agrada inventar a la cuina, això no es pot dissimular... oi? Petons i encantada de tornar-te a veure per aquí!
EliminaQuins colors !!! quins gustos !!! u te tot aquesta teva recepte, deu meu com tu fas per ser tan bòooo !!!
ResponEliminaPetonets.
Gràcies Mamilu!
EliminaMarina, molt bo. El bacallà confitat em té enamorada. Amb figues no n'he menjat mai.
ResponEliminaNani
Jo tampoc no l'havia combinat mai i el resultat m'ha sorprès gratament, Nani. Prova-ho i veuràs! Petons
EliminaOstres, quina combinació més deliciosa! Bon plat d'octubre! petons
ResponEliminaGràcies Cinta! Prova-ho, és ben bo! Petons
EliminaQuin nivell Marina!!! Aquesta recepta és de restaurant fi fi!! Molt original i bona!! Et felicito!!
ResponEliminaGràcies Neus!!! M'agrada que t'agradi!!!
ResponEliminaCom que fa poc vaig fer la meva versió de bacallà amb figues puc assegurar que està de mort i a sobre amb aquest purè de moniato ja acaba de rematar-lo. Felicitats Marina!! petonets
ResponEliminaufff! aquesta recepta no l'havia vista! em falta el bacallà, perquè sinó avui ja se que dino...
ResponEliminaperò per falta de bacalla, avui faré un altre dels teus plats, el plastre amb prunes a l'interiro i piñons! la salsa de nous em pica la curiositat i le de provar! petonets, i ja et diré!
oh que guai, Gemma! Doncs ja em diràs el què! petons
Eliminaja le fet! i ja ens l'hem cruspit! bonissim! el toc de nous m'ha agradat! i el millor de tot es que resulta molt i es facilicim de fer! ara, a veure si demà faig el bacallà amb figues... que ja le comprat! petonets!!!
Eliminaoh, que bé! Estic contenta que t'hagis animat. I m'agrada que t'hagi agradat! El toc de salsa de nous és ben curiós, oi? A mi em va sorprendre! Ja em diràs què tal el bacallà! Petons, guapa!!!
EliminaGràcies, buscava una recepta de com confitar el bacallà. Ara ho faré i el dic com m'ha anat.
ResponEliminaPetons !!!!