Ja feia dies que no publicava res dolç, i això en mi és estrany, perquè reconec que sóc força llaminera... he he. L'altre dia estava fullejant el llibre de l'Isma Prados "Cuina per solters" i vam vaig topar de morros amb una tatin de mango... i no em vaig poder resistir. He de dir que el llibre de l'Isma no és un receptari convencional i, per tant, no t'inclou les quantitats d'ingredients ni el pas a pas estricte, però potser és això el que m'agrada, que ell et llança la idea i després... tu t'ho fas! I aquest és el resultat:
Ingredients:
1 mango
1 làmina de pasta brisa
sucre moreno
50 g de mantega
Comencem pelant i tallant el mango, primer amb talls llargs i després els tallem altre cop pel mig. Procureu que el gruix sigui similar, ja que així es courà amb el mateix temps.
A continuació, agafem el sucre el desfem en un cassó. Quan ja estigui fos hi afegim la mantega. Ho deixem coure una mica i ho aboquem al motlle on anirà la fruita.
A sobre, hi disposem els talls de mango fins que el sucre quedi cobert. I ho posem al forn durant 40 minuts a 170 ºC.
Passats aqeusts minuts, traiem el mango del forn, que ja hauria d'estar ben tou i caramelitzat i el tapem amb una làmina de pasta brisa. L'Isma en feia servir de full, però a mi m'agrada més aquesta altra pasta, per les tatin. Això... vosaltres mateixos, al vostre gust. També la pinteu amb clara d'ou.
Si feu la tatin amb motlle quadrat, com em va passar a mi perquè no en tinc d'altre, us adonareu que us sobren retalls de la pasta, que normalment és rodona, si la compreu fresca. No els llenceu, en podeu fer una bola i tornar-la estirar, i fer unes cassoletes, per exemple, com aquestes, que us poden servir per un altra preparació. Si no les guardeu a la nevera, no s'estovaran ni es faran malvé.
Enfornem altra cop la tatin 15 minuts més i... ja la tindreu llesta! A l'hora de desemotllar-la, l'heu de girar del revés, de manera que la fruita quedi a sobre. Us recomano (el que sou amants de les tatin ja ho sabeu de sobres) consumir-la tèvia, i molt millor, acompanyada d'un gelat o crema de vainilla. Nosaltres l'hem acompanyat amb mató, que també és molt bona!
Aquesta és la recepta original del llibre de l'Isma
I si en voleu provar una altra, de tatin, aquí us deixo la de carbassa, que també és deliciosa!
Però quina cosa més bonaaaa!
ResponEliminaGràaaacies!
EliminaTinc la tatin pendent des de fa tan temps!!! i això que m'encanta! Amb mango també deu ser boníssima.
ResponEliminaUna abraçada i molt bona setmana!!
Ho era, Bet! Ja no ens en queda ni una engruna, hi hi hi. prova-ho, ja veuràs que bona!
EliminaMarina, definitivament no té res a envejar a la de l'Isma Prados, tot el contrari, i de mango que per mi és una fruita de gust i també una mica de textura d'allò més original!!! Com sempre, moltes felicitats a la Marina rebostera!!!
ResponEliminaHa ha ha, gràcies, guapa!! No li direm res a l'isma, hi hi hi
Eliminauna delicia de receta! bicos
ResponEliminaGràcies!
EliminaMarina, com sempre, sorprenents i exquisides receptes.
ResponEliminaMoltes gràcies, lolines!
EliminaTe ha quedado delicioso, con lo que me gusta el mango....mummmm.besicos
ResponEliminaFet així gairebé no sembla mango, a no ser per l'acidesa característica d'aquesta fruita... bicos!
EliminaQuina pinta! no conec aquest tipus de pasta, quina és?per a que es fa servir? ja em diràs! Em pensava que ja era seguidora i en canvi estava erronea, ara si que ho sóc! em quedo per aqui!
ResponEliminaÉs la pasta que es fa servir per, per exemple, els pastissos de fruita amb crema, les tartaletes, o bé de vegades, les quiches. És fàcil de trobar als supermercats, normalment està amb la pasta de full. Gràcies per seguir-me!! Ja n'has sumat 190, uau!! Petonets
EliminaQuina pinta mes bona que te aixó!!!
ResponEliminaNo he menjat mai cap tatin... pero segur que aviat en farem una a Els Fogons!!!
Ptns.
Lourdes.
Doncs aima't, que és fàcil de fer i una delícia! A l'hivern ve molt de gust perquè es menja calentona. Petons!
EliminaJo també tinc el llibre de l'Isma i tenia aquesta recepta a la llista... Això ho hem d'arreglar! Qualsevol diumenge d'aquests la faig"!
ResponEliminaI tant, anima't!
EliminaAquesta tatín de mango m'agrada, es una fruita amb molt bon sabor, s'haurà de tastar.
ResponEliminaPetons.
Gràcies, Ana!
EliminaÉs tard, però encara li faria un mos! No li diguis a l'Isma, el teu té millor pinta. Petons,
ResponEliminaPilar
he he he, gràcies, Pilar!
EliminaQuina tatin més bona! Sempre que n'he preparat he fet la típica de poma i aquesta amb mango ha d'estar boníssima! A més és força senzilla. L'haurem de provar algun dia ;)
ResponEliminaUna abraçada!
Aquí tens una altra variant, doncs. La de mango, i a sota també hi trobaràs la de carbassa, boníssima, també!
EliminaMe encanta el ISma y verlo es un placer.se aprende de él muchísimas técnicas de cocción y es tan,tan simpático y modesto,no?
ResponEliminaMe llevo la receta,el mango,me apasiona.
Un beso
Ja em diràs què tal, si la fas! Petons
Eliminaamb el que m'agrada el mango....i mira que és facil la tatin eh, i jo encara no l'he provat de fer! apuntada la teva versió! que la poma la tinc avorrida! petons
ResponEliminaDoncs sí, fàcil i boníssima, Roser! Anima't!
Eliminaostres, es veu deliciosa!
ResponEliminaGràcies, Cinta! Ho era, perquè ja s'ha acabat... he he
EliminaOh, la foto regalima per la pantalla!!! :O Mondieu...
ResponEliminaha ha ha... no te'n puc donar que ja ens l'hem polit ;-)
EliminaI jo que no he fet mai una tatin dolça...tindre que posar-me mans a la obra,no?
ResponEliminaPetonets.
I tant! Prova-ho, és fàcil!
EliminaMolt bona idea per sortir de l'habitual poma. Tinc la sort de trobar uns mangos excel·lents, o sigui que ho probaré!!
ResponEliminaUna abraçada
Doncs mira, ja tens el més important!
EliminaHe fet tatin de mango i és de les que m'han agradat més!
ResponEliminaSaps que m'encanta amb aquest motlle quadrat? Queda molt més vistosa.
I la de carbassa també ha de ser ben bona, cap a la llista de pendents ;)
De mango no n'havia fet mai, i m'ha agradat molt, eh? La de carbassa també la trobo estupenda. petonets
EliminaM'has fet la boca aigua! Sembla molt senzilla aquesta tatin :) A casa no n'hem fet mai cap, serà qüestió de provar-ho! (i dues vegades XD per saber si ens agrada més amb pasta de full o brisa) Hahaha ^^
ResponEliminaMolts petons :D
Doncs ja ho saps! "Manos en la masa", que diuen... he he. Petonets
EliminaQuina pinta Marina!! M'encanta la tarta tatín de poma!! de mango no l'he provat mai però segur que està per llepar-se els dits!!! nyam nyam nyam!!!
ResponEliminaMarina, Marineta...tinc el llibre de l' Isma!!! adreçat per solters ;-D....Jo la faré un dia d´aquest però amb poma...Molt vistosa t´ha quedat...
ResponEliminaOh! Marineta! M´apuntoa un tall o a una mini!!! que bona a de ser!! La probaré te una pinta fantàstica!!! Petonets
ResponEliminatiene que estar divina,todavia es una pendiente en mi cocina,pero es cuestión de tiempo-
ResponEliminapeto
Que original Marina! Això ha d'estar boníssim! Marta
ResponEliminaAquesta tatín s'ha de provar. Molt interessant!
ResponEliminaHola Marina estimada i guapa tu
ResponEliminaNena aquesta tatin te que ser de Luxe, anoto la formula. i moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal, segur que te has quedat aliviada, je,je,
mil petonets Susanna
Marina, el mango és una delícia i en tatin no vegis. No et perdis la meva de demà...
ResponEliminaNani
m'encanta la tatin!! però no la he fet mai de mango! haurem de provar perque fa una fila deliciosa!!
ResponEliminaUff ! Perdo el món de vista amb les tatin ! Encara no ho he provat amb mango, pero ho fare, ho faré. I acompanyat de nata muntada !!!! Gracies, guapa !
ResponEliminaMolt original...i tens raó, molt millor amb pasta brisa...
ResponEliminaQuina pinta que té aquest pastís! Sempre he menjat tatin de poma i en sóc una fan total, però aquest, de mango...!!! El provaré ben aviat segur, enhorabona!
ResponElimina