dijous, 14 de febrer del 2013

Llenties amb verdures i gambes de Palamós


L'altre dia vaig fer una bona cuita de llenties. Quan en faig, suposo que com la majoria de vosaltres, ja aprofito per fer una olla ben grossa perquè s'hi està estona, en coure-les, i no ens podem posar a bullir llenties cada cop que en volem menjar. Jo les bullo només amb sal, un parell de grans d'all i unes fulles de llorer i, un cop són cuites, les guardo amb el seu suc. A les llenties, no cal estovar-les el dia abans.

L'endemà en vaig agafar unes quantes per elaborar el plat que avui us explico. I ho he aprofitat per participar al repte de Memòries d'una cuinera, que ens sugereix que fem una minestra. En el meu cas, una minestra amb llentia i gambes. Com us podeu imaginar, l'ingredient estrella no són les llenties..., són les gambes! Tinc un amic pescador de Palamós que, de tan en tan, em regala algun tupper d'aquest marisc deliciós i això és una sort, sí. Per mi, sempre ha estat el millor del món, i mira que he provat  gambes a d'altres mercats, eh? Però com diu la dita, 'Com Palamós no n'hi ha dos'!! I les gambes no en són pas l'excepció. Només cal tenir-les cara a cara i veure quin color magnífic tenen... salivera!

D'ella, de la gamba de Palamós, se'n pot treure molt profit perquè, a diferència de la gamba congelada, la de Palamós és molt gustosa i porta els caps ben plens. Així que ho vaig aprofitar per fer unes llenties amb gust de gamba, acompanyades de trossets de gamba, afegint-hi una barreja de verdures, com una minestra... som-hi?

Ingredients:
Llenties cuites
Api
Pastanaga
Pebrot verd
Pebrot vermell
Ceba
Carbassó
Alls
Gambes de Palamós


Comencem a coure les verdures, prèviament trossejades ben petites i a dauets, amb una mica d'oli i sal.


A continuació, mentre les verdures couen (primer a foc fort i després a foc més suau), separem els caps dels cossos de les gambes i els sofregim amb una mica d'oli. Els intentem aixafar una mica amb una forquilla perquè comencin a treure el suc. 


Després, retirem aquests caps i els introduïm diins d'un colador xinès. Els premsem damunt les verdures perquè deixin anar tot el suc que porten a dins. Guardarem part d'aquest suc per incorporar-lo al final, a l'hora de muntar el plat. 


Al cap d'una estona, quan ja les verdures siguin més rossetes, també incorporarem el cos de les gambes, prèviament tallades a trossets.


I, finalment, quan ja estigui tot ben integrat, també hi posarem les llenties, ben escorregudes.


Farem un parell de remenades i ja ho tindrem llest! Ho presentarem en forma de cilindre, amb l'ajut d'una anella, i hi regarem una mica del suc dels caps que havíem reservat abans. Bon profit!


A nivell nutritiu, aquest plat és molt complet i ens pot servir de plat únic. Si no ho feu així, sempre ho podeu acompanyar amb un rapet al forn de segon... oi?

Doncs aquí us deixo la meva proposta de minestra, que barrejada amb les llenties i el marisc, van un mar i muntanya... bo, boníssim! 









42 comentaris:

  1. En quan he llegit la recepta, m'ha entrat un atac de gelosia....per les gambes...pero quan he llegit q te les regalen....buf....

    ResponElimina
  2. y tanto que es un plato único lo lleva todo¡¡
    unas lentejas bien festivas con el toque de la gamba de Palamós
    peto

    ResponElimina
  3. Diuen que qui té un amic té un tressor i es veritat, quines gambes més bones!
    Un plat de luxe Marina, m'agrada molt.
    El "Chivo de Canillas" es perque es de una població malaguenya que es diu Canillas de Aceituno.
    Petons.

    ResponElimina
  4. una combinació sorprenent, però que ja hem fa la boca aigua! les gambes tenen un aspecte que diu: menjam!!!
    Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. je je je... és veritat, les gambes es mengen sense gana, oi?

      Elimina
  5. Hola matinera!
    Un plat de 10 cap a munt però avui t'he passat al davant i vaig publicar ahir al vespre. Estic en plena cursa amb tu, el Miquel i l'Anna que sembla que no dormiu.
    Una forta abraçada

    ResponElimina
  6. Ja t'he vist! ;-) Ja tens raó, ja, que dormo ben poc... he he. Però també fent altres coses, a més de cuinetes, eh? Petons, guapa!

    ResponElimina
  7. Una forma distinta de tomar lentejas que me ha encantado y pondre en practica, bicos

    ResponElimina
  8. Mira, amb gambes no n'he menjat mai, què bones!
    Les llenties normalment també les bullim a casa, ara tinc cigrons, a veure com surten...
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs lliguen, lliguen... vaja, a mi els llegums amb marisc m'entusiasmen.

      Elimina
  9. Ohhh quines gambes tan hermoses!!!!! Molt bones per complementar aquesta recepta! petons

    ResponElimina
  10. Ostres Marina, una mescla genial! Té una pinta estupenda... Gràcies per donar a conèixer aquestes idees tan creatives. Petonets!

    ResponElimina
  11. Marina aquesta minestra és de luxe total eh?? nena que bona!!! les llenties m'agraden molt, en general tot el llegum! encara que el bloc no hi tinc gaires receptes... M'hauré d'aplicar! jeje
    Una abraçada i que tinguis un feliç dia!!

    ResponElimina
  12. Això és una minestra de luxe!!!
    Que bona.
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  13. Oh Marina quines llenties més bones ......i amb aquestes gambes .......per llepar-se els dits:
    Ara hem recordes que tinc la meva recepta de minestra a punt de publicar:
    Petons

    ResponElimina
  14. fantastica recepta Marina!! se'm fa la boca aigua, quina pinta aquest plat!! petonets

    ResponElimina
  15. Beeeee Marineta, quines llenties mes be acompanyades!!!! ja veig que et cuiden!!! Petonets

    ResponElimina
  16. Quines llenties!! Déu meu!! En vull.....i això que acabo de dinar!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  17. Marina, ja et pots quedar amb les llenties i la verdura que les gambes me les menjo jo...jejeje
    Petonets.

    ResponElimina
  18. Caram, quin mar i muntanya més bo! Jo faig molt semblants els cigrons, però les llenties no les faig mai amb marisc... ho provaré, que també han de quedar ben bones!

    ResponElimina
  19. Per qui no li agradin gaire les llenties (com ara em passa a mi), has trobat la millor manera d'emmascarar-les! I és que són tan gustoses les gambes de Palamós!!! Una abraçada!!

    ResponElimina
  20. Una receta bien original, mira que me gustan las lentejas, pero con gambas... tiene que ser la perdición!! Besos, guapa.

    ResponElimina
  21. La combi de llegum i marisc queda brutal, una minestra ben original!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  22. Caram!! Quina cosa més bona!!! Això de les gambes i les llentilles em sembla boníssim!!! Salutacions

    ResponElimina
  23. Aquest senzill plat de llenties las transformat amb tot un luxe !!!
    Petons

    ResponElimina
  24. Un luxe de recepta!!! no acostumo a combinar els llegums amb el peix o marisc.. i a paritr d´ara ho faré molt mes.. quin goig Marina!! petons,

    ResponElimina
  25. OH!!! Marina, has echo de unas lentejas un plato de lujo.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  26. Ayyyyy, Marina... quina sort que tens de tenir aquests amics que et regalen gambes!!!
    I de la menestra.... quin goig!!!
    Em sembla que aviat vindré a casa teva a dinar!!!
    Ptnos,
    Lourdes.

    ResponElimina
  27. Oooo! Que bones aquestes llenties amb les gambes! M'agrada molt aquesta combinació, ha de quedar boníssim!

    Una abraçada!

    ResponElimina
  28. Quina cosa més bona Marina!! I amb gambes de palamós aquest plat és tot un luxe!! Una recepta de 10!!

    ResponElimina
  29. Llenties i gambes de Palamós,no es pot demanar més, una delícia de plat

    ResponElimina
  30. Gambes de Palamós... Llenties... Que es menja primer?
    Una abraçada!

    ResponElimina
  31. ostres Marina!!! es espectacular aquesta recepta!! quina sort tens amb les gambes ;P moltíssimes gràcies per participar!!! petonets

    ResponElimina
  32. Realment és una recepta espectacular!! i quina sort tenir amics pescadors a Palamós ;)

    molts petonets guapa!!

    ResponElimina
  33. Unes llentilles certament delicioses!!! Apuntades queden!!! MMMM!!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...