L'altre dia vaig fer una bona cuita de llenties. Quan en faig, suposo que com la majoria de vosaltres, ja aprofito per fer una olla ben grossa perquè s'hi està estona, en coure-les, i no ens podem posar a bullir llenties cada cop que en volem menjar. Jo les bullo només amb sal, un parell de grans d'all i unes fulles de llorer i, un cop són cuites, les guardo amb el seu suc. A les llenties, no cal estovar-les el dia abans.
L'endemà en vaig agafar unes quantes per elaborar el plat que avui us explico. I ho he aprofitat per participar al repte de Memòries d'una cuinera, que ens sugereix que fem una minestra. En el meu cas, una minestra amb llentia i gambes. Com us podeu imaginar, l'ingredient estrella no són les llenties..., són les gambes! Tinc un amic pescador de Palamós que, de tan en tan, em regala algun tupper d'aquest marisc deliciós i això és una sort, sí. Per mi, sempre ha estat el millor del món, i mira que he provat gambes a d'altres mercats, eh? Però com diu la dita, 'Com Palamós no n'hi ha dos'!! I les gambes no en són pas l'excepció. Només cal tenir-les cara a cara i veure quin color magnífic tenen... salivera!
D'ella, de la gamba de Palamós, se'n pot treure molt profit perquè, a diferència de la gamba congelada, la de Palamós és molt gustosa i porta els caps ben plens. Així que ho vaig aprofitar per fer unes llenties amb gust de gamba, acompanyades de trossets de gamba, afegint-hi una barreja de verdures, com una minestra... som-hi?
Ingredients:
Llenties cuites
Api
Pastanaga
Pebrot verd
Pebrot vermell
Ceba
Carbassó
Alls
Gambes de Palamós
Comencem a coure les verdures, prèviament trossejades ben petites i a dauets, amb una mica d'oli i sal.
A continuació, mentre les verdures couen (primer a foc fort i després a foc més suau), separem els caps dels cossos de les gambes i els sofregim amb una mica d'oli. Els intentem aixafar una mica amb una forquilla perquè comencin a treure el suc.
Després, retirem aquests caps i els introduïm diins d'un colador xinès. Els premsem damunt les verdures perquè deixin anar tot el suc que porten a dins. Guardarem part d'aquest suc per incorporar-lo al final, a l'hora de muntar el plat.
Al cap d'una estona, quan ja les verdures siguin més rossetes, també incorporarem el cos de les gambes, prèviament tallades a trossets.
I, finalment, quan ja estigui tot ben integrat, també hi posarem les llenties, ben escorregudes.
Farem un parell de remenades i ja ho tindrem llest! Ho presentarem en forma de cilindre, amb l'ajut d'una anella, i hi regarem una mica del suc dels caps que havíem reservat abans. Bon profit!
A nivell nutritiu, aquest plat és molt complet i ens pot servir de plat únic. Si no ho feu així, sempre ho podeu acompanyar amb un rapet al forn de segon... oi?
Doncs aquí us deixo la meva proposta de minestra, que barrejada amb les llenties i el marisc, van un mar i muntanya... bo, boníssim!
En quan he llegit la recepta, m'ha entrat un atac de gelosia....per les gambes...pero quan he llegit q te les regalen....buf....
ResponEliminaHe he... sempre són més bones, oi?
Eliminay tanto que es un plato único lo lleva todo¡¡
ResponEliminaunas lentejas bien festivas con el toque de la gamba de Palamós
peto
Gràcies per la visita, Miquel
EliminaDiuen que qui té un amic té un tressor i es veritat, quines gambes més bones!
ResponEliminaUn plat de luxe Marina, m'agrada molt.
El "Chivo de Canillas" es perque es de una població malaguenya que es diu Canillas de Aceituno.
Petons.
I tant, ben veritat. Gràcies per la resposta!
Eliminauna combinació sorprenent, però que ja hem fa la boca aigua! les gambes tenen un aspecte que diu: menjam!!!
ResponEliminaPetonets!
je je je... és veritat, les gambes es mengen sense gana, oi?
EliminaHola matinera!
ResponEliminaUn plat de 10 cap a munt però avui t'he passat al davant i vaig publicar ahir al vespre. Estic en plena cursa amb tu, el Miquel i l'Anna que sembla que no dormiu.
Una forta abraçada
Guapa, t'he contestat a sota ;-)
EliminaJa t'he vist! ;-) Ja tens raó, ja, que dormo ben poc... he he. Però també fent altres coses, a més de cuinetes, eh? Petons, guapa!
ResponEliminaUna forma distinta de tomar lentejas que me ha encantado y pondre en practica, bicos
ResponEliminaYa me dirás! Ptons
EliminaMira, amb gambes no n'he menjat mai, què bones!
ResponEliminaLes llenties normalment també les bullim a casa, ara tinc cigrons, a veure com surten...
Petons.
Doncs lliguen, lliguen... vaja, a mi els llegums amb marisc m'entusiasmen.
EliminaOhhh quines gambes tan hermoses!!!!! Molt bones per complementar aquesta recepta! petons
ResponEliminaGràcies Roser!
EliminaOstres Marina, una mescla genial! Té una pinta estupenda... Gràcies per donar a conèixer aquestes idees tan creatives. Petonets!
ResponEliminaMarina aquesta minestra és de luxe total eh?? nena que bona!!! les llenties m'agraden molt, en general tot el llegum! encara que el bloc no hi tinc gaires receptes... M'hauré d'aplicar! jeje
ResponEliminaUna abraçada i que tinguis un feliç dia!!
Això és una minestra de luxe!!!
ResponEliminaQue bona.
PTNTS
Dolça
Oh Marina quines llenties més bones ......i amb aquestes gambes .......per llepar-se els dits:
ResponEliminaAra hem recordes que tinc la meva recepta de minestra a punt de publicar:
Petons
fantastica recepta Marina!! se'm fa la boca aigua, quina pinta aquest plat!! petonets
ResponEliminaBeeeee Marineta, quines llenties mes be acompanyades!!!! ja veig que et cuiden!!! Petonets
ResponEliminaQuines llenties!! Déu meu!! En vull.....i això que acabo de dinar!
ResponEliminaUna abraçada.
Marina, ja et pots quedar amb les llenties i la verdura que les gambes me les menjo jo...jejeje
ResponEliminaPetonets.
Caram, quin mar i muntanya més bo! Jo faig molt semblants els cigrons, però les llenties no les faig mai amb marisc... ho provaré, que també han de quedar ben bones!
ResponEliminaPer qui no li agradin gaire les llenties (com ara em passa a mi), has trobat la millor manera d'emmascarar-les! I és que són tan gustoses les gambes de Palamós!!! Una abraçada!!
ResponEliminaUna receta bien original, mira que me gustan las lentejas, pero con gambas... tiene que ser la perdición!! Besos, guapa.
ResponEliminaLa combi de llegum i marisc queda brutal, una minestra ben original!
ResponEliminaPetons
Sandra
Caram!! Quina cosa més bona!!! Això de les gambes i les llentilles em sembla boníssim!!! Salutacions
ResponEliminaAquest senzill plat de llenties las transformat amb tot un luxe !!!
ResponEliminaPetons
Un luxe de recepta!!! no acostumo a combinar els llegums amb el peix o marisc.. i a paritr d´ara ho faré molt mes.. quin goig Marina!! petons,
ResponEliminaOH!!! Marina, has echo de unas lentejas un plato de lujo.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ayyyyy, Marina... quina sort que tens de tenir aquests amics que et regalen gambes!!!
ResponEliminaI de la menestra.... quin goig!!!
Em sembla que aviat vindré a casa teva a dinar!!!
Ptnos,
Lourdes.
Oooo! Que bones aquestes llenties amb les gambes! M'agrada molt aquesta combinació, ha de quedar boníssim!
ResponEliminaUna abraçada!
Quina cosa més bona Marina!! I amb gambes de palamós aquest plat és tot un luxe!! Una recepta de 10!!
ResponEliminaalça aquí! fantàstica recepta!
ResponEliminaLlenties i gambes de Palamós,no es pot demanar més, una delícia de plat
ResponEliminaGambes de Palamós... Llenties... Que es menja primer?
ResponEliminaUna abraçada!
ostres Marina!!! es espectacular aquesta recepta!! quina sort tens amb les gambes ;P moltíssimes gràcies per participar!!! petonets
ResponEliminaRealment és una recepta espectacular!! i quina sort tenir amics pescadors a Palamós ;)
ResponEliminamolts petonets guapa!!
Unes llentilles certament delicioses!!! Apuntades queden!!! MMMM!!!
ResponElimina