Avui s'enterra la sardina, la sardina més carnavalesca de l'any! I tot i que avui no cuinarem exactament sardines, sí que ho farem amb un dels seus germans bessons, el seitó. I aprofitant que hem celebrat el Carnestoltes el farem... DISFRESSAT! Es tracta d'una recepta molt fàcil, que ofereix al nostre paladar un efecte pervers, enganyar-nos! Aquests colors de la foto es deuen al fet que hi hem afegit espècies i això vol dir que hem modificat (lleugerament, això sí) el gust del seitó. Us hi atreviu?
Ingredients:
Seitons frescos i nets de vísceres
Pebre vermell dolç
anet
sèsam
farina
oli d'oliva verge extra
sal
maionesa per acompanyar (opcional)
Comencem arrebossant els seitons amb les diferents espècies. En fem uns quants de cada:
Després, els salem i els passem per farina, de manera que les espècies queden tapades. I posem els seitons a fregir, introduïnt-los en oli ben calent.
Un cop siguin ben rossets, els retirem amb una escumadora i els col·loquem a sobre d'un paper absorvent perquè perdin l'excés d'oli d'oliva. Els servim acompanyats de maionesa o d'alguna altra salsa que us agradi, però procureu escollir una salsa no massa forta, ja que les espècies ja ho són. Us aconsello consumir-los IMMEDIATAMENT, ja que si no perden el punt cruixent. Ah!! I a mi m'agrada menjar-me'ls amb espina i tot! No sé a vosaltres...? BON PROFIT!
buena idea Marina y ademas así cada boquerón con un sabor aromático diferente
ResponEliminapeto
Gràcies, Miquel!
EliminaQuina manera més original de preparar els seitons! jo que no en menjo gaires amb aquests no m'ho pensaria massa per fotre queixalada ;-)
ResponEliminaJa ja ja, doncs ja ho saps!
EliminaMarina, que buena pinta, también curiosa y original manera de prepararlos.
ResponEliminaPetons.
Gràcies!
EliminaMira que en tenia ganes de que s'enterrés la sardina, no m'agrada gens el carnaval.
ResponEliminaEstà bé aquesta manera de donar "personalitat" als seitons amb l'arrebossat.Conviden a començar i no parar!!!!
PTNTS
Dolça
no t'agrada...? A mi sí, però després venen coses tan bones per menjar, també, que potser sí que s'acabi... he he
Eliminaostii i jo que em pensava que era ahir l'enterrament de la sardina. sigui com sigui, aquest parent i disfressat em sembla genial per acabar aquest dies de festa tan divertits!! (jo em vaig disfressar de fada jaja) un petonàs
ResponEliminaDe fada? Volem fotos!!!
EliminaEs veritat que a molts pobles es fa l'enterro de la sardina avui per despedir el carnaval, t'ha quedat molt bé aquesta recepta per l'acomiadament! petons
ResponEliminaGràcies, Roser!
Eliminamuy originales y sabrosos los pescaditos, bicos
ResponEliminaGracias, guapa.
EliminaQuina bona disfressa porten aquests seitons, em sembla molt bona idea.
ResponEliminaPetons.
Queden ben bons, Ana!
EliminaQuina casualitat, jo també estic fent una recepta amb sèsam, però no tan original com aquesta. Li ensenyaré a la meva mare, que és l'artista fregint peixet, a veure si un diumenge ens els disfressa!!! Una abraçada Marina!!!
ResponEliminaAixò d'original és relatiu, Mònica, que segur que la teva és boníssima. I... dolça? no sé perquè m'ho ensumo... hi hi hi
EliminaQue buena idea Marina. Me encantan los boquerones y tu los has actualizado con esta receta. Un beso
ResponEliminaMarina, no podia faltar en un dia com avui una recepta amb sardines o seitons.
ResponEliminaMolt bona recepta i molt macos han quedat els seitons
Ja vam dir adéu al Carnestoltes, oi....? Ohhh... quin pena.
EliminaAquests seitons tenen unes “disfreses” Ummm, boníssims i amb molt bona idea
ResponEliminaPetons
Gràcies, Sión!
EliminaPrefereixo el seitó a la sardina...sempre.
ResponEliminaAh sí? Jo totes dues! he he. Ens veiem divendres, oi?
EliminaQue ricos te han quedado y originales, yo siempre los hago fritos con harina, cogeré tu idea.
ResponEliminabesos
Cocinando con Montse
Ja em diràs, Montse!
EliminaMolt bona idea Marina, això de disfressar el seitó!
ResponEliminaUna recepta que lliga molt amb el dia d'avui!
ptns!!
je je je... sí, no va ser fet expressament però mira, trobo que els queda bé aquesta disfressa, oi? he he. Petons
EliminaBuff quants comentaris... no m'estranya! Tens un espai magnífic. M'ha encantat com ens has disfressat el seitons. Nyam!
ResponEliminaGràcies Joel!! M'agrada tornar-te a veure per aquí. Petons
Elimina