Avui enceto el dilluns amb una proposta senzilla però que no neix perquè sí. Resulta que la setmana passada en Jordi, un company de feina, em va portar uns deliciosos gotims de raïm moscatell del Penedès, acabats de collir.
Em va costar reprimir-me i no acabar-me'ls tots el mateix dia, ho reconec! Quina dolçor, quina delícia! En volia guardar, sobretot, per elaborar una recepta d'agraïment al regal. I se'm va acudir, de sobte, un plat que de petits havíem tastat a casa, i que té uns contrastos sorprenents. Heu provat mai les sardines amb raïm? Doncs aquí en teniu una de les moltes receptes que podem fer.
Ingredients:
Massa de pa (explicada aquí)
Tomàquet de pera
sardines en conserva d'oli d'oliva
raïm moscatell (el més dolç!)
Formatge ratllat Emmental
oli i sal
Herbes de provença
D'entrada, elaborem unes circumferències petites, individuals, vaja.
Després, les farcim amb el tomàquet, el raïm i les sardines.
I finalment, hi posem el formatge ratllat i ho reguem amb un rajolí d'oli. Prèviament, haurem posat a escalfar el forn a 200 ºC, que abaixarem a 170ºC en el moment de ficar-hi les pizzes. Ho coem 15 minuts en posició forn. I cinc minuts més en posició gratinador.
I el resultat final... També ideals per emportar-se-les de picnic a la muntanya, com en aquest cas vaig fer jo!!
............................................................................
Uau, la combinació de salat amb raïm no l'havia vista mai, molt original! Petons
ResponEliminaGràcies Cinta! Un plaer
Eliminauna combinacion irresistible Marina,mediterranea 100%
ResponEliminapeto
Gràcies Miquel!
EliminaWooowww Marina!!.Una propuesta arriesgada y tremendamente atractiva.
ResponEliminaEStá bárbara!!
Gràcies sílvia! Va quedar bo, sí!
EliminaEi doncs la convinació és suggerent... realment! I les fotografies són precioses! ;)
ResponEliminaFeliç dilluns, Marina!!
Feliç dilluns, Elena.
EliminaMoltes gràcies pel regalet. Jordi
ResponEliminaGràcies tornades!
Eliminaapa, quina combinació més sorprenent... ha de ser bona de veritat!
ResponEliminaEl raïm moscatell és una delícia, quina sort tenir amics així ;)
Sí! I més quan aquest amic em dóna una altra bossa plena de raïm!!! Que bé!
EliminaUna combinació molt bona, i si el raïm es acabat de collir encara més
ResponEliminaTan quedat fantàstiques
Felicitats pel premi
Petons
Gràcies!!
EliminaLi preparo aquesta combinació al meu pare i es torna boig!
ResponEliminaEnhorabona pel premi.
Petons.
Hahaha! Doncs ja ho saps, Mònica! Sardines i moscatell i... nyam, nyam!
EliminaQUina pintaa!!! son ideals aixi individuals!! M'encanta la combinació de sabors i m'encaanten les sardines!! el cruixent de la massa és genial! petons
ResponEliminaGràcies Roser!!!
EliminaQuè bona combinació! Mai l'he tastat però no trigaré....
ResponEliminaPetons
Mónica
Si t'agraden els contrastos aquesta recepta t'agradarà segur! petons, Mònica
EliminaUAUUU!!! les pizzes mira que agraden a casa, però aquesta combinacio m'ha deixat ben tiesa. Pots comptar-hi que el pròxim divendres m'encarregaré de tenir sardinetes i raïm jeje.
ResponEliminaPetons guapa!
Doncs espero amb ànsia la teva recepta, Elena!!
Eliminauna combinacio bonissima
ResponEliminaSi que ha de ser una bona combinació, el raïm i les sardines amb aquesta massa cruixent, qué bo!
ResponEliminaEnhorabona pel premi.
Petons.
Gràcies Ana!
Eliminaquina combinació tan original!! Segur qeu esta bonissim! petons
ResponEliminaHo és, Roser! Anima't, no te n'arrepentiràs!
EliminaQue fort amb raïm!!! el moscatell m´encanta per la seva dolçor, crec que li va de nassos en aquesta pizza! genial!!!
ResponEliminaGràcies Sílvia!! Prova-ho, a tu que t'agrada tan combinar segur que t'agrada!!!
EliminaMolt rica i mediterranea! Un petonet
ResponEliminaOstres! Quan treballava a Vilafranca n´havia provat acabat de collir...El Penedès una gran comarca! Et puc assegurar que m´imagino el sabor d´aquesta minipizza des de la distància. Veig que la vas assaborir moltíssim.
ResponEliminaI tant! A la muntanya tot és molt més bo! Tot i que ja ho és de per sí, eh? Petonets!
Eliminales fotografies precioses, peró la recepta GENIAL
ResponEliminaGràcies Lolines!
EliminaMarina,
ResponEliminaLe arengades amb raïm són boníssimes. Amb sardines no n'he menjat mai.
Nani
Doncs prova-ho Nani! Amb les sardines la coca queda més sucosa que amb les arengades... es desfan a la boca!!!
EliminaM'ha agradat tant aquesta recepta que n'hem sopat d'una variant amb el que tenia a casa, he canviat les sardines per verat, el raïm per tomàtiques xerry i la pasta per pa de pita. Ben mirat ho he canviat quasi tot, però la idea ha sortit d'aquí. I ha estat boníssim.
ResponEliminaPetonets.
Quina il·lusió que t'hagi servit d'idea la meva recepta, Margalida! Diferent i ben bona!! De combinacions n'hi ha per donar i vendre, oi? Això del raïm és pel contrast dolç-salat. prova-ho un dia també! Petonets!
EliminaUauuu m´encanta la teva proposta!!! m´ha semblat molt original i segur que la combinació de sabors és deliciosa...un petonet
ResponElimina