De ben segur que n'heu vist i, probablement, ja n'heu tastat. Ja han arribat les figues!!! Les que creixen a casa nostra, no pas les figaflors que arriben de ves-a-saber-qui-sap-on. Són bones, oi? En podem trobar de verdes i morades per fora, i ben dolces per dins. De moment encara no he tingut ocasió d'anar-ne a collir jo mateixa de l'arbre, però sí que n'he pogut comprar, de coll de dama. Aprofitant que n'he trobat de ben madures i que tenia un formatget camembert a la nevera us proposo unes tapes que són ràpides, fàcils i resultones, per si mai hem d'il·lusionar els convidats a taula. Què necessitem?
Ingredients:
albergínia
formatge camembert
figues de coll de dama
Oli d'oliva verge extra
Reducció de vinagre de mòdena amb taronja
sal
L'única complicació que té aquesta tapa és la de coure l'albergínia i tallar ben fins els talls de figa i formatge. Podem fer servir una màquina especial, que vaig explicar aquí, o bé utilitzar un ganivet de tall ben fi i ben esmolat. La resta, és bufar i fer ampolles!
D'entrada, coem a la planxa les làmines d'albergínia, amb un xic d'oli i sal. Després, les reservem. A continuació comencem a fer les capes del castell. A la base, l'albergínia; a sobre, la figa (amb pell i tot, ben rentada); a sobre, el formatge (també amb la crosta, que per mi és la part més curiosa del formatge, combinada amb l'interior cremós). I així fins que tinguem l'alçada que busquem a la tapa.
Albergínia a la base, figues a sobre, i formatge camembert al capdamunt.
Finalment, ho reguem amb el que volguem: un rajolí d'oli o bé una reducció de vinagre de mòdena amb gust de taronja, com vaig fer en aquesta ocasió, i punxar la tapa amb uns palets de fusta, perquè cadascú es pugui agafar el seu i posar-se'l al plat més còmodament.
I ara... a buscar figues ben aviat!!!
BON PROFIT!
ole tapa¡¡ buena y super facil y bien combinada
ResponEliminapeto
Gràcies Miquel!
Eliminaoh... quina combinació més bona!!
ResponEliminaAquest any encara no m'he estrenat amb les figues, estic esperant que les de La Roureda acabin de madurar :)
La Roureda? On és la Roureda?(potser és una pregunta d'ignorant... :/)
EliminaFigues i formatge... És una perdició! M'han dit que amb Gorgonzola estàn delicioses!!
ResponEliminaPetonàs!!!
Doncs ho provaré! Amb cambembert tb, jo crec perquè tots dos són cremosos, encara que molt diferents de gust. Petons!
EliminaQuina mossegada més bona....ara que les figueres de casa començen a tornar-se bojes provaré la teva recepta. Fet! ;)
ResponEliminaJa em diràs Elena!
EliminaDoncs si t'he de ser sincer...no he provat mai aquesta meravella de plat! M'agraden tots els ingredients, així doncs no me'l penso perdre. Gràcies per compartir-ho amb nosaltres. :) Una abraçada.
ResponEliminaDe res, Joel! Encantada, ja ho saps! Un petó
EliminaQuin aperitiu!! mare meva, m'agrada TAN TOOT que nose ni que dir. bé, que jo també he fet servir camembert avui....em falta la resta!! jeje petons
ResponEliminaDoncs ja ho saps, Roser! Anima't, és fàcil!
EliminaFigues i albergínies, aquesta combinació l'haurem de provar!
ResponEliminaGenial! No sé què m'agrada més si la convinació de sabors, la presentació o la senzillesa! Pel meu gust, hagués posat un formatge de cabra semi curat...
ResponEliminaés perfecte!
També hi ha de quedar ben bo, el formatge de cabra, i si és semicurat millor, té un gust més salat. Gràcies per la visita!
EliminaUna explosió de sabors...hola maca!!!
ResponEliminaHola!
EliminaUna tapa ben original, no deixa indiferent.
ResponEliminaPetons.
Gràcies Ana!
EliminaQuin trio! Olé!
ResponEliminaLes figues al meu gust les millors. La combinació exel·lent!
ResponEliminaGràcies Núria
Eliminaquina combinació mes bonisssima!!!!!!!!
ResponEliminaMarina;eferent als nuggets, es massa el pollastre, formatge i llet, es fan porcions i es fregeixen, tot junt.
Ok, prenc nota dels nuggets. Gràcies Lolines!
EliminaJo crec que no hi cap fruita que superi en color a les figues. Un color i un gust insuperable. I si hi barreges formatge i albergínia, callo perquè he de tancar la boca.
ResponEliminaNani
Ha ha ha, m'agrada el teu entusiasme, Nani!
Eliminaquina combinacio mes bona
ResponEliminaQuina tapa mes bona, amb una copeta de cava...li va al "dedillo", i facileta de fer , que encare es millor.
ResponEliminaPetonets.
ÉS veritat!!! Amb copeta de cava...mmm!!! Veus, no hi vaig pensar. Per la propera! petonets
EliminaMarina, aquesta combinació ha de ser genial. Me'l apunto!
ResponEliminaMarina, aixo a d'estar "requetebonissim", segur que algun dia ho fare!!!
ResponEliminaMe'l apunto!!!
Una abraçada!!!
mmmmm! les figues són la meva debilitat! començo i en menjo una darrera l'altra... recepta estupenda!
ResponElimina