dijous, 13 de setembre del 2012

Pastisset de galetes i figues banyat de xocolata


Se us han remullit les galetes que tenieu guardades a la capsa? No passa res,

AQUÍ NO LLENCEM RES!

Us proposo unes postres d'aprofitament, unes postres que us sorprendran i que ens permeten aprofitar aquelles galetes que, soles, ja no valen res perquè han perdut el punt cruixent. Preparats/des?

Ingredients:
Galetes maria remullides
1 got de llet
1 c. de cacau en pols
figues de coll de dama
xocolata negra de cobertura


Comencem aquestes postres tallant les figues a làmines fines. Les reservem. Seguim amb les galetes. Agafem un bol, hi posem la llet i el cacau i ho batem, com si féssim un Cola-Cao sense sucre. Hi suquem les galetes durant 1 minut perquè se'ns estovin i amoroseixin una mica.  A continuació, comencem a muntar el pastisset, col·locant una galeta sucada amb la llet i cacau a la base, i a sobre, unes làmines de figa, una altra galeta, figues, galeta, figues,... i així, fins que volguem parar.


A continuació, ho deixem reposar durant mitja hora perquè la galeta s'empapi bé i tot el pastisset quedi més compacte. Quan aquest temps hagi passat farem l'últim pas. Fondrem la xocolata al bany maria, o bé al microones, com vaig fer jo. Encenem el micro a potència màxima durant un minut. Hi figuem la xocolata en un bol. Parem i traiem el bol amb la xocolata, la remenem. Ho tornem a posar un altre minut. I així fins que la veiem desfeta (normalment, amb dos o tres minuts n'hi ha prou). Com que no vaig tenir prou xocolata de la fondant nestle també en vaig afegir una mica d'una altra marca, de xocolata amb llet. Així que el to final de la xocolata és més claret.

El que fem ara, després d'haver desfet la xocolata, és banyar tot el pastisset de galetes, des de dalt, i amb l'ajut d'una espàtula acabem de cobrir els laterals amb la xocolata de cobertura. Muntem les postres empolsinant una mica un plat. Amb l'ajut d'una espàtula agafem el pastisset per la base i el col·loquem damunt del plat. Per a decorar, hi empolsinem una mica de cacau en pols. I llestos!


I amb aquest pastisset participo a la RECEPTA del 15 d'Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.

Per als xocoadictes!!!



51 comentaris:

  1. Una molt bona solució per aprofitar les galetes, sobretot si ets chocoadicta Ummmm
    Petons

    ResponElimina
  2. Madre mía qué merendola! Me has dejado muerto con la foto principal! De rechupete!

    ResponElimina
  3. En dues paraules: Quina delicia!

    En unes altres dues paraules: Quina pinta!

    ;)

    ResponElimina
  4. OSTRES!!! M'he quedat bocabadada!!! que maco, quin aspecte, presentació!!! de restaurant tiaa!petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies guapa!!! Sempre m'encanta rebre el teu entusiasme! Petons

      Elimina
  5. Realment t'ha quedat preciós. Jo si provés de fer-lo segur que les galetes anirien totes cap a la banda oposada jejeje.
    T'ha quedat un pastisset preciós preciós noia ;)
    Petons plens de xocolata! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur que et queda bé, Elena, pensa que les galetes són tan tovetes que s'aguanten allà on tu vols!Petonets xocolaters tb per a tu!

      Elimina
  6. Respostes
    1. Aquest no necessita thermomix, Núria... he he. Rumio, rumio...

      Elimina
  7. IMpressionant, sensacional, espectacular!
    Em sembla que deixaré remullir les galetes per tenir una excusa per poder fer aquest pastís, je je je... :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he he! Doncs mira, ja en serem més que amb les galetes remullides en traiem postres! Petonets!

      Elimina
  8. M´agrada la xocolate, m´agraden les figues... no deixaré de fer-lo aquest pastissets.... petons,

    ResponElimina
  9. ole,ole vaya pastiset que te has inventado,queda muy bien asi.
    peto

    ResponElimina
  10. Oohhh que facil i original! M'ha encantat i queda genial! Petons

    ResponElimina
  11. Quina bona pinta....
    Ja sé què faré amb aquelles Maries que tinc al recó de l'armari des del segle passat.... :)

    ResponElimina
  12. Fantàstica cuina d'aprofitament...el problema es que a casa no s'arriben a remullar mai, les galetes....jaja.
    La combinació de la xocolata amb les figues a de ser boníssima!!!
    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha, a casa meva sí perquè sóc jo sola, i si no ja estaria com una boleta! Gràcies per la visita, Gemma! Bon cap de setmana

      Elimina
  13. Quines postres més fácils i més bones. Hem d'aprofitar les figues.

    Bon cap de setmana

    Un petonet

    ResponElimina
  14. Encar m'estic recuperant de la primera impressió que m'endut al veure la foto.
    No puc dir res que estigui a la alçada de aquest postre... que trist...
    Necessito de forma urgent xocolata per animar-me!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha! Ara m'has fet riure, Jordi! Bon cap de setmana i gràcies!

      Elimina
  15. Que dia llevo hoy con tanto chocolate!!! y que rica tu combinacion.. Bss

    ResponElimina
  16. Ala Marina! Això és una autèntica cuina d'aprofitament, perquè les galetes toves ni els gossos les volen.
    Bon cap de setmana,
    Nani

    ResponElimina
  17. T`has tornat molt marquesa...amb aquesta marquesa de xoco. eh?

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he... que no en sóc sempre, de marquesa, jo...? Petons, guapa.

      Elimina
  18. Quina recepta tan senzilla i, alhora, tan bona!! Figues i xocolate ha de ser un luxe. Jo encara estic pendent de fer la meua per a la recepta del 15. A veure què faré...

    ResponElimina
  19. Hola MArina guapa tu

    Ets de les meves, je,je, jo tampoc llenço res, de res

    Te ha quedat molt maco, jo en faig un de molt semblàn però i posso crema pastissera en contes de les figes que has posat tu,...i que bons....

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  20. Quines galetes més ben aprofitades! ha d'estar boníssim! Marta

    ResponElimina
  21. Tens alguna manera perquè les galetes s'estovin més ràpid... és que m'has deixat impressionada!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. M'agrada el teu entusiasme, Dolça! Prova-ho, és ben bo! Petons

      Elimina
  22. Es una idea boníssima Marina perque moltes vegades sobren poques galetes que ningú es menja. I la combinació perfecta!
    Petons.

    ResponElimina
  23. Per la canalla, serà un berena perfecte!!! i per cert:
    Marina! Tens un PREMI EN EL MEU BLOC! Passa't a recollir-lo!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies pel premi, Gemma. M'ha fet molta il·lusió.

      Elimina
  24. Ja sóc aquí! Que aquests dies hem anat molt de cul... però que sàpigues que ja havia vist aquest super pastisset! Clar que sí, no s'ha de tirar res, que ens perdríem aquesta bomba, amb el que m'agraden les figues!
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs gràcies a vosaltres per la proposta!!! Ja veus, xocolata per un tub!!! petonets, guapa!

      Elimina
  25. Hahaha, però quina bona idea! m'encanten les receptes d'aprofitament, i aquesta, a sobre, es veu super llaminera.
    Bona proposta!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...