Se us han remullit les galetes que tenieu guardades a la capsa? No passa res,
AQUÍ NO LLENCEM RES!
Us proposo unes postres d'aprofitament, unes postres que us sorprendran i que ens permeten aprofitar aquelles galetes que, soles, ja no valen res perquè han perdut el punt cruixent. Preparats/des?
Ingredients:
Galetes maria remullides
1 got de llet
1 c. de cacau en pols
figues de coll de dama
xocolata negra de cobertura
Comencem aquestes postres tallant les figues a làmines fines. Les reservem. Seguim amb les galetes. Agafem un bol, hi posem la llet i el cacau i ho batem, com si féssim un Cola-Cao sense sucre. Hi suquem les galetes durant 1 minut perquè se'ns estovin i amoroseixin una mica. A continuació, comencem a muntar el pastisset, col·locant una galeta sucada amb la llet i cacau a la base, i a sobre, unes làmines de figa, una altra galeta, figues, galeta, figues,... i així, fins que volguem parar.
A continuació, ho deixem reposar durant mitja hora perquè la galeta s'empapi bé i tot el pastisset quedi més compacte. Quan aquest temps hagi passat farem l'últim pas. Fondrem la xocolata al bany maria, o bé al microones, com vaig fer jo. Encenem el micro a potència màxima durant un minut. Hi figuem la xocolata en un bol. Parem i traiem el bol amb la xocolata, la remenem. Ho tornem a posar un altre minut. I així fins que la veiem desfeta (normalment, amb dos o tres minuts n'hi ha prou). Com que no vaig tenir prou xocolata de la fondant nestle també en vaig afegir una mica d'una altra marca, de xocolata amb llet. Així que el to final de la xocolata és més claret.
El que fem ara, després d'haver desfet la xocolata, és banyar tot el pastisset de galetes, des de dalt, i amb l'ajut d'una espàtula acabem de cobrir els laterals amb la xocolata de cobertura. Muntem les postres empolsinant una mica un plat. Amb l'ajut d'una espàtula agafem el pastisset per la base i el col·loquem damunt del plat. Per a decorar, hi empolsinem una mica de cacau en pols. I llestos!
I amb aquest pastisset participo a la RECEPTA del 15 d'Els fogons de la Bordeta i Xocolata desfeta.
Per als xocoadictes!!!
Lleugeret... :D
ResponEliminaI bo!
EliminaUna molt bona solució per aprofitar les galetes, sobretot si ets chocoadicta Ummmm
ResponEliminaPetons
Sí, els xocoadictes n'estem contents! he he. Petons
EliminaMadre mía qué merendola! Me has dejado muerto con la foto principal! De rechupete!
ResponEliminaGràcies Rosendo! ;-)
EliminaEn dues paraules: Quina delicia!
ResponEliminaEn unes altres dues paraules: Quina pinta!
;)
He, he, gràcies Elena! Petons
EliminaOSTRES!!! M'he quedat bocabadada!!! que maco, quin aspecte, presentació!!! de restaurant tiaa!petons
ResponEliminaGràcies guapa!!! Sempre m'encanta rebre el teu entusiasme! Petons
EliminaRealment t'ha quedat preciós. Jo si provés de fer-lo segur que les galetes anirien totes cap a la banda oposada jejeje.
ResponEliminaT'ha quedat un pastisset preciós preciós noia ;)
Petons plens de xocolata! :D
Segur que et queda bé, Elena, pensa que les galetes són tan tovetes que s'aguanten allà on tu vols!Petonets xocolaters tb per a tu!
Eliminade luxe
ResponElimina;-))))
EliminaHummmmmm!
ResponEliminaAquest no necessita thermomix, Núria... he he. Rumio, rumio...
EliminaSaps que em recorda als berenars de petita?
ResponEliminaIMpressionant, sensacional, espectacular!
ResponEliminaEm sembla que deixaré remullir les galetes per tenir una excusa per poder fer aquest pastís, je je je... :)
He he he! Doncs mira, ja en serem més que amb les galetes remullides en traiem postres! Petonets!
EliminaM´agrada la xocolate, m´agraden les figues... no deixaré de fer-lo aquest pastissets.... petons,
ResponEliminaFàcil! Ja em diràs el què, Joaquina!
Eliminaole,ole vaya pastiset que te has inventado,queda muy bien asi.
ResponEliminapeto
Oohhh que facil i original! M'ha encantat i queda genial! Petons
ResponEliminaProva-ho Roser! És un berenar ben bo!
EliminaQuina bona pinta....
ResponEliminaJa sé què faré amb aquelles Maries que tinc al recó de l'armari des del segle passat.... :)
Doncs ja ho tens, Amadeu! Repesca-les! Petons
EliminaFantàstica cuina d'aprofitament...el problema es que a casa no s'arriben a remullar mai, les galetes....jaja.
ResponEliminaLa combinació de la xocolata amb les figues a de ser boníssima!!!
Petonets.
Ha ha ha, a casa meva sí perquè sóc jo sola, i si no ja estaria com una boleta! Gràcies per la visita, Gemma! Bon cap de setmana
EliminaQuines postres més fácils i més bones. Hem d'aprofitar les figues.
ResponEliminaBon cap de setmana
Un petonet
I tant. Petons, bonica.
EliminaEncar m'estic recuperant de la primera impressió que m'endut al veure la foto.
ResponEliminaNo puc dir res que estigui a la alçada de aquest postre... que trist...
Necessito de forma urgent xocolata per animar-me!!!
Ha ha ha! Ara m'has fet riure, Jordi! Bon cap de setmana i gràcies!
EliminaQue dia llevo hoy con tanto chocolate!!! y que rica tu combinacion.. Bss
ResponEliminaAla Marina! Això és una autèntica cuina d'aprofitament, perquè les galetes toves ni els gossos les volen.
ResponEliminaBon cap de setmana,
Nani
T`has tornat molt marquesa...amb aquesta marquesa de xoco. eh?
ResponEliminaHe he... que no en sóc sempre, de marquesa, jo...? Petons, guapa.
EliminaQuina recepta tan senzilla i, alhora, tan bona!! Figues i xocolate ha de ser un luxe. Jo encara estic pendent de fer la meua per a la recepta del 15. A veure què faré...
ResponEliminaGràcies Francesc!
EliminaHola MArina guapa tu
ResponEliminaEts de les meves, je,je, jo tampoc llenço res, de res
Te ha quedat molt maco, jo en faig un de molt semblàn però i posso crema pastissera en contes de les figes que has posat tu,...i que bons....
mil petonets Susanna
Gràcies per la visita, guapa!
EliminaQuines galetes més ben aprofitades! ha d'estar boníssim! Marta
ResponEliminaTens alguna manera perquè les galetes s'estovin més ràpid... és que m'has deixat impressionada!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
M'agrada el teu entusiasme, Dolça! Prova-ho, és ben bo! Petons
EliminaEs una idea boníssima Marina perque moltes vegades sobren poques galetes que ningú es menja. I la combinació perfecta!
ResponEliminaPetons.
Per la canalla, serà un berena perfecte!!! i per cert:
ResponEliminaMarina! Tens un PREMI EN EL MEU BLOC! Passa't a recollir-lo!
Moltíssimes gràcies pel premi, Gemma. M'ha fet molta il·lusió.
EliminaJa sóc aquí! Que aquests dies hem anat molt de cul... però que sàpigues que ja havia vist aquest super pastisset! Clar que sí, no s'ha de tirar res, que ens perdríem aquesta bomba, amb el que m'agraden les figues!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar
Petons
Sandra
Doncs gràcies a vosaltres per la proposta!!! Ja veus, xocolata per un tub!!! petonets, guapa!
EliminaHahaha, però quina bona idea! m'encanten les receptes d'aprofitament, i aquesta, a sobre, es veu super llaminera.
ResponEliminaBona proposta!
Gràcies Helena! Encantada de compartir-la!!! Petonets
EliminaMmmmmmmmmare meva!
ResponEliminaMarta