diumenge, 17 de febrer del 2013

Tatin de mango


Ja feia dies que no publicava res dolç, i això en mi és estrany, perquè reconec que sóc força llaminera... he he. L'altre dia estava fullejant el llibre de l'Isma Prados "Cuina per solters" i vam vaig topar de morros amb una tatin de mango... i no em vaig poder resistir. He de dir que el llibre de l'Isma no és un receptari convencional i, per tant, no t'inclou les quantitats d'ingredients ni el pas a pas estricte, però potser és això el que m'agrada, que ell et llança la idea i després... tu t'ho fas! I aquest és el resultat:

Ingredients:
1 mango
1 làmina de pasta brisa
sucre moreno
50 g de mantega


Comencem pelant i tallant el mango, primer amb talls llargs i després els tallem altre cop pel mig. Procureu que el gruix sigui similar, ja que així es courà amb el mateix temps.


A continuació, agafem el sucre el desfem en un cassó. Quan ja estigui fos hi afegim la mantega. Ho deixem coure una mica i ho aboquem al motlle on anirà la fruita.



A sobre, hi disposem els talls de mango fins que el sucre quedi cobert. I ho posem al forn durant 40 minuts a 170 ºC.


Passats aqeusts minuts, traiem el mango del forn, que ja hauria d'estar ben tou i caramelitzat i el tapem amb una làmina de pasta brisa. L'Isma en feia servir de full, però a mi m'agrada més aquesta altra pasta, per les tatin. Això... vosaltres mateixos, al vostre gust. També la pinteu amb clara d'ou.



Si feu la tatin amb motlle quadrat, com em va passar a mi perquè no en tinc d'altre, us adonareu que us sobren retalls de la pasta, que normalment és rodona, si la compreu fresca. No els llenceu, en podeu fer una bola i tornar-la estirar, i fer unes cassoletes, per exemple, com aquestes, que us poden servir per un altra preparació. Si no les guardeu a la nevera, no s'estovaran ni es faran malvé.


Enfornem altra cop la tatin 15 minuts més i... ja la tindreu llesta! A l'hora de desemotllar-la, l'heu de girar del revés, de manera que la fruita quedi a sobre. Us recomano (el que sou amants de les tatin ja ho sabeu de sobres) consumir-la tèvia, i molt millor, acompanyada d'un gelat o crema de vainilla. Nosaltres l'hem acompanyat amb mató, que també és molt bona! 



Aquesta és la recepta original del llibre de l'Isma

I si en voleu provar una altra, de tatin, aquí us deixo la de carbassa, que també és deliciosa!













52 comentaris:

  1. Tinc la tatin pendent des de fa tan temps!!! i això que m'encanta! Amb mango també deu ser boníssima.
    Una abraçada i molt bona setmana!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho era, Bet! Ja no ens en queda ni una engruna, hi hi hi. prova-ho, ja veuràs que bona!

      Elimina
  2. Marina, definitivament no té res a envejar a la de l'Isma Prados, tot el contrari, i de mango que per mi és una fruita de gust i també una mica de textura d'allò més original!!! Com sempre, moltes felicitats a la Marina rebostera!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha, gràcies, guapa!! No li direm res a l'isma, hi hi hi

      Elimina
  3. Marina, com sempre, sorprenents i exquisides receptes.

    ResponElimina
  4. Te ha quedado delicioso, con lo que me gusta el mango....mummmm.besicos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fet així gairebé no sembla mango, a no ser per l'acidesa característica d'aquesta fruita... bicos!

      Elimina
  5. Quina pinta! no conec aquest tipus de pasta, quina és?per a que es fa servir? ja em diràs! Em pensava que ja era seguidora i en canvi estava erronea, ara si que ho sóc! em quedo per aqui!

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la pasta que es fa servir per, per exemple, els pastissos de fruita amb crema, les tartaletes, o bé de vegades, les quiches. És fàcil de trobar als supermercats, normalment està amb la pasta de full. Gràcies per seguir-me!! Ja n'has sumat 190, uau!! Petonets

      Elimina
  6. Quina pinta mes bona que te aixó!!!
    No he menjat mai cap tatin... pero segur que aviat en farem una a Els Fogons!!!
    Ptns.
    Lourdes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs aima't, que és fàcil de fer i una delícia! A l'hivern ve molt de gust perquè es menja calentona. Petons!

      Elimina
  7. Jo també tinc el llibre de l'Isma i tenia aquesta recepta a la llista... Això ho hem d'arreglar! Qualsevol diumenge d'aquests la faig"!

    ResponElimina
  8. Aquesta tatín de mango m'agrada, es una fruita amb molt bon sabor, s'haurà de tastar.
    Petons.

    ResponElimina
  9. És tard, però encara li faria un mos! No li diguis a l'Isma, el teu té millor pinta. Petons,
    Pilar

    ResponElimina
  10. Quina tatin més bona! Sempre que n'he preparat he fet la típica de poma i aquesta amb mango ha d'estar boníssima! A més és força senzilla. L'haurem de provar algun dia ;)

    Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquí tens una altra variant, doncs. La de mango, i a sota també hi trobaràs la de carbassa, boníssima, també!

      Elimina
  11. Me encanta el ISma y verlo es un placer.se aprende de él muchísimas técnicas de cocción y es tan,tan simpático y modesto,no?
    Me llevo la receta,el mango,me apasiona.

    Un beso

    ResponElimina
  12. amb el que m'agrada el mango....i mira que és facil la tatin eh, i jo encara no l'he provat de fer! apuntada la teva versió! que la poma la tinc avorrida! petons

    ResponElimina
  13. Oh, la foto regalima per la pantalla!!! :O Mondieu...

    ResponElimina
  14. I jo que no he fet mai una tatin dolça...tindre que posar-me mans a la obra,no?
    Petonets.

    ResponElimina
  15. Molt bona idea per sortir de l'habitual poma. Tinc la sort de trobar uns mangos excel·lents, o sigui que ho probaré!!
    Una abraçada

    ResponElimina
  16. He fet tatin de mango i és de les que m'han agradat més!
    Saps que m'encanta amb aquest motlle quadrat? Queda molt més vistosa.
    I la de carbassa també ha de ser ben bona, cap a la llista de pendents ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. De mango no n'havia fet mai, i m'ha agradat molt, eh? La de carbassa també la trobo estupenda. petonets

      Elimina
  17. M'has fet la boca aigua! Sembla molt senzilla aquesta tatin :) A casa no n'hem fet mai cap, serà qüestió de provar-ho! (i dues vegades XD per saber si ens agrada més amb pasta de full o brisa) Hahaha ^^
    Molts petons :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs ja ho saps! "Manos en la masa", que diuen... he he. Petonets

      Elimina
  18. Quina pinta Marina!! M'encanta la tarta tatín de poma!! de mango no l'he provat mai però segur que està per llepar-se els dits!!! nyam nyam nyam!!!

    ResponElimina
  19. Marina, Marineta...tinc el llibre de l' Isma!!! adreçat per solters ;-D....Jo la faré un dia d´aquest però amb poma...Molt vistosa t´ha quedat...

    ResponElimina
  20. Oh! Marineta! M´apuntoa un tall o a una mini!!! que bona a de ser!! La probaré te una pinta fantàstica!!! Petonets

    ResponElimina
  21. tiene que estar divina,todavia es una pendiente en mi cocina,pero es cuestión de tiempo-
    peto

    ResponElimina
  22. Que original Marina! Això ha d'estar boníssim! Marta

    ResponElimina
  23. Aquesta tatín s'ha de provar. Molt interessant!

    ResponElimina
  24. Hola Marina estimada i guapa tu

    Nena aquesta tatin te que ser de Luxe, anoto la formula. i moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal, segur que te has quedat aliviada, je,je,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  25. Marina, el mango és una delícia i en tatin no vegis. No et perdis la meva de demà...
    Nani

    ResponElimina
  26. m'encanta la tatin!! però no la he fet mai de mango! haurem de provar perque fa una fila deliciosa!!

    ResponElimina
  27. Uff ! Perdo el món de vista amb les tatin ! Encara no ho he provat amb mango, pero ho fare, ho faré. I acompanyat de nata muntada !!!! Gracies, guapa !

    ResponElimina
  28. Molt original...i tens raó, molt millor amb pasta brisa...

    ResponElimina
  29. Quina pinta que té aquest pastís! Sempre he menjat tatin de poma i en sóc una fan total, però aquest, de mango...!!! El provaré ben aviat segur, enhorabona!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...