diumenge, 14 d’octubre del 2012

Crema catalana de carbassa


Ja tinc a punt la meva proposta de l'Enfogona't amb la Hispanitat. Aquest mes d'octubre, el  Programa Quins Fogons! i el Tapa't... de tapes us han fet una proposta per homenatjar, o no, el dia de la Hispanitat. Vaja, que el que us demanem són receptes d'amor o odi cap a la terra, la que us sentiu vostra i la que no. En fi, un ventall amplíssim de possibilitats que s'obre davant d'aquest nou repte en el qual podeu participar fins a finals de mes. Recordeu que seleccionarem un o una guanyador/a i que l'entrevistarem a Ràdio Castellar, l'emissora on s'emet el programa. 

Per què m'he decidit per aquesta crema catalana de carbassa? Doncs, sobretot, perquè en un futur proper...

O els donem carbassa!
O ens donen carbassa!

I també perquè una crema catalana... fa país, oi? Vaig veure una versió de crema catalana amb moniato l'altre dia al Cuines de TV3, que em va donar la idea. Què necessitem?

Ingredients:
3 ous
125 ml de crema de llet 15% m.g.
2 c. de sucre moreno i blanc
1 got de carbassa triturada i cuita
Raïm blanc per a decorar


El que fem primer és pelar, trossejar i coure al microones la carbassa durant 5 minuts, a potència màxima. Després, la triturem. Agafem un vas medidor i hi posem els ous, la crema de llet, el sucre, i la carbassa. Ho triturem amb la batedora. 


A continuació, aboquem la crema en un plat fondo, hi el tapem amb paper film. Prèviament, haurem escalfat el forn i haurem omplert la safata amb aigua, ja que courem la crema al bany maria. 



Ho deixarem coure uns 8-10 minuts al forn, amb l'aigua a la safata i a uns 170 ºC de potència. Després, traurem la crema i la posarem a la nevera perquè se'ns refredi. Passat aquest temps, la traurem i la cremarem, empolsant sucre blanc per sobre i cremant-la amb un cremador o "soplet". 


Finalment, la decorarem amb uns grans de raïm i ja ens la podrem menjar!





Animeu-vos!! Encara teniu tot aquest mes per enviar-nos la recepta.
Recordeu els passos: 
1. La publiqueu al vostre bloc.
2. Ens mencioneu a la recepta i poseu el logo
3. Ens envieu l'enllaç de la vostra recepta al facebook o



I aprofito aquesta recepta per participar també a la RECEPTA del 15! Aquest mes d'octubre, dedicat a la carbassa... mmm! Que bona!!!














44 comentaris:

  1. Molt bona pensada, Marina...jo aposto per donar carbassa.

    ResponElimina
  2. Dons jo aquesta recepta no la he provat mai... encara.

    De donar o rebre, ja en parlarem...

    Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja falta poc per saber cap on anirà tot plegat, oi? El que compta és que voti molta gent, també. T'animes amb la recepta?

      Elimina
  3. Hola Marina, muy buena idea, con una pinta estupenda.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  4. Que original la crema catalana de carabassa! Petons

    ResponElimina
  5. Quina bona idea la crema catalana de carbassa, tardorenca total! i preparats per donar carbasses, si cal!
    cuinaigaudeix.blogspot.com

    ResponElimina
  6. La crema diferent i bonissima.
    El post ................ sense paraules, jejejeje

    ResponElimina
  7. Una crema catalana i original, la capa cremada la fa molt nostre.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. I és boníssima, la capa, oi? Vaja, hi ha qui li vol i hi ha qui no! Petons

      Elimina
  8. Hola Marina,
    nomès puc dir NYAM ! Que bona ! Segur que la provo. I per cert, si no tobes Silan (jo el vaig dur de Jerusalem i no se si se'n troba aqui) a mi em sembla que amb mel funcionaria igual. Enhorabona per la recepta. Jo encara estic ruminat aquest enfogona't.....

    ResponElimina
    Respostes
    1. ok, apuntat! És que el teu pollastre em va agradar molt, eh? he he... t'esperem a l'Enfogona't! Encara tens força temps! Petons

      Elimina
  9. Una crema original, buenísima y quemada por encima la hace más de aquí
    Petons.

    ResponElimina
  10. A concursos no participo, però a tast de cremes catalanes sí... ejeeeeeeemmmmm :DDD

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tot el que sigui "jalar"... oi? ja és una altra cosa... he he

      Elimina
  11. que original!!! amb el que m'agrada la crema catalana, amb carbassa ha de ser...!! petons

    ResponElimina
  12. jejeje... ho volem fer expressament i no ens surt tan bé :)
    Quina casualitat! I totes dues hem canviat el moniato per la carbassa :))

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai, quina casualitat, sí! Ara vinc a visitar-te, doncs. Petons

      Elimina
  13. Un plat nostre amb alguna variació.

    Mai a la vida m'hagues pensat q arrivaria el dia q tindriem q escollir...

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser ens tocarà, sí, però ho farem d'una forma pacífica i democràtica. Com cal, vaja...

      Elimina
  14. El mateix que li he dit a la Gemma, vaig veure també la recepta al Cuines jeje. Tot i que es va equivocar i al final ho va dir, a mi les dues versions em van despertar molt la curiositat, no trigaré en fer-les! Han de ser d'una finura..... mmmm!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha, sí, quina gràcia! La vam publicar el mateix dia i treta del mateix lloc, tot i que totes dues la vam versionar, perquè la de Tv3 era de moniato, de fet... he he. Prova-la, és ben bona!

      Elimina
  15. Veig que ha estat inspirador aquest programa de Tv3 però es que la recepta es bona!!! i per tant entren ganes de fer-la. Jo la penso probar i en aquest càs serà gràcies a vosaltres!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, tu... ens ha inspirat a mi, a la Gemma, i segur que a algú més! el resultat val la pena, promise!

      Elimina
  16. Que bona ha de ser aquesta crema!! I la carbassa fa molt de tardor!!

    ResponElimina
  17. Molt original! Quina versatilitat que té la carbassa tu, l'haurem d'explotar més, per postres i salats!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies! I tant, la carbassa té moltes aplicacions, ja ho veus! Petonets

      Elimina
  18. M´agradat molt! La penso fer aquesta tardo a casa!!!

    ResponElimina
  19. m'encanta el teu log ancare que no hi pasi molt pero sempre és un plaer ver-te una visita
    besades menorquines

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Marga! Per a mi també ho és, un plaer. Ens anem llegint? Petons

      Elimina
  20. Carai nena...això si que es una crema deliciosa !!! i amb aquets raimssss!!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  21. Apa, quina bona pensada!! Aquesta crema ha de ser la bomba! A mi em sap greu, aquest cop no he pogut participar a l'enfogona't, entre el visatge als Estats Units i ara que he aprofitat tres dies per anar de casa rural amb una amiga... m'han passat les vacances volant!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...