Avui us proposo un plat lleuger que pot servir tant de dinar com de sopar com... d'esmorzar? Segur que a l'Àsia ens dirien que sí, que per esmorzar també! Perquè sovint es mengen verdures tothora... aquí ni tenim tan costum de fer aquestes coses, oi? Bé, a més de sa, el plat d'avui és ràpid de fer i molt gustós. Aprofita, d'altra banda, verdures de temporada. Difícil de superar, eh? Doncs som-hi:
Ingredients:
ceba tendra
pebrot vemell
espàrrecs verds de cultiu
carbassa
bolets (vaig fer servir xampis)
tofu fumat
Salsa de soja
El que fem primer és trossejar les verdures 'a la bruta' (que ja vaig comentar un dia que a casa nostra això vol dir a trossos irregulars i no massa petits). Si teniu bolets de temporada el saltejat encara quedarà més gustós, però aquest no va ser el meu cas i vaig fer servir xampinyons de cultiu. També tallarem el tofu, que en aquest cas és fumat i més gustós que el natural, a daus i preparem la soja.
Després, posem oli al wok i comencem a saltejar.
A mitja cocció (al cap de 5-7 minuts) hi afegim la salsa de soja i mig got d'aigua. Com heu vist, no hi posem sal, ja que la salsa de soja ja farà aquesta funció de salar les verdures. ho deixem coure 8-10 minuts més.
I, finalment, ho posem en un bol. Ens ho podem menjar amb forquilla o palillets xinesos, com més ens agradi. Bon profit!
M'agrada com queden les verduretes al wok, fan un plat boníssim. Una abraçada!
ResponEliminaGràcies Cinta! també per a tu!
EliminaLes coses estàn "xungues, xungues" però quan pugui, em compro un wok! M'encanta la recepta... La meva mare en té un i queda deliciós tot!
ResponEliminaAh, i té una altra qualitat: el wok conserva superbé les propietats de les verdures ja que reparteix tan bé l'escalfor que destrueix el mínim de vitamines, etc!
És genial!
Petonàs!!!!!
Cert! La verdura, poc feta, té molt més gust! A diferència d'altres aliments... petons!
EliminaHola Marina!!
ResponEliminaQue rico este wok, yo no me lo desayunaria pero seguro para sopar o dinar entraria muy bien jejjej
Un beso!!
Rosel
Gracies Elena! Per sopar o dinar lleuger és perfecte!
EliminaQue bones aquestes verdures!! Cada vegada entren a casa meva més coses amb aires orientals i la salsa de soja ens encanta!! és un plat ben senzill i ideal per un sopar lleuger!
ResponEliminaSí, lleuger ho és! A mi també m'agrada molt, la salsa de soja...
EliminaNyam, nyam, nyam!! Em sembla que avui no tinc paraules per descriure aquest meravellós plat... Boníssim! :)
ResponEliminaGràcies Joel! Llàstima que les fotos no es puguin compartir... he he
EliminaRiquísimo!!! Un lujazo de receta!
ResponEliminaGràciessss!
EliminaQuè bo Marina!
ResponEliminaGràcies Núria!
Eliminaun plat vegetarià complet i gustós, dels que a mi m'agraden! petons
ResponEliminaPerfecte! A més, com que és lleuger podem repetir sovint, oi? ;-) Petons, guapa
EliminaTodo una delicia este wok, me encantan así las verduras, besos.
ResponEliminaEs un plat molt sà i acolorit i si entra pels ulls segur que ens agrada.
ResponEliminaPetons.
Gràcies Ana. Petons
EliminaQue sa i bo!!! Petonets
ResponEliminaun plat de luxe
ResponEliminaGràcies nois
Eliminales verduretes al wok m'agraden molt.
ResponEliminaGuai!
Eliminawok i verduretas que bo i ben sa
ResponEliminapeto
Me chifla el wok,me chifla el tofu,adoro este plato.Hoy cene tofu ahumado a la plancha,como me gusta....Yo no sé porqué la gente le hace ascos sin darle oportunidad,no?
ResponEliminaMe invitas...???
Un besito
M'agrada el teu entusiasme i tens raó, si dones una oportunitat al tofu sorprèn gratament!
EliminaMe encanta el wok, lo hago de muchas maneras, pero esta receta tuya aparte de sana es muy original, la tengo que preparar.
ResponEliminaUn beso.
Així doncs, perfecte!
EliminaAquest cop si que és el tofu que jo et deia insípid però confonia...jeje!!
ResponEliminaBé, però si ens dius que fumat té més gust m'ho crec!
Tot i que acompanyat amb aquestes verduretes i la salsa ha d'estar boníssim per força!
ptns!!
Sí, aquest cop sí!!! Ha ha. És menys saborós que el seitán, però fumat té una miqueta de gust, sí. Petons i gràcies per la visita!
EliminaM'agrada que t'agradi!
ResponElimina