Avui ens tornem a encolcir i ho fem amb una doble recepta. D'una banda, la melmelada de figues, i de l'altra, la mousse de xocolata blanca. Unides i presentades en copa queden com la primera foto d'aquest post. Però anem a pams, que avui tenim feina:
Ingredients per a la melmelada de figues:
Figues (de coll de dama o no)
Sucre (1/4 de pes de les figues)
1/2 suc de llimona (per ajudar a la conservació)
1 pot de vidre esteril·litzat
Etiquetes
Aquestes són les figues que vam collir durant una excursió per la Garrotxa. Com podeu veure, n'hi ha de dues menes, per aquest motiu, la melmelada agafarà un color més marronós que si només féssim la melmelada amb figues de coll de dama, que acostumen a tenir un interior més vermell intens.
Ingredients per a la mousse de xocolata blanca:
100 g de xocolata blanca fondant
200 ml de nata 35 % m.g.
25 g de sucre
2 làmines de gelatina
Començarem la recepta parlant de la melmelada de figues. Per fer-la, cal pelar-les totes, trossejar-les, i introduir-les dins d'una cassola una mica fonda, i ho deixem coure a foc lent.
Al cap de 5 minuts incorporem el sucre i la llimona i seguim coent durant 1/2 hora més.
Passat aquest temps, el que farem serà triturar la melmelada amb la batedora, fora del foc, i després la tornarem a posar a coure, 1/2 horeta més, aproximadament. Veurem que la melmelada està cuita quan, en posar-ne una culleradeta en un plat i empenyent-la amb el dit, la melmelada s'arruga. Si la melmelada ja és cuita l'introduïrem dins un pot de vidre prèviament esteril·litzat (bullit durant 15 minuts a 100 ºC mínim). Taparem el pot i l'etiquetarem amb Nom + data d'elaboració.
El color de la melmelada pot variar en funció de la varietat de figues que haguem triat. En aquest cas, com que n'hi ha de coll de dama però també de verdes, el color no és vermellós, sinó que tendeix al marró. És bona igual, eh? Tot i que les més apreciades siguin les de dama, la resta també són del tot mediterrànies.
Per a la mousse:
I ara ens n'anem a preparar la mousse. D'entrada, reservem una mica de nata freda i remullem les làmines de gelatina amb aigua. Batem la resta de la nata amb el sucre, fins que quedi esponjosa, que hagi agafat aire. Seguidament, desfem la xocolata blanca en un pot, jutnament amb la nata. Al cap d'un parell de minuts també hi incorporem la gelatina, parem el foc i remenem perquè tot es barregi. Deixem que la xocolata es refredi una mica, i després l'aboquem damunt la nata muntada d'abans.
Un cop hem barrejat bé, amb l'ajut d'una espàtula però sense córrer (s'ha de ser delicat/da!) disposarem la mousse en copes i les guardarem a la nevera durant dues hores. Passat aquest temps, hi afegirem una cap de 1/2 dit de melmelada de figues i ja tindrem la copa a punt per a degustar!
OOh OOHhhhh ....de mermelada de figues ja en tinc, només em falta fer la mousse i disfrutar d'aquest plaer!! petons
ResponEliminaDoncs ja ho saps, ara només et falta la mousse! És un pecat de bo, Roser, prova-ho!
EliminaYo también hice mermelada de figues este fin de semana!! Pero con tu mousse debe estar de muerte, muy buena combinación. Besos.
ResponEliminaJa tens la meitat feta, doncs!
Eliminauna buena combinacion y queda una copa magnifica Marina
ResponEliminapeto
Ostres marina, mira que la melmelada de figues l'he combinada sempre amb iogurt, formatge, inclús xocolata negra! però aquesta combinació no me la penso perdre! que bona aquesta cullerada nena....mmmmm!
ResponEliminaJa em diràs, Elena! té un gust pecaminós... hi hi
Eliminauna combinacion perfecta! tiene que estar buenisima, bicos
ResponEliminaSí! Gràcies Viví!
EliminaOstres! Genial, em guardo ara mateix la recepta. Quines bones idees que ens presentes. Moltes gràcies! Petons.
ResponEliminaGràcies per l'elogi, Joel! Et recomano la copeta, és un dolç vici... he he
EliminaQue bona aquesta mousse, té una pinta.... A mi la mermelada de figues no m'agrada gaire però se li pot posar qualsevol tipus de mermelada, no???!
ResponEliminaFaltaria +!
EliminaNo he provat mai la mousse de xocolata blanca (sóc de negra total XD), la mermelada de figues està molt bona, les dos coses han de combinar de maravella.
ResponEliminaUna abraçada
Jo també sóc de negra, Cris! Però si la proves ja veuràs que bona, també! De fet, esttrictament no és xocolata perquè no porta cacau... però és boníssima!!!
EliminaMarina t'ha quedat fantàstic,un pas a pas molt i molt bo!!!!
ResponEliminaGràcies Ramon! espero haver estat útil!
EliminaDoncs mira, la melmelada de figues només l'he tastat en salat però em sembla que aquesta combinació ha d'estar boníssima.
ResponEliminaPetons.
Sí que ho és, sí! petons
EliminaSon unes postres molt llamineres. La melmelada de figues es una de les meves preferides.
ResponEliminaPetons.
Una de les meves, també. Petons
EliminaUmmmmmmmmmmmm Marina que deliciaaaaaaaa, besos
ResponEliminaM'agrada que a la majoria li agradi la melmelada de figues!! Marina tens raó, la melmelada varia molt de color de penent de la fruita però també del temps de cocció. Nosaltres no les pelem les figues, i gairebé sempre fem servir coll de dama negra, molt vermella i molt dolça.
ResponEliminaLa mouse ha de ser un pecat de diumenge, ho haurem de provar de fer.
No les peleu? Doncs també ho provaré així com dius. Jo la vaig coure durant una hora llarga, i ja quedava ben gelificada, ja, però el color era així més torradet.
EliminaEsta copita tiene éxito seguro, ummmmm que mezcla, me encanta, besos.
ResponEliminaJa no en queda! Suposo que era bona... he he....
Eliminaquina combinacion mes bona
ResponEliminaGràcies nois
EliminaMarina, aquesta mousse és una bomba calòrica però d´obligada cullerada...T´ha quedat molt bé.
ResponEliminaNo et pensis, només una "bombeta" perquè la copa és petita... i el contingut... boníssim! Un petó, guapa.
EliminaMarina, deliciosa recepta i exquisida presentació
ResponEliminaGràcies! Un plaer compartir-ho
EliminaQuina passada de receptes!
ResponEliminaEm quedo a seguirte!
Una abraçada!
http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/
Hola Ester! Encantada de conèixer-te! Ara vinc a fer-te una visita. Petons
EliminaQue cosa mas buena Marina, exquisita receta.
ResponEliminaPetons
Gràcies guapi!
EliminaUn brohhe de oro a esta mousse,que rica la confitura de higos.
ResponEliminaha ha ha! Gràcies Sílvia! Tomo el broche.
Eliminammm... una copa plena de dolçor per a llaminers de veritat!
ResponEliminaI amb melmelada casolana molt millor ;)
Ah sí! S'ha de ser llaminer, això sí... si s'és de salat ho tenim fotut! petons
EliminaOoooooh! Les teves receptes sempre són increïbles,però les de postres són, a més a més, irresistibles!!
ResponEliminaPrecisament ahir vam anar a visitar als meus pares i ens van donar melmelada de figues que havien fet a casa. Ara ja no tenim excusa per intentar fer aquesta recepta teva.
Una abraçada
Manel
Gràcies Cristina, gràcies Manel! La veristat és que per a mi també és un plaer seguir un blog com el vostre, que no se'n troben gaire!! I ho feu molt bé, ben escrit i ben il·lustrat! Petons, parella.
EliminaMarina!!! ja tinc mitja recepta feta...la mermelada!!! ja ja!!! que be només em queda la mousse!:)) Petonets
ResponEliminaups! Carai, carai... ja estic impacient!! L'espero amb ànsia, Sílvia!! Segur que sortirà boníssima, i amb les fotos molt ben fetes! Petonets
Elimina