Fa uns dies vam anar a fer una ruta BTT a l'Alt Berguedà. Curiosament, no hi vam anar a buscar bolets, i mira que de boletaire en sóc una estona... he he. Dalt de la bici ja vaig clixar alguns boletets però vaig resistir-me a baixar de la bici perquè, aleshores, ja no hagués pogut parar... Això sí, en vaig arreplegar alguns, que amb prou feines em van cabre a la petita motxilla de la bicicleta. El que també vaig veure van ser castanyers fantàstics, grossos i frondosos, que allí creixen amb tota l'esplendor que l'aigua els permet.
Em vaig ficar unes quantes castanyes a la butxaca i me les vaig emportar cap a casa, rumiant què en faria. I, finalment, aquí teniu el resultat. Unes piruletes "de vici" que són fàcils de fer i boníssimes! Us les explico:
Ingredients:
Castanyes
xocolata fondant
palets de fusta
xarop de mango (per acompanyar)
Agafem les castanyes, els fem un tall al centre i les bullim durant 20 minuts. Les deixem refredar i les pelem. També preparem la xocolata, fonent-la al microones:
A continuació, punxem les castanyes amb un pal de fusta i les anem banyant amb la xocolata fosa. Les col·loquem damunt un paper d'alumini i les posem uns 10 minuts a la nevera perquè la xocolata es prengui. Finalment, presentem les piruletes, acompanyant-les d'un xarop de mango que vaig descobrir l'altre dia (em sembla que és Borges), un xarop que hi dóna un toc exòtic boníssim...!
I per acabar, unes fotos del Berguedà!
Sant Julià de Cerdanyola (Alt Berguedà)
Al fons, el Pedraforca!
Els arbres frondosos del Berguedà, a prop de Falgars.
La meva eina, la que sempre m'acompanya en aquests meravellosos paisatges!
Bon dijous! I bon cap de setmana!
(demà no hi haurà post... Ja us explicaré per què la setmana que ve)
Marina, quines piruletas mes bones!! Nosaltres la propera setmana anirem a recogir castanyes, si es que trobem, je, je. Petons
ResponEliminaA veure! Segur que sí, ara estan els castanyers ben carregadets!! Petons
EliminaDoncs sí que fan bona pinta, i això que jo i les castanyes no som gaire amigues... Ho hauré de provar! una abraçada!
ResponEliminaHo pots canviar per una altra fruita, doncs, per nous de macadàmia, o bé figues seques... no? Petons!
EliminaMarina una salida fructifera y ademas disfrutando del paisaje,me encanta el Bergueda.Buena improvisación has hecho unas estupendas piruletas y bin golosas.
ResponEliminabuen finde y espero que te libres de la lluvia
peto
Gràcies Miquel! Que tinguis raó!
Eliminaunas fotos preciosas y nada mejor que contemplarlas saboreando estas deliciosas piruletas de castañas, bicos
ResponEliminaGràcies Viví! A disfrutar!
EliminaLes fotografies magnífiques, pero el menjar es exquisit! Mare meva quina delicia. Em guardo la super recepta. Gràcies de nou Marina! :) Petons.
ResponEliminaGràcies Joel! Una abraçada
EliminaDurant 5 anys anava cada cap de setmana a Gósol i tenia la sort de desperatr-me obri la finestra i veure el Pedraforca... un espectacle unic.
ResponEliminaLa teva proposta tinc q tastar-la....aixi q a acomprar castanyes.
Un petonet bonica
Gòsol i Saldes són dos pobles preciosos. Nosaltres vam anar més a prop de Guardiola de Berguedà i la Pobla de l'Illet. Quina zona més maca, el Berguedà, oi? Petons!
EliminaMarina aquestes Piruletes fan molt bona pinta i les fotos també.
ResponEliminaGràcies Ramon!
EliminaMarina que cosa mas deliciosa.Tendrías que haberlas denominado "Bombones rellenos de castaña" (da mas categoría) aunque lucen por si mismas.
ResponEliminaUn abrazo.
JUEGO DE SABORES
Tens raó, donca caché! Un altre dia ho tindré en compte!
EliminaNo trigues gaire en tenir un dolç ben bo.
ResponEliminaEls paisatges m'agraden amb la sensació de tranquilitat que donen, uns llocs molt macos.
Petons.
no, és força ràpid de preparar! Bé, això si ja tens les castanyes cuites, perquè els costa una mica... petons
EliminaLas castañas son mi debilidad, me encantan.
ResponEliminaSi quieres pasarte por mi blog y unirte.
http://cocina-trini.blogspot.com.es/2012/10/tapones-para-jose.html
Ja he vingut a veure't i tens una nova seguidora. Trini. ;-)
EliminaUnos dulces irresistibles y muy otoñales. Besos!
ResponEliminaAna
Totalment de temporada, Sí! Petons, bonica.
EliminaOstres quina combinació més encertada, aquestes iruletes t'haurien de sentar de conya després de la ruta en bici eh?
ResponEliminaAra m'has deixat encuriosida amb la teva falta de demà, m'hauré d'esperar fins dilluns???? jo és que sóc xafardera de mena eh
;) petons guapa!
He he he... tot arribarà, no cal patir... hauràs d'esperar fins dimarts, que dilluns! hi hi. Però a veure si val la pena...!
EliminaQuines fotos més xules !
ResponEliminaGràcies Albert!
Eliminamoolt molllt resultones i facils de fer...petons i bon cap de setmana!!
ResponEliminaFàcils sí, i bones! Petons
EliminaHummmm! ja tenim castanyes i fotografies precioses. Paissatges tan ben acompanyats amb aquesta bicicleta...
ResponEliminaEl mirador de la bici es diu Mirador de la Lluna, que vulguis que no, encara ho fa més romàntic... no? Petons!
EliminaAixí que ja vas venir amb la btt eh? Es una zona perfecte per fer rutes amb bici o a peu. El Berguedà és preciós i ara torna a ser més verd. I vas aprofitar molt bé l' excursió... Uns quants bolets, castanyes...Quina recepta tan bona, me l' apunto perquè nosaltres som fans de les castanyes.
ResponEliminaSí, Anna! Vaig voltar per aquí al Berguedà. Hi tornaré aviat, segur! perquè em vaig quedar amb ganes de bolets... he he. petonets!
Eliminaostres quina passada, per cert, una pregunta, si en contes de bullir-les es fèssin al forn com quedarien??? es que el dia 4 és el meu aniversari i potser les faré
ResponEliminaPotser encara queden més bones i tot, Lídia! Que jo les vaig bullir perquè com que tampoc en tenia tantes em feia pal encendre el forn per tan poca cosa... però segur que queden molt bé! Així que el dia 4 fas anys? Encara no et felicito, però ja ens aniràs informant! Petons, guapa.
Eliminaque bones
ResponEliminaGràcies! :-)
EliminaMarina les piruletes, originals i sens dubte boníssimes.
ResponEliminaLes fotos dels paisatges .................. espectaculars i precioses.
Lolines, la veritat és que els paisatges eren molt bonics, després de les pluges, sembla que la natura ha tornat a viure!! petonets
EliminaOooooh ! me les demano ! m'encanten les castanyes i amb xocolata i suc de mango han d'estar de conya....Bon cap de setmana !!!
ResponEliminaIgualment, Bet! Petonets i fins aviat!
EliminaUna delicia de castañas, yo las hago pero las castañas las hago al horno y luego las paso por chocolate muy buenas.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Ho provaré! Quan jo les faig al forn és per menjar-me-les tal qual, i és que m'agraden tant que duren ben poc!!! hi hi hi. Bon cap de setmana!
EliminaUau!!! Quines piruletes mes bones!! El meu nen es pot tornar boig... castanyes i xocolata li encanten! Un peto
ResponEliminaDoncs sí! Aquesta és una bona recepta per fer cuina amb nens! i tant! S'ho passen bé a la cuina, i de vegades som nosaltres que no ho sabem veure, oi? Petons, bonica.
Eliminafantàstic,..xocolata que es posa per tots els reconets de la castanya !!
Eliminaquina gana,..quina gana,..!
Quim
No m'agraden gaire les castanyes, però si les acompanyem de xocolata negra...potser en menjaria alguna!!jeje!
ResponEliminaptns!!
Doncs anima't! Petons
EliminaUoooo!!! ho tinc que probar segur!!! I d'on dius que has tret aquest xarop????
ResponEliminaAls súpers caprabo el trobaràs, Sandra. És de Borges i és ben bo!
EliminaYa me imagino lo ricas que tienen que estar!! Tengo un regalito para ti en mi blog, si quieres te puedes pasar. Besitos :)
ResponEliminaGracies mavi!! M'ha encantat el premi!
Eliminanyam, nyam! una proposta molt interessant!!!
ResponElimina