A mi també m'agrada molt, la crema de carbassa, i ja feia dies que teníem aquest fruit al rebost dient-me... menja'm. La passada temporada us vaig presentar aquesta recepa SALADA: Crema de carbassa amb entrebancs de crispetes, també molt bona per menjar com a tapa divertida per obrir la gana. I encara podreu trobar receptes DOLCES feta amb carbassa, la Crema catalana de carbassa, les Galetes de carbassa, la Melmelada de carbassa o les Magdalenes de carbassa.
Aquesta vegada us explico la que vaig fer l'altre dia. Aquesta crema que us ensenyo en aquesta ocasió sempre queda bona, ve de gust encara que el fred no ens acompanyi, perquè es pot menjar tèbia o freda, si ens agrada més. La idea dels entrebancs (picatostes, en castellà) va venir quan per la ràdio (no recoro l'emissora, em sap greu) un oient va trucar per explicar que li agradava fer dauets de poma caramelitzats. I ara que és temps de pomes, què podíem triar millor!
Ingredients:
4 rodanxes grosses de carbassa
2-3 patates
1 porro
1 ceba
1 c. de comí en pols
1 poma golden
1 nou de mantega
1 c. de sucre
formatge ratllat (el que volgueu però que faci fils)
Comencem tallant el porro i la ceba a la brunoise i els posem a coure amb oli i sal, perquè evaporin l'aigua i comencin a enrossir-se.
Al cap de 10 minuts, hi incorporem les patates, pelades i tallades a daus petits. Ho salem una mica més. Remenem i deixem coure 5 minuts més.
Passats aquests 5 minuts, també hi afegim la carbassa, sense pell i tallada a daus, de la mateixa mida aproximada que els daus de patata. Tornem a salar una mica i, al cap de 5 minuts, hi afegim aigua mineral i 1 c. de comí en pols. A mi m'hi agrada molt, el comí, no us el deixeu que amb la carbassa hi queda excel·lent, ja ho veureu.
Ho deixem coure ben bé 3/4 d'hora, a foc mig. Passat aquest temps, ttiturem amb la batedora i passem la cema pel colador xinès, si ens agrada ben fina.
Per servir-la, el que fem és preparar els entrabancs. Pelem i tallem a dauets la poma, i l'enrossim en una paella amb mantega i sucre, perquè així caramelitzi.
Quan ja ho tinguem a punt, ho presentem. En un bol, la crema de carbassa. A sobre, el formatge ratllat i, finalment, la poma caramelitzada.
I ja ho tindrem a punt! Bon profit!
somos mucho de cremitas, y esta esta para comersela y no dejar ni gota! bicos
ResponEliminaMarina, una crema exquisita, este finde me pasaré por el huerto de mi padre en busca de calabaza, je, je. Petons
ResponEliminaQuin goig que fa aquesta cremeta, Marina!!! M'apunto lo de caramel·litzar la poma, que mai se sap... :))) Petonets i bon cap de setmana. Ah! i recordar que la nit de dissabte, dormirem una hora més.
ResponEliminaOstres, doncs tens raó, deu quedar perfectamnt amb aquesta crema de carabassa! M'ho apunto i ho provaré. Petons!
ResponEliminavaya crema mas deliciosa q te has preparado. apuntada queda xq es una delicia!!!
ResponEliminaQuina crema més bona, Marina!! És un plat de l'estació en què ens trobem, i ben bo!
ResponEliminaMai he posat poma i crec que deu dónar un toc dolç i molt bo, ho provaré!
Petons
De moment tinc sis carbasas al rebost i per recullir unes quantes mes. Les teves receptas m' aniràn molt be.
ResponEliminaPetons
Quina bona pinta i quina gana!!! M'encanten les cremes de verdures i en aquesta época més. Petonàs.
ResponEliminaAcabo de aterrizar en tu cocina y esta crema de calabaza me ha conquistado!!
ResponEliminaBon cap de setmana!!!!
Malgrat i que no som molt amics de la carbassa, el punto del fromatge ha de esser mes que bo! Molt adeqüat per aquest fred que ja fa aqui... Un petonàs.
ResponEliminaCaram, quina crema més abellidora!! M'encanta!! Segur que la prepare potser tot alleugerint-la una miqueta (coses del règim). T'ha quedat una presentació FANTÀSTICA!!!
ResponEliminaUna gran idea la d'unir la carabassa amb la dolçor de la mançana. I he de provar el toc del comí. Una crema deliciosa. Per cert, avui o demà també en penjaré una amb uns altres entrebancs dolços. Petons.
ResponEliminaQue gozada meter la cuchara en esa crema tan rica Marina...mummm. besicos
ResponEliminaUna crema de tardor. bona, bona bonissima.
ResponEliminaTrobo que aquests entrebancs de poma caramelitzada han de quedar molt bé amb el gust de la carbassa.
ResponEliminaPetons.
És la meva crema preferida!
ResponEliminaDelicios el puré de carbassa, m'hi encanta el formatge però tinc els meus dubtes amb la poma, no queda un plat massa dolç?
ResponEliminaNo ho sé però si la base es crema de carbassa segur que és ben bo
Petons
com diu el francesc, et va quedar una crema d'allò més abellifdora... i boníssima!!! i les fotos, maques maques.
ResponEliminaA casa ens encanta la crema de carabassa i amb aquest toc de poma te que quedar geniual! Ahh també m'ha agradat el toc de comí, ho provaré! petons
ResponElimina
ResponEliminaMooolt bona la crema de carbassa! Ara amb poma caramel•litzada no la hem provat mai, la tindre’n que provar la pròxima setmana!
Salutacions,
Josep Maria
Carai...que amb poma no he probat...i li deu donar un toc genial !!!!alla que vamos.....
ResponEliminaPetonets....
A mi també m'encanta la carbassa!!!
ResponEliminaI molt bona idea els entrebancs amb la poma, han de quedar boníssims.
Bona proposta, Marina. La crema de carabassa m'encanta i amb la poma ha de ser deliciosa,mmm!
ResponEliminaSe m'havia passat aquesta crema de carabassa!! i ara buscant opcions que millorin la meva l'he trobada i pinta deliciosa, quina llàstima que no tingui una trista poma a casa!!!
ResponElimina