Marxeu de vacances i intenteu deixar la casa més o menys arreglada perquè quan torneu estigui tot a lloc i net. Però... sempre hi ha alguna cosa que se'ns oblida! A mi em va passar això mateix a principis de la setmana passada. Em vaig descuidar un parell de plàtans al bol de fruita i, és clar, ara que he tornat després de set dies els plàtans han madurat tant i tant que era impossible menjar-los sencers. Em sembla que només el meu avi era capaç d'endrapar el plàtan sencer, damunt d'unes galetes o un troç de pa.
A mi no m'agrada llençar el menjar. Intento sempre reaprofitar-lo i per aquest motiu, gairebé per casualitat, per primera vegada he fet melmelada de plàtan. Una melmelada d'aprofitament molt fàcil de preparar. El resultat ha estat espectacular, més bo del que m'hagués pogut imaginar. Segur que la repetiré, així que serà qúestió d'anar guardant plàtans perquè madurin... he he. El millor de tot és que, essent tan dolços, per aquesta melmelada no ens cal ni sucre! Això sempre és interessant, oi? Som-hi:
Ingredients:
plàtans molt madurs
1/2 llimona (el suc)
formatge cremós
unes llesques de pa
Aquí tenim els plàtans súper madurs, no s'aguanten ni drets!
El que fem primer és pelar-los i trossejar-los. Els posem dins d'una olla i encenem el fogó, a foc baix. Anem remenant i veig que en comptes de tornar-se més marrons es tornen més blanquinosos. Perquè no perdin aquesta blancor afegeixo el suc de mitja llimona i segueixo remenant. Durant uns 15 minuts. Ell sol s'anirà desfent, però si preferiu fer una melmelada fina, fina, la podeu passar per la batedora i la seguiu coent. En aqust cas, jo vaig preferir deixar-hi alguns grumolls.
Ara ja només us falta muntar-vos l'esmorzar, o el berenar, perquè aquesta melmelada sempre ve de gust. Unteu el pa amb formatge cremós (tipus philadelphia), hi poseu la melmelada de plàtan al damunt i, si encara el voleu més gustós, hi espolseu una mica de cacau en pols, que amb el plàtan trobo que hi queda fantàsticament bé. I... a punt per fer la mossegada!!
Ostres Marina...el meu avi també es menjava els plàtans molt madurs...jaja
ResponEliminaSempre he pensat en fer melmelada de plàtans, ara ja tinc lanrecepta!!!
Petonets
he he... no sé com s'ho feien, al meu avi és com més li agradaven! Prova la melmelada, boníssima!
Eliminade que vas cabeza calabacin cara alcachofa
EliminaLa "operación biquini", només la faig jo???
ResponEliminaEls plàtans així es com estan mes bons, això si, de canàries eh!
Petonets
he he... són molt sans, els plàtans, aquesta melmelada no porta sucre, encara ens la podem permetre, no? Petonets!
EliminaBé potser una mica...
Eliminano la hago yo tmbien , con tu putamadre
EliminaMarina, has posat tomàquets en el texte de la foto ;)
ResponEliminaGràcies Òscar! Quin desastre... ja està arreglat!
Eliminaarreglate la cara cbeza gaviota
EliminaNoia, ja ens engreixem abans de marxar de vacances???? NO se m´hauria ocorregut mai.
ResponEliminahe he... els plàtans tenen molt mala fama, però engreixa més un croissant! Prova-ho i ja veuràs.
Eliminaprueba el mio
EliminaMelmelada de plàtans...Va bé!
ResponEliminaNani
Melmelada de plàtan, ha de ser fantàstica! M'agrada la idea... a casa sempre queden fets puré oblidats en un racó de la cuina!
ResponEliminaPetons
Sandra
Doncs prova-ho, queda molt bona, crec que us agradarà!
Eliminaque combinació més fabulosa m'encanta, ens donem una volta pel teu bloc i et convidem a visitar el nostre
ResponEliminahttp://elmagoylabruja.blogspot.com
Benvinguts, Sandra i Jose Maria. Ara us vinc a visitar! Fins aviat! Petons
EliminaÉs una molt bona idea per aprofitar allò que comença a estar un poquet passat, a casa de tant en tant ens passa amb els plàtans, i a mi no m'agraden gens tant madurs, així que m'ho apunt!!!
ResponEliminaDoncs prova-ho, Caterina, ja veuràs que bo! A mi m'ha sorprès, no queda massa dolç i amb el formatge salat fa una bona combinació. Petons
Eliminamarina, a això se'n diu una dona apanyada
ResponEliminaHe he he... gràcies guapa! Tot s'aprofita, oi? petonets
EliminaVaja aquesta no me la perdo. Havia menjat pa amb plàtan per berenar però mai he fet melmelada... Hum!
ResponEliminaDoncs nuri, t'animo a provar-la. I també deu anar prou bé per farcir un pastís... de xocolata, per exemple? Petonets!
EliminaDe platan!! amb formatge, ...m'agrada!!! Petons
ResponEliminaEm sembla que fan un bon contrast. A mi em va agradar molt! Petons
EliminaCaram, doncs te una pinta bonisima!! Han de ser tota una delicia aquestes llesques de pa!! Bona setmana!
ResponEliminaDoncs igualment, Pili, bona setmana!
EliminaUfff m'estic imaginat el estat dels plátans jajaja.
ResponEliminaBenvinguda de nou
Un petonet
D'allò que s'enganxen als dits i tot, imagina't-ho!!! ha ha ha. Petons
EliminaEs una bona idea, a casa els plàtans tan madurs no agraden, es una bona manera d'aprofitar-los. I la combinació que has fet em sembla perfecta un berenar com cal.
ResponEliminaPetons.
Doncs anima't Anna, sí que va quedar bo, sí! Petons
Eliminadoncs molt bona aquesta mermelada amb la seva combinació!! jo l'he probat i puc assegurar que es deliciosa!!! un berenar ideal per mi!! petons
ResponEliminaJo em vaig quedar ben sorpresa, roser, no m'ho pensava que fos tan bona. La repetiré! Petonets
EliminaMarina, em penso que jo hagués fet com el teu avi, m'encanten ben madurs erò això si... fresquets!
ResponEliminaDe totes maneres m'has deixat encantada amb aquesta melmelada, quines idees més bones... en un moment aprofites menjar i et fas un esmorzar gloriós :)
Petons!
he he... d'això es tracta! En temps de crisi, visca la creativitat! oi? Petonets!
EliminaHola,
ResponEliminaUna molt bona manera d'aprofitar els plàtans, si senyora! Vaig a veure si m'han quedat alguns oblidats... Petons
hi hi hi... ja em diràs, ja...!
EliminaNosaltres també en fem!! Quan la tastes és com si tornessis a la infantesa, a les farinetes de fruita. És una fruita que suporta molt bé la cocció, però s'occida molt. Animeu-vos a fer-la, és molt fàcil!
ResponElimina;-)
EliminaQue bo per el berenar d´aquesta tarda!
ResponEliminaLa primera vegada que ho veis. Quina bona idea! Deu tenir una intensitat de sabor fantàstica per a postres!
ResponEliminaMarta