Aquest és un plat fàcil i divertit per a tots aquells que encara trobeu que el pit de pollastre és una carn estallosa i una mica insípida. L'altre dia m'hi vaig posar i en un pim - pam ja tenia resolt el sopar. La part que us demanarà més estona és la meceració. La resta és ben fàcil.
Ingredients:
1 pit de pollastre
4 c. soperes de mel
1 c. sopera de gingebre
1 c. sopera de salsa de soja
1 polsim de pebre negre mòlt
1 xic de reducció de vinagre de mòdena
1 barreja d'enciams
1 palets per a enfilar el pollastre
La mel, com veieu, és d'una qualitat extraordinària. Un amic, apicultor afeccionat, me la va regalar dins pot gros, acabada de recollir del rusc. Seguim amb la recepta; trossejarem el pollastre a daus. A la foto hi falta la soja, que també incorporarem, juntament amb el pebre. No hi posarem sal perquè la soja ja n'és prou, de salada.
Ho deixarem macerar durant una hora i després ja podrem enfilar el pollastre a la broqueta i coure-la, a la planxa i amb poc oli, durant uns 5-10 minuts. Ho emplatarem amb una mica d'enciam amanit amb vinagre, oli i sal i tacarem el plat amb la reducció de vinagre de mòdena, que acabarà de donar el punt dolç i contrastat al pollastre. Si us sobra una mica de pollastre no passa res, el podeu guardar a la nevera ben bé dos o tres dies, ja que la mel i la soja funcionen com a conservants. Bon profit!
Aquestes broquetes diuen "menja'm!"
ResponEliminaQuina pinta! Me l'apunto. En el meu plat d'avui també hi havia pollastre i soja... aviat el publicaré.
ResponEliminaJa l'espero doncs amb impaciència! Petons
EliminaUi, ui, ui! No recordo quin dia estic convidada a dinar? Refresquem la memòria he, he!
ResponEliminaPotser sí que al final haurem de tornar a compartir un àpat, oi? petons
Eliminaquina bona pinta!!! apuntadíssima. El pollastre m'agrada molt, i macerat encara més. petonets
ResponEliminaProva-ho, queda molt gustós!
EliminaAcabo de dinar, però ja et puc assegurar, que t'ho canviava ara mateixxxx.
ResponEliminaPetonets.
he he... potser per sopar encara hi ets a temps!
EliminaAvui que el Xavi no hi serà, aprofitaré per fer-me aquestes broquetes, que tinc un pit de pollastre a la nevera!
ResponEliminaPetons
Sandra
L'autor ha eliminat aquest comentari.
EliminaQue boooo!!!!! Hummm deu fer una oloreta....
ResponEliminaen fa, en fa!
EliminaMarina, qué rico. Yo comí algo parecido en Estambul y la verdad es que estaba muy rico. besitos.
ResponEliminaPetons, Conchi!
EliminaNo n'he fet mai de pollastre macerat i sempre que ho veig mentren unes ganes de provar-ho! Aveure si m'animo amb la teva recepta que sembla genial! Petons
ResponEliminaAnima't roser, el pit de pollastre millora així. petons
EliminaEl pit de pollastre m´encanta però com sóc poc amant de la mel no sé si em faria el pes però accepto la broqueta, eh?
ResponEliminaGairebé no es nota, Cristina! Prova-ho. O posa-hi sucre moreno, em sembla que també hi deu anar bé. Petons!
EliminaNo puc comentar-te desde Chrome, em diu que tens virus. Deu ser una incompatibil.litat entre navegadors, però ahor si podía.
ResponEliminaAquestes broquetes tenen un color fantàstic i la barreja de sabors es d'allò més bona.
Petons.
Òndia, Virus?... :-( Bé, mentre no siguin al menjar! he he. Això deu ser aquesta incompatibilitat que dius. Gràcies per venir malgrat les dificultats! Petons
EliminaM'agraden molt els tocs orientals i aquesta recepta n'està ben ple!!! un pollastre amb un contrast dolç -salat d'aquells que tan m'agraden. l'aspecte és genial!! petons
ResponEliminaJo també macero la carn amb mel i creu-me que queda boníssima. El pollastre no l'he macerat mai. Molt bona pinta,
ResponEliminaNani