dimarts, 10 de juliol del 2012

Broquetes de pollastre macerat amb mel, gingebre i soja


Aquest és un plat fàcil i divertit per a tots aquells que encara trobeu que el pit de pollastre és una carn estallosa i una mica insípida. L'altre dia m'hi vaig posar i en un pim - pam ja tenia resolt el sopar. La part que us demanarà més estona és la meceració. La resta és ben fàcil.

Ingredients:
1 pit de pollastre
4 c. soperes de mel
1 c. sopera de gingebre
1 c. sopera de salsa de soja
1 polsim de pebre negre mòlt
1 xic de reducció de vinagre de mòdena
1 barreja d'enciams
1 palets per a enfilar el pollastre


La mel, com veieu, és d'una qualitat extraordinària. Un amic, apicultor afeccionat, me la va regalar dins pot gros, acabada de recollir del rusc. Seguim amb la recepta; trossejarem el pollastre a daus. A la foto hi falta la soja, que també incorporarem, juntament amb el pebre. No hi posarem sal perquè la soja ja n'és prou, de salada.


Ho deixarem macerar durant una hora i després ja podrem enfilar el pollastre a la broqueta i coure-la, a la planxa  i amb poc oli, durant uns 5-10 minuts. Ho emplatarem amb una mica d'enciam amanit amb vinagre, oli i sal i tacarem el plat amb la reducció de vinagre de mòdena, que acabarà de donar el punt dolç i contrastat al pollastre. Si us sobra una mica de pollastre no passa res, el podeu guardar a la nevera ben bé dos o tres dies, ja que la mel i la soja funcionen com a conservants.  Bon profit!


23 comentaris:

  1. Quina pinta! Me l'apunto. En el meu plat d'avui també hi havia pollastre i soja... aviat el publicaré.

    ResponElimina
  2. Ui, ui, ui! No recordo quin dia estic convidada a dinar? Refresquem la memòria he, he!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Potser sí que al final haurem de tornar a compartir un àpat, oi? petons

      Elimina
  3. quina bona pinta!!! apuntadíssima. El pollastre m'agrada molt, i macerat encara més. petonets

    ResponElimina
  4. Acabo de dinar, però ja et puc assegurar, que t'ho canviava ara mateixxxx.
    Petonets.

    ResponElimina
  5. Avui que el Xavi no hi serà, aprofitaré per fer-me aquestes broquetes, que tinc un pit de pollastre a la nevera!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  6. Que boooo!!!!! Hummm deu fer una oloreta....

    ResponElimina
  7. Marina, qué rico. Yo comí algo parecido en Estambul y la verdad es que estaba muy rico. besitos.

    ResponElimina
  8. No n'he fet mai de pollastre macerat i sempre que ho veig mentren unes ganes de provar-ho! Aveure si m'animo amb la teva recepta que sembla genial! Petons

    ResponElimina
  9. El pit de pollastre m´encanta però com sóc poc amant de la mel no sé si em faria el pes però accepto la broqueta, eh?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gairebé no es nota, Cristina! Prova-ho. O posa-hi sucre moreno, em sembla que també hi deu anar bé. Petons!

      Elimina
  10. No puc comentar-te desde Chrome, em diu que tens virus. Deu ser una incompatibil.litat entre navegadors, però ahor si podía.
    Aquestes broquetes tenen un color fantàstic i la barreja de sabors es d'allò més bona.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Òndia, Virus?... :-( Bé, mentre no siguin al menjar! he he. Això deu ser aquesta incompatibilitat que dius. Gràcies per venir malgrat les dificultats! Petons

      Elimina
  11. M'agraden molt els tocs orientals i aquesta recepta n'està ben ple!!! un pollastre amb un contrast dolç -salat d'aquells que tan m'agraden. l'aspecte és genial!! petons

    ResponElimina
  12. Jo també macero la carn amb mel i creu-me que queda boníssima. El pollastre no l'he macerat mai. Molt bona pinta,
    Nani

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...