Davantal - obsequi
Dilluns passat vaig assistir al Curs de Pastisseria Bàsica de l'Escola d'Hostaleria Vapor Llonch, a Sabadell. De veritat que no m'esperava treure tan profit d'aquest curs. Està molt ben muntat, només s'hi admeten 12 alumnes com a màxim, i això facilita l'aprenentatge, l'apropament al cuiner o pastisser, i es poden resoldre més dubtes. En el meu cas, vaig aprendre moltes coses, tantes, que ara la feina serà meva per a trobar temps a casa per posar en pràctica totes les instruccions del professor. De moment, us en faig un resum breu. Les receptes ja aniran venint, a poc a poc.
El formador: Carlos Heras, professor de cuina i servei de l'Escola d'Hostaleria del Vapor Llonch. Acumula una llarga experiència com a docent i com a professional del sector. Ha treballat com a Responsable de l'Àrea al Resturant Can Burgués o com a segon cap de cuina i Cap de Càtering i banquets a l'Hotel Hostal de la Gavina.
Aula del curs de pastisseria
Doncs bé, en aquest curs tan productiu vam elaborar les següents receptes:
Crema anglesa o pastissera
Trufa i nata trufada
Planxa genovesa
Crema chantilly
Tiramisú modern
Enrotllats o braç de gitano
Bunyols de vent
Pasta choux per a lioneses
Gelat exprés de maduixa
Teula d'avellanes
Algunes de les preparacions han quedat inmortalitzades en fotografies. Els ingredients i preparació hauran d'esperar, ja ho aniré explicant en futures publicacions quan intenti, a casa, fer realitat aquestes delícies dolces:
Carlos Heras, mentre està elaborant la planxa genovesa per a fer, posteriorment, un braç de gitano amb crema anglesa i un altre braç amb chantilly
Carlos Heras va ensenyar-nos a fer unes lioneses boníssimes, de gust neutre per ser farcides amb dolç o amb salat.
Després d'una tarda intensa, profitosa i divertida, va venir la part dolça de la història. Degustar les postres! Aquí en tenim una mostra del que vam elaborar durant tota la tarda:
Melmelada de maduixa amb plàtan, trufa líquida i nata trufada amb crispies de peta-zetas banyats de xocolata (Sosa)
Tiramissú modern
Gelat exprés de maduixa i iogurt
Bunyols amb sucre i canyella
Lioneses
Braç de gitano farcit de chantilly acompanyat d'una copeta de cava
Teules d'avellana, que el Carlos va acompanyar d'un brownie que havien fet a l'Escola prèviament.
Qué interesante! Qué envidia poder asistir... Tiene todo una pinta tremenda!
ResponEliminaAra caldrà posar-ho en pràctica, a veure si me'n surto! petons
EliminaSí, val la pena assistir-hi a aquests cursos. S'aprenen tècniques que ajuden molt.
ResponEliminaEt faràs una gran cuinera Marina,
Nani
Gràcies pels ànims, Nani!! A veure si tens raó!! De moment, anem fent camí... a poc a poc... petonet!
EliminaMira que vaig estar apunt d'apuntar-me perquè visc al centre però al final ho vaig deixar passar i ara que veig les fotos ....
ResponEliminaAl setembre hi tornen, Anna. Potser llavors en pesquem un altre d'interessant! Petons
Eliminauna clase sensacional,seguro que le sacaras provecho enseguida.Unos postres que me encantan todos y presentación perfectos
ResponEliminapeto
Espero que tinguis raó, a veure si en trec profit, si! Va estar molt bé ahir, oi? Em va agradar tornar-nos a veure.
EliminaQuin goig que fa tot això !!! carai nena,,, ens has de donar les receptes que no ens u podem perdre !!!
ResponEliminaPetonets.
oído receptes!!! A veure si me'n surto, mamilu, i les puc explicar amb bons resultats... he he. Petonet!
EliminaSi que us va cundir la tarda, quines ganes de veure les receptes.
ResponEliminaPetons.
Sí! Una tarda profitosa, ja ho veus! A veure si me'n surto. Petonet!
EliminaNoia, quin luxe!!!!!Ja tinc ganes que vagis posant les receptes.... Petons
ResponEliminaHo intentaré! a poc a poc i bona lletra, que diuen. Em va agradar tornar-te a veure ahir! Petons
EliminaEi Marina, jo vaig estar ahir al curs de Cuina d'estiu. I volia apuntar-me al de pastisseria que també fan dilluns que vé però no podrà ser :( I ara que en parles tant bé em sap més greu no poguer anar-hi :( Crec que al setembre faran més cursos.
ResponEliminaM'ha agradat trobar-te avui a l'escola Bell Art. Què t'ha semblat el David Lienas? Una passada, oi?
Petons.
Belén.
Hola Belén! Sí, una passada, el David és un pou de saviesa!! També em va agradar molt retrobar-te! Al setembre em van dir que reprenen els cursos i que ens informaran, a veure si tenim sort i en podem fer un juntes,oi? Petons.
EliminaCom? no em vas dir res del curset? ais, pillina.
ResponEliminaQuè xulo i què interessant!
ResponEliminaMare meva!!! tot això només en un dia de curs? que xulo!
ResponElimina