Aquest és un dels flams que el darrer taller que va impartir la Mireia Carbó al Caprabo em va inspirar. La veritat és que, finalment, no té molt a veure amb el que ella va fer, que era d'albergínies i anxoves i que trobareu anotat a l'anterior publicació d'aquest bloc. Però, en essència, aquesta i l'altra recepta comparteixen alguns ingredients. Som-hi?
Ingredients per al flam:
1 albergínia
2 pebrots vermells
2 cebes de figueres
125 g de mató
100 ml de nata líquida
2 ous
pebre i sal
Ingedients per a la vinagreta:
1/2 llauna d'olives negres
oli d'oliva verge extra
vinagre de mòdena
1 cullerada de tàperes
El que farem primer és escalivar els pebrots, albergínia i cebes al forn.
Un cop cuites les verdures, les pelarem.
A continuació, agafarem dos bols i la batedora. En un d'ells hi posarem els dos pebrots, 1/2 ceba, un ou, la meitat del mató i la meitat de la nata. Ho rectificarem de sal i ho batrem. A l'altre bol hi posarem una albergínia, 1/2 ceba, un ou, l'altra meitat del mató i la meitat de la nata. Un xic de sal i pebre i ho babrem.
Agafarem una flamera per anar al forn. Al fons, hi posarem la crema de pebrots. A sobre de la crema de pebrots, la d'albergínies. I ho posarem a coure al bany maria, al forn, durant uns 45 minuts a 150 ºC. Mentrestant, prepararem la vinagreta:
I ja pràcticament ho tindrem tot a punt i només ens quedarà emplatar. Ho servirem fred, col·locant el flam al centre, la ceba desfullada que ens quedava pel voltant i farem unes canelles amb la pasta d'olives i tàperes. I... bon profit!
La porció de flam de pebrot i albergínia amb acompanyament de salsa i ceba
El flam sencer de pebrot i albergínia amb acompanyament de salsa d'olives i tàperes
Presento aquesta recepta al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes de novembre. Espero que us agradi!
Presento aquesta recepta al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes de novembre. Espero que us agradi!
Es molt origimal fer-lo en dues capes i m'agrada molt la salsa d'olives per acompanyar.
ResponEliminaQué tal les vacances? Segur que curtes.
Petons.
Molt curtetes, i tant! Com sempre passa amb les vacances... demà, sant tornem-hi! petonets, ana
EliminaAquest flam ha de ser una delícia, m'encanta la combinació de sabors i la presentació en dos colors.
ResponEliminaPetons
Gràcies Carme! Petons
EliminaUn bloc magnific! Ja tens una seguidora més!
ResponEliminaEt convido a visitar el meu: http://maramaruja.blogspot.com on tinc el que cuino per els meus i els meus truquets per la casa.
Un petonet
oh! Gràcies!! Doncs et vindré a visitar, i tant! petons
EliminaNena, has tornat amb força, eh!!! M¨agrada tot el que porta aquest flam. Amés dels colors tant fantàstics que se´n desprenen.
ResponEliminahe he... gràcies guapa!! Encara treballes o ja fas vacances?
EliminaLa presentación es perfecte! I de gust segur que boníssim.
ResponEliminaUna abraçada
Va quedar molt bo, sí! Si t'animes triomfes, Cris! Petons
EliminaHummmmmm! Sobren les paraules
ResponEliminahe he... espero que siguin per bé! Gràcies Nuri!
EliminaUN FLAM MOLT ORIGINAL I AMB ESCALIVADA ÈXIT ASSEGURAT
ResponEliminaGràcies lolines! Demà et miro la teva nova aportació. petonet!
Eliminaho! ja has tornat de vacances! espero que hagin anat molt bé! la proposta, genial! ho probaré amb el gran, com que no veurà que és pebrot, a la millor se'l menja!
ResponEliminaSí, han anat molt bé!! !Gràcies per la visita, ja tornem a estar en marxa... he he ! Petonet
Eliminaqueda Genial esta version tuya, y asi a dos colores es mas atractiva,Buena presentación
ResponEliminabona setmana
peto
Gràcies Miquel! Igualment!
Eliminasaps que aqeusta recepta em sona haver-la vist en una revista??! no se perquè però he tingut un dejavú d'aquests...jijij!! em sembla fantastic aquest flam salat, sobretot perquè l'acompanyes amb olivada que li va com anell al dit!! petons
ResponEliminaCarai! En una revista...? Potser sí, veus que bé! Petonets!
EliminaOstres quina bona pensada, si que té receptes bones la Mireia Carbó! Aquest flam em sembla ideal per prendre fred amb una amanida una nit d'estiu.
ResponEliminaI la teva presentació com sempre genial :)
Petons!
Gràcies Helena! Bona setmana.
EliminaMolt original aquest flam Marina .............M'agrada molt la combinació que has fet.......... i amb l'acompnyament d'oliva ha de ser bonissim.
ResponEliminaPetons
Va quedar molt bo, Quima, molt suau. anima't i ja veuràs! Petonets
EliminaApa Marina, están agafant una manera de cuidar molt refinada. M'agrada.
ResponEliminaQue has vist la meva tardana recepta del blat?
Una abraçada,
Nani
Diria que no l'he vist! Quina és? Passa'm l'enllaç que friso per saber què vas inventar-te... petonet!
EliminaQuina alegria veure't altre cop per aquí!! :D
ResponEliminaGràcies guapa! Contenta de veure-us, també! Petons
EliminaQuina textura tan bona! Petons
ResponEliminaGràcies per la visita, Roser! Petons
EliminaQue bonita esta presentación y de sabor segurisimo que fantastico!! Besos :)
ResponEliminaVa quedar molt bo, sí! Petons, mavi.
Eliminaostres Marina! quin flam més xulo! no n'he fet mai cap de salat, i mira que n'he tastat algun i m'agraden molt!!! apuntat. petonets
ResponEliminaProva-ho, Judith! No et decebrà. Petons
EliminaQuina bona pinta!!!
ResponElimina