diumenge, 8 de juliol del 2012

Flam d'escalivada amb salsa d'olives i tàperes


Aquest és un dels flams que el darrer taller que va impartir la Mireia Carbó al Caprabo em va inspirar. La veritat és que, finalment, no té molt a veure amb el que ella va fer, que era d'albergínies i anxoves i que trobareu anotat a l'anterior publicació d'aquest bloc. Però, en essència, aquesta i l'altra recepta comparteixen alguns ingredients. Som-hi?

Ingredients per al flam:
1 albergínia
2 pebrots vermells
2 cebes de figueres
125 g de mató
100 ml de nata líquida
2 ous
pebre i sal

Ingedients per a la vinagreta:
1/2 llauna d'olives negres
oli d'oliva verge extra
vinagre de mòdena
1 cullerada de tàperes

El que farem primer és escalivar els pebrots, albergínia i cebes al forn.


Un cop cuites les verdures, les pelarem.


A continuació, agafarem dos bols i la batedora. En un d'ells hi posarem els dos pebrots, 1/2 ceba, un ou, la meitat del mató i la meitat de la nata. Ho rectificarem de sal i ho batrem. A l'altre bol hi posarem una albergínia, 1/2 ceba, un ou, l'altra meitat del mató i la meitat de la nata. Un xic de sal i pebre i ho babrem.

Agafarem una flamera per anar al forn. Al fons, hi posarem la crema de pebrots. A sobre de la crema de pebrots, la d'albergínies. I ho posarem a coure al bany maria, al forn, durant uns 45 minuts a 150 ºC. Mentrestant, prepararem la vinagreta:


I ja pràcticament ho tindrem tot a punt i només ens quedarà emplatar. Ho servirem fred, col·locant el flam al centre, la ceba desfullada que ens quedava pel voltant i farem unes canelles amb la pasta d'olives i tàperes. I... bon profit!

La porció de flam de pebrot i albergínia amb acompanyament de salsa i ceba

El flam sencer de pebrot i albergínia amb acompanyament de salsa d'olives i tàperes

Presento aquesta recepta al repte de Memòries d'una cuinera d'aquest mes de novembre. Espero que us agradi!



35 comentaris:

  1. Es molt origimal fer-lo en dues capes i m'agrada molt la salsa d'olives per acompanyar.
    Qué tal les vacances? Segur que curtes.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt curtetes, i tant! Com sempre passa amb les vacances... demà, sant tornem-hi! petonets, ana

      Elimina
  2. Aquest flam ha de ser una delícia, m'encanta la combinació de sabors i la presentació en dos colors.
    Petons

    ResponElimina
  3. Un bloc magnific! Ja tens una seguidora més!

    Et convido a visitar el meu: http://maramaruja.blogspot.com on tinc el que cuino per els meus i els meus truquets per la casa.

    Un petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. oh! Gràcies!! Doncs et vindré a visitar, i tant! petons

      Elimina
  4. Nena, has tornat amb força, eh!!! M¨agrada tot el que porta aquest flam. Amés dels colors tant fantàstics que se´n desprenen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. he he... gràcies guapa!! Encara treballes o ja fas vacances?

      Elimina
  5. La presentación es perfecte! I de gust segur que boníssim.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar molt bo, sí! Si t'animes triomfes, Cris! Petons

      Elimina
  6. UN FLAM MOLT ORIGINAL I AMB ESCALIVADA ÈXIT ASSEGURAT

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies lolines! Demà et miro la teva nova aportació. petonet!

      Elimina
  7. ho! ja has tornat de vacances! espero que hagin anat molt bé! la proposta, genial! ho probaré amb el gran, com que no veurà que és pebrot, a la millor se'l menja!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, han anat molt bé!! !Gràcies per la visita, ja tornem a estar en marxa... he he ! Petonet

      Elimina
  8. queda Genial esta version tuya, y asi a dos colores es mas atractiva,Buena presentación
    bona setmana
    peto

    ResponElimina
  9. saps que aqeusta recepta em sona haver-la vist en una revista??! no se perquè però he tingut un dejavú d'aquests...jijij!! em sembla fantastic aquest flam salat, sobretot perquè l'acompanyes amb olivada que li va com anell al dit!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Carai! En una revista...? Potser sí, veus que bé! Petonets!

      Elimina
  10. Ostres quina bona pensada, si que té receptes bones la Mireia Carbó! Aquest flam em sembla ideal per prendre fred amb una amanida una nit d'estiu.
    I la teva presentació com sempre genial :)
    Petons!

    ResponElimina
  11. Molt original aquest flam Marina .............M'agrada molt la combinació que has fet.......... i amb l'acompnyament d'oliva ha de ser bonissim.
    Petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Va quedar molt bo, Quima, molt suau. anima't i ja veuràs! Petonets

      Elimina
  12. Apa Marina, están agafant una manera de cuidar molt refinada. M'agrada.
    Que has vist la meva tardana recepta del blat?
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Diria que no l'he vist! Quina és? Passa'm l'enllaç que friso per saber què vas inventar-te... petonet!

      Elimina
  13. Quina alegria veure't altre cop per aquí!! :D

    ResponElimina
  14. Que bonita esta presentación y de sabor segurisimo que fantastico!! Besos :)

    ResponElimina
  15. ostres Marina! quin flam més xulo! no n'he fet mai cap de salat, i mira que n'he tastat algun i m'agraden molt!!! apuntat. petonets

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...