Avui us proposo una carbassa farcida i gratinada. Es tracta d'una carbassa ben barata perquè... vaja, és un regal :-) Vaig tenir-la un dia damunt la taula de casa, esperant que m'enviés un senyal i em digués com la podia cuinar, i vet aquí que un dia la Dolors de Blog de cuina de la Cuina de la Dolorss va publicar una carbassa farcida amb arròs, verdures i algues. Vaig agafar la idea d'aquesta elaboració i la vaig reinterpretar per fer la carbassa farcida que avui us presento.
El dia anterior a la recepta, fent una volta pel Born de Barcelona, em van portar a la Casa Gispert, que si no coneixeu us recomano. Només creuar la porta ja se sent l'aroma d'ametlla torrada que... veureu torrar allí mateix! Hi ha de tot, quina meravella! Pels amants del fruits secs, aquell lloc és un paradís... he he. A més a més, són productors d'avellana ecològica i compten amb el segell de la CCPAE. S'hi haurà de tornar! Doncs bé, les ametlles torrades que vam comprar també formen part d'aquesta recepta.
Ingredients:
1 albergínia
1 pebrot vermell
2 cebes tendres
Bolets: trompetes de la mort rehidratades
El suc de les trompetes
Ametlles torrades
Una branca de romaní fresc
Formatge mozzarela ratllat
Oli i sal
Comencem tallant les verdures a la brunoise, i les saltegem amb oli i sal. Hi afegim les trompetes rehidratades i seguim fregint.
Al cap d'una estoneta, també hi posem una branca de romaní.
Mentrestant, hem partit la carbassa per la meitat i de cap a peus, l'hem salat, regat amb una mica d'oli i l'hem posat a coure al forn durant uns 20-25 minuts. Passat aquest temps, la traiem i la buidem. Afegim la polpa al sofregit, juntament amb les ametlles torrades (si ho haguéssim fet abans potser es farien amargues)
Seguim removent perquè la carbassa se'ns acabi d'estovar. Ara és el moment d'incorporar el suc de les trompetes de la mort que havíem guardat abans. Seguim remenant una mica més i farcim les closques de les carbasses, que ara ja són buides. Els posem formatge per sobre i gratinem 5-7 minuts.
Ja les tenim a punt! Les podem consumir al moment o bé guardar-les per l'endemà, com vaig fer jo. Per portar dins el tupper són fantàstic! No s'escapa cap ingredient! Ah, i si no fos pel formatge, seria un plat ben vegetarià... Bon profit!!
I amb aquesta recepta participo per segona vegada a la proposta de Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta amb la Recepta del 15: Bolets. Gràcies guapos, una proposta molt xula que... fa tardor!!!
Ostres, ostres, ostres!!!! Quina meravella Marina. Fantàstica recepta per fer aquesta tardor. Té una pinta estupenda..., i aquest gratinat! NYam. Moltes gràcies per donar a conèixer la recepta. GENIAL! Muak.
ResponEliminaGràcies joel!!! Encantada de compartir-la! Muaks
EliminaA de ser un placer recibir una calabaza como esta ¿no Marina?.
ResponEliminaPetons
JUEGO DE SABORES
Sí, ho va ser! I encara en tinc una de més grossa... he he
EliminaUAU!!!!Aquesta recepta és de les que a mi m'agraden! quin farcit més bo..... no saps com m'agrada la carbassa, justament ahir en vaig comprar quina sort!
ResponEliminaGràcies per compartir-la ;)
De res, Helena! Encantada!
Eliminatremenda esta calabaza rellena y gratinada,muy buena aportacion Marina
ResponEliminapeto
Un plat 100% de tardor, molt gustóis i molt sa. Ja saps que sóc fan de les receptes amb cabassa! ;)
ResponEliminaHo sé! Jo també! És tan bona, i dura molt de temps!
Eliminaohhhh! que plato tan apetecible, me lo apunto! bicos
ResponEliminammmmmm, ostres aquesta recepta es una passada pels amants dels ingredients de tardor com jooooo!!! Mai havia pensat en gratinar una carbassa, però ara m'ho repensaré!
ResponEliminaA més m'encanten les presentacions quan es fan així dins dels propis aliments!
Un patonas!
Igualment, Ester! Seguim en contacte.
EliminaMadre mía! Eso tiene que estar de muerte no? Mira la hora que es y ya me has abierto el apetito!
ResponEliminaHa ha ha! Doncs ja ho saps, Rosendo! A buscar carbasses!!! Petonets
EliminaQuina meravella de plat, oi que si? la presentació queda molt bonica apart de diferent i que caram les pobres carabasses també son bones.
ResponElimina(Un detall blog de cuina de la dolorss és amb dues ss) .
Petons
Ja està arreglat, Dolors. Merci
EliminaTe una pinta tan espectacular i deliciosa amb el formatge fos...... no em podria resisitir!jejje petons
ResponEliminaHa ha ha! Jo tampoc no vaig poder resistir-me, ho reconec... he he he
Eliminaostres nena que em moro, tot aquest formatge gratinat aixi....és dolent per la meva salut! jajaj m'encantaaaaa!!! petons
ResponEliminaGràcies, guapa!!!
EliminaTe una pinta fantàstica i amb uns ingredients que m’agraden molt.
ResponEliminaPetons
Gràcies Sión!
Eliminaoh deu meu.. aixo ha d'estar increible... m'ha donat gana... vull probarlo!
ResponEliminaÑAm :D
Molt gustosa, va quedar. A veure si t'animes!
EliminaMarina quines carbasses!!! Quina bona idea farcir-les, jo sempre l'he farcit de la mateixa crema de carbassa. Però farcir-les de verduretes m'ha semblat una idea genial!!!
ResponEliminaPtnts
Doncs queda ben bona! I ara que tenim bolets a l'abast ho podem aprofitar! Anima't, no et decebrà.
EliminaHUmmmmmmmmm Marina quina bona idea. Aquesta carbassa ha de ser bonissima.
ResponEliminaPetons
Gràcies Quima!
EliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaNena la veritat es que li vas donat un bon final, quina pinta més preciosa que li ha quedat, quasi et venen ganes de mossegar la pantalla
mil petonets Susanna
Doncs sí, va quedar molt bona.
Eliminaque bo
ResponEliminaQuina bona pinta fa aixó. L'aroma a torrat del Born gracies a Gispert és un plaer pels sentits d'alló més bó.
ResponEliminaI tant! Em va encantar conèixer Cal Gispert. Hi tornaré segur, aquella oloreta hipnotitza... he he he.
EliminaEt canvio el pastisset que em deus per aquesta carbassa-Gratinada al micro queda perfecta.
ResponEliminaHe he he! Ok, tu tries! muaks
EliminaQue buena tu aportación, con ese relleno espectacular, besos.
ResponEliminaGràcies Tere!
EliminaDons tot i quea mi no m'agrada la carbassa, aquest plat es veu delicios...
ResponEliminaPetonets.
Ho pots canviar per moniato, també deu ser ben bo!
Eliminaespectacular i deliciosa recepta
ResponEliminaGràcies Lolines!
Eliminaapa Marina quina bona pinta!! la presentació genial!
ResponElimina:-)
EliminaJa torno a ser per aquí! Tinc un munt de feina de la universitat i no puc respirar ni un minut!! M'hauré de posar al dia! De moment, el que veuen els meus ulls, és deliciós! :D Un petonet!!
ResponEliminaÀnims!!! Espero veure't ben aviat de nou!! Petonets
EliminaGràcies a tu que ens portes tantes propostes xules!! Aquesta carbassa a casa ens encantaria, que el tema vegetarià ens tira molt!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petons
Sandra
Doncs una altra! Ha ha ha
EliminaQueda ben maca, amb el formatge fus per damunt!!!! M'has donat una idea diferent, per fer la carabassa, al forn!!!
ResponEliminaQueda bona, molt bona!
EliminaQuina recepta més bonica, una carbassa plena de sabor!
ResponEliminaGràcies!
EliminaFins que vaig veure les carbasses farcides de la Dolorss no haguès pensat en fer-les d'aquesta manera i ara veig les teves i m'agraden molt. Tinc una carbassa, encara que es massa gran.
ResponEliminaPetons.
Una receta muy buena, que idea más buena, te quedo de lujo.
ResponEliminaBesos
cocinando con Montse
No havia vist mai carabasses farcides!!
ResponEliminaPerò amb la combinació de bolets ha d'estar ben bó!
ptns!!
Prova-ho! Queden molt bones!!
EliminaAcabo de descobrir el teu blog i em sembla moooolt interessant! M'agrada molt cuinar, però sempre em falten idees. I les receptes excessivament laborioses (per horaris) em fan molta mandra.
ResponEliminaAquesta carbasseta és estupenda! Quan vagi a plaça, arreplego tots els ingredients i m'hi poso!
Felicitats pel blog!
Benvinguda!!! Encantada de saludar-te! Ara vinc a fer-te una visita, si tens blog. Fins aviat, no? Petonets!
EliminaAixo es genial....quina cosa mes bona i mes bonica....he quedat enamrada del teu plat!!!!!!
ResponEliminaPetons.
Gràcies Mamilu! Anima't!
EliminaNo se m'havia acudit! I això que m'encanten les carbasses! Me l'apunto i miro de fer-la!
ResponEliminaPetons,
Berta
Ja em diràs el què!!
EliminaOh!! Marineta que bones les carbasses farcides així, m´ha agradat molt!!! petonet
ResponEliminaGràcies guapa!!
Elimina