Sembla que, finalment, la natura ens ha fet un regal i ha començat a oferir-nos bolets a dojo. Vam tenir una setmana d'ensurt, que semblava que els bolets haguessin desaparegut, i els qui som boletaires ens vam entristir una mica, ja que això ja havia passat algun altre any, que els bolets s'acaben de cop! Però sembla que les pluges, i ara també el fred, encara ens permetran gaudir de bolets durant unes setmanes més. El cap de setmana passat hi vam anar i vam trobar força bolet, no pas de tota mena, però sí que vam collir rovellons (del sanguigluus), llanega blanca i negra, cama de perdiu, alguna llora, algun pebràs i carlets. Amb tot això vam fer-nos un dinar de diumenge: bacallà amb allioli i bolets variats. I a veure... uns bolets que has collit tu mateix sembla que sempre són més bons que els comprats, oi? Encara te'ls imagines traient el cap!
Buscant bolets al costat d'una barraca de pedra seca (cabana de pedra que antigament servia d'aixopluc als pastors, Vallès Occidental)
El resultat...
Bolets saltats a la paella amb all i julivert
Bacallà confitat a baixa temperatura amb allioli i bolets variats
El menú. Amanida verda, bacallà amb allioli, bolets variats, verdures a la brasa, pa (xusco) i llom ibèric.
Amb aquesta proposta torno a participar a la Recepta del 15 d'Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta.
Apa Marina que envida. Me gusta más ir al bosque a buscar setas y pensar como cocinarlas que comerlas. Desde luego has sabido elegir.
ResponEliminaPetons
JUEGO DE SABORES
A mi també! El bosc fa molt bona olor, en aquesta època. petons
EliminaUau! Quina bona collita que vàreu fer, no? Quina enveja! El plat que ens presentes té una pinta boníssima, a més amb aquestes verduretes a la planxa... MmmMM! Més sa impossible! Moltes gràcies per la recepta i per aquestes mervalloses fotografies que sempre ens acompanyen. Una abraçada.
ResponEliminaGràcies Joel! Encantada de compartir-ho.
EliminaDéu n'hi do com vas disfrutar! A veure si m'animo a la recepta d'aquest mes, encara no la tinc preparada... una abraçada!
ResponEliminaSí, sí, anar al bosc m'encanta.
EliminaQuina collita més maca, quina enveja però sana sana, i per acabar aquest dinar Ummm
ResponEliminaPetons
Gràcies Sión, per la visita!
Eliminaqué plato más rico, me gusta todo lo que tiene, bsts
ResponEliminaVa volar! he he he
Eliminafa goig de veritat, aquest dinar a la terrasseta. a casa teva es menja però que molt bé!
ResponEliminaAmb aquest solet els dinars de terrassa encara són una delícia...
EliminaM'agrada aquest menú, variat i de temporada. Petons!
ResponEliminaAna
Gràcies Ana! Molt bons, els teus muffins! Ja hi he passat.
Eliminaun plato de lo mas completo! me gusta la combinación, bicos
ResponEliminaMarina, el plat de Bacallà confitat en bolets un 10!!!!i el pas a pas igualment.
juasss!! quin menú Marina!! m'encantaa!!! seria feliç si algú em cuinés aixó mateix.....perfecte! petons
ResponEliminaQue lujazo de plato¡¡¡, preciosas fotos, un beso
ResponEliminauna combinacion de luxe
ResponEliminaMare meva quin dinar més bo Marina!!! ara mateix m'hi apuntaria, m'agrada tot! el bacallà, els bolets, les verdrures... el pa amb tomàquet!! jeje És veritat que quan trobes els bolets tu mateix, semblen més bons que no pas comprats!
ResponEliminaPetons!
Reina, et farem un lloc d'honor al 15, que te'l mereixes! jejeje Quina pinta aquest bacallà tan ben acompanyat!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Ha ha ha!! Es nota que m'encanten els bolets, oi? :-) I anar-ne a collir, gairebé més!! Dura més estona... hi hi hi. Encantada de ser altre cop a la recepta del 15!
EliminaApa , Marina ets tot una "caçadora de bolets" fenomena.
ResponEliminaLa recepta bonisima.
ala¡¡ Marina estas hecha una "caçadora de bolets" y encima del Valles al lado de casa.Esta manera de hacerlos esta muy buena y has hecho un menu bien rico
ResponEliminapeto
Quina collita!, es nota que en sabeu, perquè alguns dels bolets del cistell no estaria segura de què son... això sempre fa molta ràbia: trobar bolets que no saps si son bons o no... El platillo em sembla fantàstic. Els bolets fets així és com més m'agraden, i acompanyats amb aquesta verdureta,,,se'm fa la boca aigua...LITERAL!. un petonet, guapa.
ResponEliminaA mi me'n va ensenyar la meva àvia, de collir bolets. Li he d'agraïr aquell aprenentatge que ara em va tan bé! he he he Petons
EliminaM´agrada mot el bacallà, avuí publicaré una recepta molt fàcil!!! Quina collita Marina, un luxe de cistell!! petonets
ResponEliminaVas agafar una bona quantitat de bolets i qué bons que son!
ResponEliminaHas fet un plat combinat deliciós.
Com ha anat el taller?
Petons.
Molt bé! Vam disfrutar amb les alumnes (totes dones, sí!) , i vam tastar moltes melmelades!!! D'això es tractava, no?
EliminaMarina confessa!!! A on del Vallès veu trobar tants bolets??? A la serralada de l'Obach? Bueno... ja m'ho explicaràs en petit comité.... i res de dir a uns 30 minuts de Sabadell o Terrassa!! :P
ResponEliminaConyes a part... quina sort saber-ne tant de bolets! I és cert collits per un mateix sembla que siguin més bons oi? Molts petons!!
He he he... això no t'ho puc concretar... només et diré que sí, era a prop de Castellar del Vallès.
EliminaLa foto buscant bolets sembla sortida del programa 'caçadors de bolets', jeje!
ResponEliminaM'encanta la recepta!
Un bon cistell de bolets, t'han quedat molt bé, realment un plat perfecte porta de tot peix, verdura i bolets, no es pot demanar més.
ResponEliminaUna abraçada
quines fotos mes xules!!!..
ResponEliminason espectaculars!!!..
grasies per estar sempre ahi !
petonets
La natura és generosa i ens regala coses tan bones com els bolets, perquè puguem fer aquests plats que ens alegren la vida...
ResponEliminaNani