dijous, 15 de novembre del 2012

Bacallà confitat, bolets saltats i rovellons i verdures a la brasa


Sembla que, finalment, la natura ens ha fet un regal i ha començat a oferir-nos bolets a dojo. Vam tenir una setmana d'ensurt, que semblava que els bolets haguessin desaparegut, i els qui som boletaires ens vam entristir una mica, ja que això ja havia passat algun altre any, que els bolets s'acaben de cop! Però sembla que les pluges, i ara també el fred, encara ens permetran gaudir de bolets durant unes setmanes més. El cap de setmana passat hi vam anar i vam trobar força bolet, no pas de tota  mena, però sí que vam collir rovellons (del sanguigluus), llanega blanca i negra, cama de perdiu, alguna llora, algun pebràs i carlets. Amb tot això vam fer-nos un dinar de diumenge: bacallà amb allioli i bolets variats. I a veure... uns bolets que has collit tu mateix sembla que sempre són més bons que els comprats, oi? Encara te'ls imagines traient el cap!



Buscant bolets al costat d'una barraca de pedra seca (cabana de pedra que antigament servia d'aixopluc als pastors, Vallès Occidental)


El resultat...

Bolets saltats a la paella amb all i julivert

Bolets a la brasa amb all i julivert, albergínia i carbassó

Bacallà confitat a baixa temperatura amb allioli i bolets variats

El menú. Amanida verda, bacallà amb allioli, bolets variats, verdures a la brasa, pa (xusco) i llom ibèric. 


Amb aquesta proposta torno a participar a la Recepta del 15 d'Els Fogons de la Bordeta i Xocolata Desfeta. 















35 comentaris:

  1. Apa Marina que envida. Me gusta más ir al bosque a buscar setas y pensar como cocinarlas que comerlas. Desde luego has sabido elegir.
    Petons
    JUEGO DE SABORES

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també! El bosc fa molt bona olor, en aquesta època. petons

      Elimina
  2. Uau! Quina bona collita que vàreu fer, no? Quina enveja! El plat que ens presentes té una pinta boníssima, a més amb aquestes verduretes a la planxa... MmmMM! Més sa impossible! Moltes gràcies per la recepta i per aquestes mervalloses fotografies que sempre ens acompanyen. Una abraçada.

    ResponElimina
  3. Déu n'hi do com vas disfrutar! A veure si m'animo a la recepta d'aquest mes, encara no la tinc preparada... una abraçada!

    ResponElimina
  4. Quina collita més maca, quina enveja però sana sana, i per acabar aquest dinar Ummm
    Petons

    ResponElimina
  5. qué plato más rico, me gusta todo lo que tiene, bsts

    ResponElimina
  6. fa goig de veritat, aquest dinar a la terrasseta. a casa teva es menja però que molt bé!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Amb aquest solet els dinars de terrassa encara són una delícia...

      Elimina
  7. M'agrada aquest menú, variat i de temporada. Petons!

    Ana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Ana! Molt bons, els teus muffins! Ja hi he passat.

      Elimina
  8. un plato de lo mas completo! me gusta la combinación, bicos

    ResponElimina

  9. Marina, el plat de Bacallà confitat en bolets un 10!!!!i el pas a pas igualment.

    ResponElimina
  10. juasss!! quin menú Marina!! m'encantaa!!! seria feliç si algú em cuinés aixó mateix.....perfecte! petons

    ResponElimina
  11. Que lujazo de plato¡¡¡, preciosas fotos, un beso

    ResponElimina
  12. Mare meva quin dinar més bo Marina!!! ara mateix m'hi apuntaria, m'agrada tot! el bacallà, els bolets, les verdrures... el pa amb tomàquet!! jeje És veritat que quan trobes els bolets tu mateix, semblen més bons que no pas comprats!
    Petons!

    ResponElimina
  13. Reina, et farem un lloc d'honor al 15, que te'l mereixes! jejeje Quina pinta aquest bacallà tan ben acompanyat!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ha ha ha!! Es nota que m'encanten els bolets, oi? :-) I anar-ne a collir, gairebé més!! Dura més estona... hi hi hi. Encantada de ser altre cop a la recepta del 15!

      Elimina
  14. Apa , Marina ets tot una "caçadora de bolets" fenomena.
    La recepta bonisima.

    ResponElimina
  15. ala¡¡ Marina estas hecha una "caçadora de bolets" y encima del Valles al lado de casa.Esta manera de hacerlos esta muy buena y has hecho un menu bien rico
    peto

    ResponElimina
  16. Quina collita!, es nota que en sabeu, perquè alguns dels bolets del cistell no estaria segura de què son... això sempre fa molta ràbia: trobar bolets que no saps si son bons o no... El platillo em sembla fantàstic. Els bolets fets així és com més m'agraden, i acompanyats amb aquesta verdureta,,,se'm fa la boca aigua...LITERAL!. un petonet, guapa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi me'n va ensenyar la meva àvia, de collir bolets. Li he d'agraïr aquell aprenentatge que ara em va tan bé! he he he Petons

      Elimina
  17. M´agrada mot el bacallà, avuí publicaré una recepta molt fàcil!!! Quina collita Marina, un luxe de cistell!! petonets

    ResponElimina
  18. Vas agafar una bona quantitat de bolets i qué bons que son!
    Has fet un plat combinat deliciós.
    Com ha anat el taller?
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé! Vam disfrutar amb les alumnes (totes dones, sí!) , i vam tastar moltes melmelades!!! D'això es tractava, no?

      Elimina
  19. Marina confessa!!! A on del Vallès veu trobar tants bolets??? A la serralada de l'Obach? Bueno... ja m'ho explicaràs en petit comité.... i res de dir a uns 30 minuts de Sabadell o Terrassa!! :P
    Conyes a part... quina sort saber-ne tant de bolets! I és cert collits per un mateix sembla que siguin més bons oi? Molts petons!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. He he he... això no t'ho puc concretar... només et diré que sí, era a prop de Castellar del Vallès.

      Elimina
  20. La foto buscant bolets sembla sortida del programa 'caçadors de bolets', jeje!
    M'encanta la recepta!

    ResponElimina
  21. Un bon cistell de bolets, t'han quedat molt bé, realment un plat perfecte porta de tot peix, verdura i bolets, no es pot demanar més.
    Una abraçada

    ResponElimina
  22. quines fotos mes xules!!!..
    son espectaculars!!!..

    grasies per estar sempre ahi !
    petonets

    ResponElimina
  23. La natura és generosa i ens regala coses tan bones com els bolets, perquè puguem fer aquests plats que ens alegren la vida...
    Nani

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...