dimarts, 25 de setembre del 2012

Tapa de bacallà i mango amb salsa de menta



Encara no havia combinat mai el bacallà esqueixat amb el mango i el cert és que fer-ho ha estat una grata sorpresa que us recomano. La recepta - tapa d'avui és molt fàcil de preparar i és molt versàtil, sobretot si teniu convidats d'imprevist a casa i, és clar, teniu els ingredients que us proposo a la nevera. Però avui no només us parlaré de menjar, sinó també de ceràmica. Els suports on reposen aquestes tapes estan fetes per una servidora amb la tècnia de rakú. Després us ho comento. D'entrada, la recepta:

Ingredients
Tortilla mexicana
Bacallà esqueixat
1 mango
2 branques de menta
oli d'oliva verge extra
1 pessic de sal


Comencem trinxant la menta amb la mà de morter i hi afegim l'oli per a lligar-ho. També posem a torrar les tortillas a la planxa i esmicolem el bacallà. Pelem i trossegem el mango. I comencem a farcir la tortilla col·locant els ingredients al mig.


Després, ho enrotllem.


Finalment, agafem un ganivet de tall fi i ho dividim en trossets. Ho servim punxant les porcions amb un palet que ens ajudi a subjectar-ho.




I abans d'acabar, un apunt sobre el que us he comentat al principi d'aquesta publicació. Els suports, com heu comprovat, són fets de fang. I amb la tècnica del RAKÚ. Aquesta és una tècnica ceràmica d'origen japonès, que en aquesta llengua significa fàcil i divertit. Consisteix en següent: comencem la cocció de la peça al forn  específic de ceràmica (arriba a uns 1.300 ºC) i, abans de finalitzar el procés. la traiem i l'ofeguem dins un bidó amb serradures, per fumar-la. El resultat és aquest color fosc, un gris si no està esmaltat, o colors brillants si tenen esmalt. Els punts i sanefes blanques es fan amb reserves, és a dir, tapant la peça de fang amb gomets, ceres o altres productes que impedeixin que el fum hi entri. Us deixo una mostra del procés. Bon dimarts!





51 comentaris:

  1. Ostres Marina, fas de tot eh... La recepta molt original, i els bols m'agraden molt, llàstima que no tinguem forns de ceràmica a l'abast... Petons!

    ResponElimina
  2. Dos gustos molt diferents, han de combinar molt bé. El suports t'han quedat genials, no coneixia la tècnica, ets una artista.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dos gustos que combinen molt bé, sí, la primera sorpresa sóc jo! Ha ha. Gràcies Cristina!

      Elimina
  3. Apaaaa, la ceramica es super xula, pero la recepta no es queda enrera....quan porti bacalla de bcn, q ja no en tinc, el tasto

    ResponElimina
  4. Aquesta tapa d'avui m'encanta encara que no la he tastat, penso que el mango ha de fer molt bona parella amb el bacallà i el punt refrescant de la menta es complementa molt bé.
    Aquesta ceràmica queda molt maca, gràcies per ensenyar-nos com es fa.
    Fa 31 anys que visc a Badalona i el nom que tenía aquesta ciutat en la época romana era Baetulo o Bétulo, d'aquí ve el nom del meu bloc.
    Petons.

    ResponElimina
  5. Marina!!! Gràcies per la felicitació!!!! si, m'ha quedat un post molt tècnic però l'ocasió s'ho mereixia!
    Aquesta tapa es una pasada!!! M'encanta el bacallá, el mango i la menta...Doncs..apa a probar-ho....

    ResponElimina
    Respostes
    1. T'ho has currat molt, Abril!! Text i les fotos també, que són una xulada!!! Gràcies per passar per aquí i... fins aviat!

      Elimina
  6. Ostres Marina quina combinació tan original i bona que ha de ser!! m'encanta tot el que hi ha pero no m'imagino els ingredients junts!! apuntadissim! petons

    ResponElimina
  7. Ets una artista multidisciplinar!! I tot ho fas bé jeje Aquesta tapeta fa vvenir salivera, quina pinta! En breu també publicarem una recepta de bacallà amb fruita, nyam nyam!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  8. muy buena Marina y me la llevo
    Y estos recipientes y bol expectaculares¡¡
    peto

    ResponElimina
  9. Una tapa ben bona aquesta, els sabors deuen ser genials ....i de la ceràmica de aquets platets molt bonics, curiosos !!!
    Petonets.

    ResponElimina
  10. No sé què és millor si la recepta o la ceràmica!!! suports molt macos per a una recepta curiosa i gustosa!!!

    ResponElimina
  11. Ala!!! mira que ets completeta!!! la recepta també m´ha encantat, aquesta barreja promet!!! petonets

    ResponElimina
  12. caram, Marina, mai deixes de sorprendre amb els teves "cosetes" tan bones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ja hoa has dit tu, Lolines! Cosetes petitetes però que siguin ben bones! Petons

      Elimina
  13. Hola Marina m'ha encantat la tapa d'avui sobretot perquè m'han regalat una crepera i crec que m'anirà genial de fer.
    El que expliques dels suports genial. A mi també m'encanta la ceràmica però no n'he fet mai, el màxim que he fet ha estat pintar-la

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs prepara't, Núria! No podràs parar! Jo també tinc crepera i és un vici... he he. Hi pot posar quasi de tot! Gràcies guapa.

      Elimina
  14. quina tapa més bona Marina! m'agrada molt la presentació!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  15. cada dia hem sorprens! Quina bona idea! Petons

    ResponElimina
  16. Marina, t'atreveixes amb tot eh? M'agrada.
    Nani

    ResponElimina
  17. És veritat que la combinació al principi sona sorprenent, però estic segura que ha de lligar molt bé.
    M'encanta la presentació en forma de rotllets i mida tapa, idea apuntada ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lliga bé, trobo. Prova-ho! Em sembla que no et decebrà!petonets

      Elimina
  18. Que guapa la tècnica Rakú, m'ha agradat molt que ens l'hagis explicat :)

    ResponElimina
  19. Eii! Quina pinta! I sí que es veu senzill! Però nena, no deixes mai de sorprendre'm.. Ets totalment polifacètica! :D

    ResponElimina
  20. Una recepta genial, gràcies per seguir-me!
    1 petó!

    ResponElimina
  21. Per cert, una pregunta no tens per subscrure't?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. En ppi sí, columna dreta a sota els seguidors. No? Fins aviat!!

      Elimina
  22. Que bocado más exquisito!!!!!!!!Con unos ingredientes bien ricos, besos.

    ResponElimina
  23. Hola Marina guapa tu

    Les tortites aquestes serveixen per tot, veritat ?, jo a casa sempre en tinc un parell de paquets al rebost.

    La teve ideia molt i molt hummm

    Les plaques per la cuina, si no recordo malament estaven sobre uns 18 euros, es que fa com 3 anys que la tinc...ara si van molt be, doncs i pots cuinar amb olles que no i podries, o fang, això si que m´enprenyava a mi, doncs soc una apasionada dels trastos de fang jo,

    mil petonets Susanna

    ResponElimina
  24. Boníssima combinació, i la ceramica, preciosa.

    ResponElimina
  25. Ummm....més que interesant la combinació....jo es que el bacallà me'l foto del cap d'un tinyós !!!...jeje..

    ResponElimina
  26. Deliciosa combinación de sabores! Las fotos son fantásticas!

    ResponElimina
  27. Sense comentaris.... ESPECTACULAR!!!!!
    La recepta genial... i les fotos encara més!!!

    Petonets
    Neus
    Tast de Cuina

    ResponElimina
  28. Molt ben documentada, amb una explicació perfecta. El gust de la preparació, doncs... ja me'l suposo, i més abans de sopar.

    Pels interessats, i ja que ho menciones, la paraula RAKU efectivament vol dir facilitat, però el kanji significa també divertit: S'escriu 楽

    Una abraçada.

    ResponElimina
  29. Només llegir la recepta he anat a buscar bacallà per fer-la. moltes gràcies Marina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Albert Jig! Espero que la recepta et serveixi i que t'agradi!

      Elimina
  30. Marina nos encanto esta tapita y también la he probado con salsa pesto y esta también muy buena.
    Lo acabo de publicar.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...