Encara no havia combinat mai el bacallà esqueixat amb el mango i el cert és que fer-ho ha estat una grata sorpresa que us recomano. La recepta - tapa d'avui és molt fàcil de preparar i és molt versàtil, sobretot si teniu convidats d'imprevist a casa i, és clar, teniu els ingredients que us proposo a la nevera. Però avui no només us parlaré de menjar, sinó també de ceràmica. Els suports on reposen aquestes tapes estan fetes per una servidora amb la tècnia de rakú. Després us ho comento. D'entrada, la recepta:
Ingredients
Tortilla mexicana
Bacallà esqueixat
1 mango
2 branques de menta
oli d'oliva verge extra
1 pessic de sal
Comencem trinxant la menta amb la mà de morter i hi afegim l'oli per a lligar-ho. També posem a torrar les tortillas a la planxa i esmicolem el bacallà. Pelem i trossegem el mango. I comencem a farcir la tortilla col·locant els ingredients al mig.
Després, ho enrotllem.
Finalment, agafem un ganivet de tall fi i ho dividim en trossets. Ho servim punxant les porcions amb un palet que ens ajudi a subjectar-ho.
I abans d'acabar, un apunt sobre el que us he comentat al principi d'aquesta publicació. Els suports, com heu comprovat, són fets de fang. I amb la tècnica del RAKÚ. Aquesta és una tècnica ceràmica d'origen japonès, que en aquesta llengua significa fàcil i divertit. Consisteix en següent: comencem la cocció de la peça al forn específic de ceràmica (arriba a uns 1.300 ºC) i, abans de finalitzar el procés. la traiem i l'ofeguem dins un bidó amb serradures, per fumar-la. El resultat és aquest color fosc, un gris si no està esmaltat, o colors brillants si tenen esmalt. Els punts i sanefes blanques es fan amb reserves, és a dir, tapant la peça de fang amb gomets, ceres o altres productes que impedeixin que el fum hi entri. Us deixo una mostra del procés. Bon dimarts!
Ostres Marina, fas de tot eh... La recepta molt original, i els bols m'agraden molt, llàstima que no tinguem forns de ceràmica a l'abast... Petons!
ResponEliminaGràcies Cinta! Molts petons també
EliminaDos gustos molt diferents, han de combinar molt bé. El suports t'han quedat genials, no coneixia la tècnica, ets una artista.
ResponEliminaUna abraçada
Dos gustos que combinen molt bé, sí, la primera sorpresa sóc jo! Ha ha. Gràcies Cristina!
EliminaApaaaa, la ceramica es super xula, pero la recepta no es queda enrera....quan porti bacalla de bcn, q ja no en tinc, el tasto
ResponEliminaGuai! Ja em diràs, Sonia. Petonets!
EliminaAquesta tapa d'avui m'encanta encara que no la he tastat, penso que el mango ha de fer molt bona parella amb el bacallà i el punt refrescant de la menta es complementa molt bé.
ResponEliminaAquesta ceràmica queda molt maca, gràcies per ensenyar-nos com es fa.
Fa 31 anys que visc a Badalona i el nom que tenía aquesta ciutat en la época romana era Baetulo o Bétulo, d'aquí ve el nom del meu bloc.
Petons.
Marina!!! Gràcies per la felicitació!!!! si, m'ha quedat un post molt tècnic però l'ocasió s'ho mereixia!
ResponEliminaAquesta tapa es una pasada!!! M'encanta el bacallá, el mango i la menta...Doncs..apa a probar-ho....
T'ho has currat molt, Abril!! Text i les fotos també, que són una xulada!!! Gràcies per passar per aquí i... fins aviat!
EliminaOstres Marina quina combinació tan original i bona que ha de ser!! m'encanta tot el que hi ha pero no m'imagino els ingredients junts!! apuntadissim! petons
ResponEliminaDoncs prova-ho Roser! Queda boníssimmmm! Mua
EliminaEts una artista multidisciplinar!! I tot ho fas bé jeje Aquesta tapeta fa vvenir salivera, quina pinta! En breu també publicarem una recepta de bacallà amb fruita, nyam nyam!
ResponEliminaPetonets
Sandra
L'espero doncs! Petonets
Eliminamuy buena Marina y me la llevo
ResponEliminaY estos recipientes y bol expectaculares¡¡
peto
Moltes gràcies Miquel!
EliminaUna tapa ben bona aquesta, els sabors deuen ser genials ....i de la ceràmica de aquets platets molt bonics, curiosos !!!
ResponEliminaPetonets.
Gràcies Mamilu!
EliminaNo sé què és millor si la recepta o la ceràmica!!! suports molt macos per a una recepta curiosa i gustosa!!!
ResponEliminaGràcies noies! Encantada de compartir-ho!
EliminaAla!!! mira que ets completeta!!! la recepta també m´ha encantat, aquesta barreja promet!!! petonets
ResponEliminaProva-ho Sílvia! No et decebrà!
Eliminacaram, Marina, mai deixes de sorprendre amb els teves "cosetes" tan bones.
ResponEliminaJa hoa has dit tu, Lolines! Cosetes petitetes però que siguin ben bones! Petons
EliminaHola Marina m'ha encantat la tapa d'avui sobretot perquè m'han regalat una crepera i crec que m'anirà genial de fer.
ResponEliminaEl que expliques dels suports genial. A mi també m'encanta la ceràmica però no n'he fet mai, el màxim que he fet ha estat pintar-la
Doncs prepara't, Núria! No podràs parar! Jo també tinc crepera i és un vici... he he. Hi pot posar quasi de tot! Gràcies guapa.
Eliminaquina tapa més bona Marina! m'agrada molt la presentació!!!! petonets guapa
ResponEliminaGràciessss!
Eliminacada dia hem sorprens! Quina bona idea! Petons
ResponEliminaM'agrada que t'agradi, Roser! mua
EliminaMarina, t'atreveixes amb tot eh? M'agrada.
ResponEliminaNani
Bé, amb quasi tot... he he
EliminaÉs veritat que la combinació al principi sona sorprenent, però estic segura que ha de lligar molt bé.
ResponEliminaM'encanta la presentació en forma de rotllets i mida tapa, idea apuntada ;)
Lliga bé, trobo. Prova-ho! Em sembla que no et decebrà!petonets
EliminaQue guapa la tècnica Rakú, m'ha agradat molt que ens l'hagis explicat :)
ResponEliminaUn plaer, Òscar.
EliminaEii! Quina pinta! I sí que es veu senzill! Però nena, no deixes mai de sorprendre'm.. Ets totalment polifacètica! :D
ResponEliminaUna recepta genial, gràcies per seguir-me!
ResponElimina1 petó!
Per cert, una pregunta no tens per subscrure't?
ResponEliminaGràcies!
En ppi sí, columna dreta a sota els seguidors. No? Fins aviat!!
EliminaQue bocado más exquisito!!!!!!!!Con unos ingredientes bien ricos, besos.
ResponEliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaLes tortites aquestes serveixen per tot, veritat ?, jo a casa sempre en tinc un parell de paquets al rebost.
La teve ideia molt i molt hummm
Les plaques per la cuina, si no recordo malament estaven sobre uns 18 euros, es que fa com 3 anys que la tinc...ara si van molt be, doncs i pots cuinar amb olles que no i podries, o fang, això si que m´enprenyava a mi, doncs soc una apasionada dels trastos de fang jo,
mil petonets Susanna
Boníssima combinació, i la ceramica, preciosa.
ResponEliminaUmmm....més que interesant la combinació....jo es que el bacallà me'l foto del cap d'un tinyós !!!...jeje..
ResponEliminaDeliciosa combinación de sabores! Las fotos son fantásticas!
ResponEliminaSense comentaris.... ESPECTACULAR!!!!!
ResponEliminaLa recepta genial... i les fotos encara més!!!
Petonets
Neus
Tast de Cuina
Gràcies Neus! Molt amable!
EliminaMolt ben documentada, amb una explicació perfecta. El gust de la preparació, doncs... ja me'l suposo, i més abans de sopar.
ResponEliminaPels interessats, i ja que ho menciones, la paraula RAKU efectivament vol dir facilitat, però el kanji significa també divertit: S'escriu 楽
Una abraçada.
Només llegir la recepta he anat a buscar bacallà per fer-la. moltes gràcies Marina
ResponEliminaGràcies Albert Jig! Espero que la recepta et serveixi i que t'agradi!
EliminaL'autor ha eliminat aquest comentari.
ResponEliminaMarina nos encanto esta tapita y también la he probado con salsa pesto y esta también muy buena.
ResponEliminaLo acabo de publicar.
Petons