Això és un no parar. Després que ahir us expliqués com vaig aprofitar un dels carbassons que ens van regalar de l'hort farcint-ne una quiche, avui us parlo de l'altre, el que va patir una transformació per a convertir-se en... melmelada! Dolça, dolça... Fer melmelades no és difícil, només entretingut. I us aguanta gairebé un any al rebost. Què més volem! Els carbassons creixen molt depressa, quan n'és el temps. Els qui n'hagueu cultivat ja ho sabeu segur. Sembla que els donin vitamines cada dia, perquè creixen d'un dia per l'altra una barbaritat. Per això cal estar alerta. Una solució per aprofitar-los és fer-ne crema, però és que al final ja n'estem tips, de la crema de carbassó. I per això els podem conservar.
Ingredients:
1 carbassó
4 c. de sucre
El suc de 1/2 llimona
*** Si ho voleu fer com a conserva salada, eviteu afegir-hi el sucre i només hi poseu un pessic de sal, un raig d'oli i el suc del a 1/2 llimona
Comencem rentant, trossejant i coent el carbassó en una olla de parets altes. Deixem que suï una estona, uns 15 minuts. Després, ho traiem del foc i triturem el carbassó amb la batedora, sense treure'l de l'olla. El tornem a posar al foc i continuem coent, afegint-hi el sucre (unes 4 cullerades soperes per carbassó) i el suc de mitja llimona. Ho anem remenant, a foc baix, durant una hora i mitja ben bona. El carbassó té molta aigua i per això la conserva ha de ser llarga, perquè s'evapori el líquid.
Un cop agafi textura de melmelada, la fiquem en un pot prèviament esterilitzat (bullit en aigua 15 minuts). Tornem a posar el pot al foc, al bany maria i amb el tap obert del pot, perquè faci el buit i acabi d'evaporar l'aigua. Tapem, ho etiquetem i guardem al rebost (és important que sigui fosc, sec i amb temperatura estable).
I ara... algunes idees per a servir i tastar la melmelada:
Ingredients:
Cistellets de massa quebrada (comprats o fets a casa)
Melmelada dolça de carbassó
Pernil salat
Ara només cal muntar la tapeta. El que més m'agrada és el contrast de la melmelada (dolça) amb el pernil (salat). Bon profit!
Amb aquesta recepta participo al repte d'agost de la Sandra i el Xavi d'Els fogons del a bordeta i la Marina de Xocolata desfeta.
Bon cap de setmana a tothom!
Jo em sembla que faria la versió salada però la idea de les tartaletes... Ohhhhh! Acabo d'esmorzar i m'han obert la gana!!
ResponEliminaHa ha ha! Llàstima que les fotos no es puguin tastar, que te les deixaria provar amb molt de gust. Petons!
EliminaHauriem de buscar enginyers que treballessin en això! jeje
EliminaHummmmmmmmmm ....quina delicia de tartaletas. Aquesta mermelada de carbassó ha de ser deliciosa:
ResponEliminapetons
Gràcies Quima! Bon cap de setmana.
EliminaMarina, qué buena idea!! Mi madre ya no sabe qué hacer con los calabacines, se lo diré. Por cierto, estás muy guapa en la foto. Besitos
ResponEliminaGràcies Conchi! Contenta de tornar-te a saludar!
EliminaOsti no ni havia vist mai de melmelada de carbassó!! Quina gràcia!! Petons
ResponEliminaÉs bona, Roser! Si en tens ocasió prova-la!
EliminaEs ben bé que es pot der melmelada de quasi tot. Encara recordo la meva sorpresa amb la de pebrot verd... i ara de carbassó! :)
ResponEliminaJo diria més: es pot fer melmelada de quasi tot! he he. Petons
EliminaPer a mi també ha estat una novetat descobrir la mermelada de carbassó, quina originalitat. Molt bona Marina! :) Gràcies per donar-nos a conèixer tanta creativitat!
ResponEliminaDe res, Joel! Encantada de compartir-la amb vosaltres! I de llegir les vostres, és clar!
EliminaEsta mermelada con jamón debe estar estupenda, en estos cestitos queda la mar de mono.
ResponEliminaPetons.
JUEGO DE SABORES
Gràcies guapes!
Eliminaquina delicia!!!! per mi es una novetat la melmelada de carbassò
ResponEliminaSi pots fer-la o provar-la te la recomano, és ben bona! Petons
Eliminaque combinació més bona
ResponEliminaha de ser molt bo aquest contrast!!! m'haure d'animar a fer aquesta mermelada perquè no crec que la venguin...bon aperitiu! petons
ResponEliminaNo crec que la venguin, no, vaja, si no és en una botiga específica casolana. Anima't, Roser! Petons
Eliminatens una imaginació desbordant, tant per fer melmelades com per cuinar qualsevol cosa. aquesta melmelada és increïblement bona!
ResponEliminaGràcies Manel! Encantada de compartir-la!
EliminaEs una bona manera de treure profit als carbassons i no fer sempre la típica crema que està bona, però ens agrada variar.
ResponEliminaQueden molt bufones les cistelletes.
Petons.
Gràcies Ana!
EliminaMarina,
ResponEliminaHas fet una cosa d'allò més deliciosa: una melmelada de carabassó!
Amb formatge també hi va bé.
Bon cap de setmana,
Nani
Gràcies Nani! Ho provaré amb formatge també. Petonet
EliminaJo estic amb la Nani, amb un formatge i si pot ser una mica fort, també li va bé.
ResponEliminaok!
EliminaM'agrada la idea de fer melmelada de carabassó, dolça...
ResponEliminaPetonets.
Gràcies !M'agrada això de dolça... he he petons!
EliminaQué cosas más ricas y originales se aprenden por aquí! Gracias por compartirlas!
ResponEliminaGràcies Rosendo! Un plaer que vinguis per aquí! Petons
EliminaHola Marina guapa tu
ResponEliminaAquest mes se m´escapa el poder participar....te han quedat de super hummmm
mil petonets Susanna
Se ve muy rico.....Que tengas feliz fin de semana.
ResponEliminaHola, hola! Ja hem tornat de vacances!
ResponEliminaOi tant que la posarem a l'índex, té massa bona pinta i ningú se la pot perdre! ;) Ara, dóna'ns uns dies per actualitzar-lo, que encara tenim el cap de vacances! jejeje
Gràcies per participar!
Petons
Sandra
Guay! Gràcies a vosaltres, Sandra! I bona reentrée!! Petonets
EliminaNo l'he tastada mai la melmelada de carbassó, però trobo que amb el pernil, en aquests cistellets ha de quedar ben bona!
ResponEliminapetonets
Hi queda! Anima't, guapa, segur que si no l'has provat mai la trobaràs curiosa. Petons
EliminaM'apunto com fer-la ja que jo sóc molt formatgera i em sembla que hi ha de quedar bé. També em quedo amb l'idea del contrast amb el pernil salat!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Una amb formatge i una amb pernil, no? Una de cada, que de melmelada n'hi ha de sobres! ha ha. petonets
EliminaQuina gràcia, jo també vaig participar amb la mateixa recepta.
ResponEliminaUn melmelada de les mes bones.
Petons
Oh, quina gràcia! Hi faré un cop d'ull, Isabel!petons!
EliminaNoia, t´ha sentat bé el curset a la Bisbal, oi?? Quina imaginació culinària! Això està per llepar-se els dits...
ResponEliminaMolt bé, sí! I a tu les vacancetes al Marroc? A veure si ens posem al dia. Petonets!
EliminaAquesta recepta és tota una sorpresa, segur que queda molt bona.
ResponEliminaBona, sí! Petons
EliminaQuina bona pinta aquesta melmelada...
ResponEliminaQuin contrast més genial! Ets la reina de les melmelades originals! Una abraçada!
ResponElimina