dijous, 30 d’agost del 2012

Quiche de carbassó de l'hort i sobrassada



Les coses, quan es fan per amor, acostumen a sortir bé. I a la cuina això també passa. Quan cuines per algú sembla que t'atreveixes a fer coses que, potser per a tu, no faries. Aquest és el cas d'aquesta quiche d'avui. Mira que m'agraden, les quiche! Però, és clar, una quiche (si no és miniquiche) sempre surt grossa. I només en demano als restaurants on, allà sí, te'n poden servir només una porció.

El menjar que es comparteix sempre acaba essent més bo perquè, d'alguna manera, deixa de ser teu. I en el cas de la quiche que us proposo hi ha una alegria afegida. Els carbassons són d'un hort molt proper, acabats de collir. Grossos i ferms com són ara, una delícia. I regalats! I el formatge, tot i que comprat, és d'una parada d'aliments artesans que feia goig diumenge passat. Bé, doncs anem al gra:

Ingredients:
1 carbassó mitjà
8 talls de sobrassada
1 got de llet sencera
50 g de formatge d'ovella curat
3 ous
Formatge ratllat tipus mozzarela
1 làmina circular de massa crua per a fer pastissos
oli i sal

Alguns dels ingredients utilitzats per a la quiche

El que farem primer primer serà estendre la massa crua en una safata circular per anar al forn, la punxarem amb una forquilla, la cobrirem amb el mateix paper sulfuritzat i hi tirarem cigronets secs per sobre. Això ho fem perquè durant la cocció no se'ns infli gaire. La tindrem al forn a 180 ºC durant uns 15-20 minuts.

Mentrestant, tallarem el carbassó a rodelles i el posarem uns tres minuts amb oli al microones perquè s'estovi. També prepararem la crema de la quiche amb el got de llet, els tres ous, el formatge curat d'ovella i una mica de sal. Ho triturarem amb la batedora i ho reservarem.


Quan tinguem la massa semi cuita i la resta d'ingredients a punt començarem a fer capes. Al fons, una capa de carbassó. A sobre, les làmines de sobrassada, una altra capa de carbassó, una altra de sobrassada. Fins arriabar gairebé a dalt de tot de l'alçada de la massa.


Quan tinguem les capes fetes hi aboquem la crema (llet, ous, formatge) i ho culminem amb el formatge ratllat. El següent pas és el més fàcil. Introduir la quiche dins el forn durant uns 30-40 minuts, en funció del forn.


Per a comprovar si ja és cuita podem punxar el centre amb un escuradents. Si surt sec és que la quiche ja és cuita!


I ja podem fer LES porcions. Hem quedat que era per a compartir, oi? ;-)



Apunt
Alguns de vosaltres ja fa dies que em comenteu que, en intentar obrir el meu blog, us apareix un avís de malware o possible virus. Alguns també m'heu dit que us apareixia que l'enllaç infectat era panes creativos. Bé, doncs avui, finalment i després d'enviar diversos correus a google, diria que ja ho tinc solucionat. I ha estat gràcies a una fantàstica blocaire, la Joaquina de La Cocina de los inventos, a qui he d'agraïr moltíssim l'avís, la paciència i la solució que m'ha donat. Gràcies amiga!!! I a tots els qui també m'heu avisat, gràcies! Malgrat tot, si encara us apareixen coses estranyes en obrir el Tapa't de tapes us agraïré que m'ho digueu!

Bon dia!

28 comentaris:

  1. Nyam!!! Fantàstica recepta. M'ha encantat a més té una pinta estupenda :) Tens raó, quan es cuina amb il·lusió surten coses d'allò més originals i creatives, ho podríem definir com un art? Gràcies Marina! Una abraçada.

    ResponElimina
  2. A mi mai m'havien aparegut. Es clar que tinc dos o tres invents d'aquests per evitar pop ups i demés. En tot cas si veig alguna cosa rara t'aviso :)

    La idea m'encanta, la faré amb morcilla patatera que m'he portat d'Extremadura i és similar a la sobrassada :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs millor! Ara ja no stic malalta... torno a tenir-ho normalment bé! ;-)

      Elimina
  3. Hola Marina guapa tu

    Doncs si nena maca, ja está solucionat el problema, estic molt contenta, es que quan veus la paurala "virus", ja tremolu

    A casa en faig molts "invents" amb sobrassada, sempre son un èxit, com segur el plat que ens presentes avui, hummmm

    mil petonets i fins aviat Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. De fet, no era res greu, Susanna. És un avís que google envia quan detecta pàgines sospitoses. Però no és que estigués infectada directament. Ara ja estem bonets! he he. Petons

      Elimina
  4. Jo tambe tinc carbassons de l'hort, en el meu cas de l'hort de mun pare i avui mateix estava pensant quina recepta en podia fer, doncs la que avui ens presentes em sembla prefecta ho provaré que segur que em queda molt bona! Petons

    ResponElimina
  5. Per fi ja et puc comentar a través de Google Chrome.
    Es veritat que si fas una quiche gran per a dues persones es massa quantitat i acabes menjant més del compte.
    M'agrada la teva idea i afegir-le sobrassada, segur que té un gustet d'allò més bo.
    Petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé que ja em puguis veure normalment! La sobrassada hi dóna gust més intens. Queda més gustosa, sí! Petons

      Elimina
  6. M'agrada la combinació d'avui. Petons!

    Ana de: 5 sentidos en la cocina

    ResponElimina
  7. Bon día Marina!
    m'agrada molt questa quiche, la faré

    moltissimes gracies per les teves felicitacións, estem tots bocabadats esperant a la princesa.

    ResponElimina
  8. m'agrada el resultat visual de les capes de carbassó, gustativament deu ser boníssim!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí que ho és. I dura molt, avui torno a portar quiche al tupper! Ha ha. Petons

      Elimina
  9. Té molt bona pinta aquesta quiche i amb el gustet de la sobrasada deu ser bonissima.
    petons i espeor que haguis passat un bon estiu.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espero que tu també. Ja tornem a la rutina, oi? Petonets!

      Elimina
  10. Quina proposta tan atractiva. La posaré en marxa el proper dia que em regalin un carbassó (aquests dies compro poques verdures perquè tinc una de tomàquet que no vull perdre.... És el que té menjar d'un hort de confiança!).

    ResponElimina
    Respostes
    1. El millor és això, un hort de confiança, oi? Petonets, marga!

      Elimina
  11. Ara ja puc tranquil·lament!! JA no cal que obri el firefox per a mirar el tapa't!! Mercii!

    Per cert, m'encanta que et regalin carbassons i que els transformis així! Em sembla que són la meva hortalissa predilecta! ;)

    ResponElimina
  12. Marina,
    Li has tret un bon profit als carabassons eh. Una quiche divina, d'un bonic color.
    Nani

    ResponElimina
  13. Quines fotos mes xules Marina.
    Es nota que tenim producció de carbassons...
    Oh bé que ens agraden molt
    Ara mateix publico un farçells de carbassó.
    Petons

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...