Aquest mes, el repte de Memòries d'una cuinera era amb la fruita. Quan ho vaig veure vaig pensar: aquesta no me la puc deixar escapar! I és que m'agrada molt, moltíssim, la fruita. M'agrada tant que se'm fa difícil no menjar-ne cada dia més d'una vegada. Avui he sentit a la ràdio que ara hi ha professionals que diuen que menjar tres peces de verdura i dues de fruita engreixa... i sí, potser sí que tenen raó però sabeu què us dic? Que el que no mata engreixa i que, com diu el repte d'aquest mes de juliol: "Molta fruita menjaràs i molta salut tindràs!" Al cap i a la fi, per aquest vida només hi passem una vegada i més val aprofitar-ne tot el que poguem, no?
Heus aquí la meva proposta. El títol que he escollit es deu al fet de com s'embolcallen les fruites que he triat per aquestes postres, en forma de tub. El que també és interessant és que aquesta recepta és 99% aprofitament (no ens mengem els pinyols, he he). Tant la part de fruita que farem servir per a la broqueta com la que ens sobrarà, amb la que farem una melmelada multifruites. Som-hi?
Ingredients per a la macedònia en un tub:
Síndria
Pera conferència
Pruna
Préssec groc
Obleas tipus La Cocinera
Ou batut amb sucre
Palets de fusta per fer la broqueta
Ingredients per a la melmelada multifruites:
Les restes de fruita que hem utilitzat per fer les boles
2 c. de sucre blanc
1/2 suc de llimona
El que fem primer és tallar la fruita. Ho fem amb l'ajut d'una cullereta per fer boles, però no les de gelat, sinó la que té la cassoleta més petita. Ens queda una cosa així:
Boletes de pera, síndria, préssec i pruna per a fer les broquetes
Amb la resta de frutia, com ja he dit, farem una melmelada. El procés és molt fàcil. Primer triturarem la fruita en cru, la posarem a la cassola al foc amb dues cullerades de sucre i el suc de 1/2 llimona i ho anirem coent a foc baix i sense parar de remenar. Amb uns 20 minuts ja la tindrem al punt gelatinós de melmelada i la reservarem a la nevera fins al moment de servir el plat.
La fruita que ens ha sobrat de fer les boles, amb la qual farem la melmelada multifruites
Seguim preparant aquestes postres tot enfilant la fruita al pal de fusta i embolcallant-la amb les obleas, que prèviament haurem modificat tot tallant les vores arrodonides. És a dir, que n'haurem fet un quadrat, com un tovalló que embolicarà la fruita. Així:
Enfilem les boles de fruita a la broqueta
Amb l'oblea simulem el "tub" que us deia, embolcallant les fruites
Pintarem les obleas amb ou batut i barregat amb sucre i les posarem al forn, prèviament escalfat a 220 ºC. Le courem durant uns 10 minuts a una temperatura d'uns 180 ºC.
Presentació del plat
I finalment, presentem el plat. A la base, fem una llengua amb la melmelada multifruites. A banda, disposarem la resta de la melmelada en un bol per si algú vol sucar-hi la fruita. A sobre la llengua de melmelada hi disposarem les broquetes, de la manera que més ens convingui. Si ho feu quan la melmelada sigui ben freda i quan les broquetes encara siguin una mica tèvies.... mmm! Encara és més bo, com quan fem la tatin i també posem el pastís de fruita un xic calent.
Des d'una altra perspectiva, la macedònia per un tub o la broqueta de macedònia
I ara deixo en mans de Memòries d'una cuinera aquest repte del mes de juliol esperant que us hagi agradat!
molt original el muntatge!! és tant bona la fruita! Petons!
ResponEliminaBoníssima. I a l'estiu n'hi ha tanta, oi? Petonet!
EliminaUnes broquetes molt llamineres, i l'acabat del plat amb la meemelada d'aprofitament un 10!!!
ResponEliminaPer cert que darrera els comentaris que la fruita i a verdura engreixa, ehem... i deu haver els fabricants de Donuts!!!!!
petonets
no m'estranyaria, Alba, no m'estranyaria... he he. Tot s'aprofita! Petonets guapa!
EliminaQue original!!!! M´encanta la presentació!!!!
ResponEliminaGràcies!!! Petons
EliminaAixí estem tu i jo...de tanta fruita que hi mengem. També una mica desaprofitades però,què hi farem!!!
ResponEliminaTot el que fa crec! em torna boja...l´oblea de l´empanadilla torrada amb melmelada i, amb fruita, què més vols???
Muaaah!
Som fruita madura, tu i jo, hi hi. Ostres, a mi també em torna boja el crec-crec! m'agrada que t'agradi. Petonets!
EliminaSense haver llegit aquest darrer comentari ja tenia a la boca el crec crec, m'encanta menjar coses cruixents. Molt bona idea de macedònia. Petons!!
ResponEliminaje je... són bones, les coses cruixents. Gràcies per la visita, Margalida!
EliminaQue original Marina! Una idea excelente porque me encanta la macedonia y nunca hago nada diferente con ella! Te copio!
ResponEliminaI tant! Gràcies per passar per aguí. Petonet
EliminaMolt bona proposta !!! ..Unes brochetes ideals .......i ja dien allò que ..... el que ve de gust no mata ...........
ResponEliminaPetons
Ratifico la teva frase! Petons, Quima.
Eliminamuy buena esta idea que has tenido de presentar una macedonia Marina,me encanta¡¡
ResponEliminaun peto
Gràcies Miquel! Prova-ho i em dius. Bones vacances altre cop!
EliminaHi ha molta tonteria amb això de les dietes i els quilos... Facin el que vulguin, així tenim més fruita per nosaltres! jejeje Molt mona, la idea (i el títol del post, molt graciós)!
ResponEliminaPetons!!
Sí, tu, deixem-nos d'històries i a gaudir de la fruita! Petonets, guapa
Eliminaostres Marina! aquesta versió no me l'esperava!!! és fantàstica, m'emporto la idea. Moltes gràcies per participar. petonets!!!
ResponEliminaA vosaltres pel repte, Judith! M'ha encantat, ja ho veus! he he. Petons i bones vacances!
EliminaQué bo el nom que li has donat a aquesta recepta, Marina!
ResponEliminaLa fruita també m'agrada molt i ara diuen que engreixa? Doncs, com dius per una vegada que vivim millor disfrutar.
Petons.
I tant! Gràcies per passar per aquí, ana, i bones vacances!
EliminaMolt bo el nom i la recepta. La melmelada multifruita de quedar boníssima, crec que en faré per acompanyar postres o simplement pel pa de l'esmorzar. Que la fruita engreixa? Au, a fer punyetes!
ResponEliminaMarta
Doncs ja em diràs el què! La veritat és que encara no n'havia fet mai, barrejant tantes fruites i el resultat... és sorprenent! Petonets i bones vacances.
EliminaEspectacular ! Quina pinta més bona ! Enhorabona per la idea i la presentació: sou unes cracks
ResponEliminaSom, no? Tu sí que ets sorprenent, sobretot amb aquestes receptes orientals! Petons i bones vacances.
EliminaCarai Marina, original es poc aquesta macedonia!!! amb la oblea d'empanadilla li dona un punt vistós i de sabor totalment diferent i sensacional !!! m'encanta noia! petons
ResponEliminael nom em sembla moooolt ben encertat!!! jijiji
EliminaGràcies guapa! Bones vacaaaances!
EliminaQue original!!! M'ha agradat molt, m'has sorprés gratament. Ahh i que tinguis molt bones vacances, els suggeriments dels llibres molt bons! Petons
ResponEliminaGràcies guapa! Tu també! petonets
Eliminaxulisime i molt apetitosa la teva proposta!
ResponEliminaM'agrada molt la fruita com a tu i de vegades et sobren oblees i no saps que fer-ne! M'agrada molt la teua idea Marina!! Marta
ResponEliminaM'agrada la teva proposta.
ResponEliminaHo duré a la practica.
Bon estiu.