Sóc més de gelats cremosos que no pas de polos de gel. Potser per aquest motiu, em va costar trobar una recepta que em fes el pes per a poder participar al repte Memòries d'una cuinera, dedicat aquest mes als polos. El que sí que, en canvi, m'entusiasme a l'estiu, és el gaspatxo. Seria capaç de veure'n litres i litres sense cansar-me'n. Tot i que avui dia és fàcil trobar gaspatxos força bons i naturals als supermercats i mercats, el que més m'agrada és el que faig a casa. I això deu ser perquè, fent-lo jo, hi puc posar les quantitats que més m'agraden, i afegir-hi un punt més de vinagre, que m'hi encanta. Aquest cop, doncs, us explico el gaspatxo que faig a casa, i que per convertir en polos he congelat.
Ingredients:
Tomàquets madurs
1 pebrot vermell
1 i 1/2 pebrot verd
1/2 cogombre
1 ceba tendra
1/2 got de vinagre de xerès
1 got d'oli d'oliva verge
2 - 3 pessics de sal
2 grans d'all
1 molla de pa i la seva crosta
Perquè pelar els tomàquets ens sigui fàcil, els escaldarem, fent una creu al cul de cada tomàquet.
A continuació, tallarem les verdures a trossos. No cal que siguin trossos iguals, ja que posteriorment ja les triturarem.
Quan les tenim trossejades, les introduïm en un vas americà. Si no en tenim, fem servir una olla i una batedora. També hi afegeim el pa, l'oli, el vinagre i la sal.
I ho batem bé.
Quan ja tenim la crema quasi a punt, la passarem pel colador xinès, de manera que si ens hi ha quedat alguna pell, l'eliminarem. Ara, ja només ens falta omplir uns vasets de xarrup amb el gaspatxo. Hi col·loquem, a dins, un parell d'escuradents que ens faran de pal de polo a l'hora de menjar. I posar-ho al congelador. Jo ho vaig fer d'un dia per l'altre.
L'endemà, traiem els gotets del congelador i els deixem a temperatura ambient durant una mitja hora, perquè poguem desemotllar els polos. Els podrem consumir tal qual o bé acompanyar-los amb un oli d'alfàbrega, que hi quedarà ben bo!
Aquí teniu, doncs, els meus polos salats i gelats, espero que us agradin!
El gaspatxo ja es molt refrescant de per si, en forma de polos ha de ser superior!!
ResponEliminaPetons.
Marina, Marina...ja pots estar patentant l´invent! Veig que properament..."se llevará el polo de gaspatxo"...je, je. je...Fabulosos!!
ResponEliminat'han quedat fantàstics.... aquest cop coincidim, no pot haver un gaspatxo més fed que transformat en polo!!
ResponEliminapetons
menuda idea, jaja!! tu si que sabes!! tienen que estar riquisimos, bicos
ResponEliminaaquest gazpacho si que és fresc!! que divertit menjar-lo aixií! petons
ResponEliminaQue bons aquests polos de gaspatxo! m'encanten! Una abraçada Marina
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
SUperrefrescant!!
ResponEliminaBenvingudes les idees refrescants, que l'estiu ja s'ha instal.lat. A casa serà difícil que el gaspatxo arribi a congelar-se, segur que se'l prensant abans :)
ResponEliminapetons,
Pilar
Muy buena idea, unos polos super sanos y deliciosos.
ResponEliminapeto
A l'estiu sempre tinc gaspatxo a la nevera. mai se m'ha ocorregut fer polos, quina idea més genial.
ResponEliminaQuin gotets més macos, i els polos boníssims! petons
ResponEliminaMolt original! Perfecte per quan tornes de la platja :)
ResponEliminaUna abraçada
Fantástico el gazpacho en cualquier versión, incluida en formato polo ¡Me apunto!
ResponEliminaB7ssss
Originals!!! Sempre relacionem polos amb dolç...oi????
ResponEliminaPetons,
Olga
Gelats i gaspatxo, has ajuntat les dues coses que m'apassionen més a l'estiu, mmm...
ResponEliminaGenials...a casa meva el gaspatxo entusiasma...un dia d'aquests els hi presentaré així i al·lucinaran! Gran aportació! Petons!
ResponEliminaM'encanta el gaspatxo, així no ho he provat mai però segur que esta bonissim, petons !!
ResponEliminaa casa també ens encanta el gaspatxo!!!! ;) Uns polos ben refrescants per començar un àpat. Moltes gràcies per participar guapa. Molts petonets
ResponEliminaA mi también me van más los helados cremosos pero el gazpacho me vuelve loca, así que toca probar tus polos. besotes preciosa.
ResponEliminaQue original y bien fresquito, te ha quedado este gaspacho, me gusta, es una forma muy divertida de tomarlo.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Un color fantàstic.. quins polos saladets més bons!!!
ResponElimina!! Super originales, frescos y la mar de ricos!! me tomaba ya un par de ellos :)
ResponEliminaBesinesssss
Ja ho sé que dec ser rareta però no m'entusiame el gaspatxo, però clarísimament ´´es una recepta estupendisima pels amants d'aquesta sopa tan estiuenca.
ResponEliminapetonets
Pero qué ricos! Son ideales para los que nos gusta el gazpacho muy frio! Jejeje..m
ResponEliminaasí mas fresquito si cabe! si señora! buena receta! muy original ante todo!!
ResponEliminaOstres quina bona idea! Tens raó, a l'estiu el gaspatxo ve molt de gust i aquesta és una manera original, divertida i molt refrescant de prendre'l.
ResponEliminaBona idea Marina, gelats y gaspatxo boníssims! Petons.
ResponEliminacuriosa receta, si señora, de lo más refrescante para el verano
ResponElimina