L'altre dia vaig treballar una mica amb pasta fil·lo. No sé si a vosaltres us passa el mateix, però aquesta pasta em fa perdre el nord quan la tasto en forma de baklava. A Barcelona, cada cop hi ha més pastisseries i forns que tenen un petit assortit d'aquestes pastetes marroquines. D'acord, són calòriques però tan gustoses! I sempre pots trobar-ne de diverses formes i gustos. Sobretot, del baklava en destacaria el sabor de fruit sec i d'almívar. A mi... em costa parar... he he.
Ingredients:
Pasta fil·lo
festucs
xocolata negra fondant
aigua, llimona i sucre
Comencem traient les closquest dels festucs i trinxant-loa amb el mà de morter. No faig servir la batedora perquè no vull que se'm trituri del tot. Mentrestant, comencem a preparar l'almívar, ja que necessitarà una estona per espessir una mica. Continuem, estenent dues làmines de fil·lo damunt d'una superfície que no s'enganxi i hi posem els festucs trinxats.
A continuació, desfem la xocolata i la disposem per sobre dels festucs. Tapem el farcit amb dues làmines de fil·lo més i ho apretem amb l'ajut d'un corró.
Per sobre, un cop la massa ja està segellada, hi aboquem l'almívar.
Un cop ho tenim així, ho posem al forn.
Ho deixerm al forn a 170 ºC, dalt i baix, fins que veiem que s'enrosseix per sobre. Seran uns 20 - 25 minuts. Després, ho traiem del forn i ho deixem refredar.
Un cop fred, ho dividim en porcions quadrades i... ja ho podrem endrapar!
Bon cap de setmana!
A mi també m'encanten els Baklava... Fa uns anys a Istanbul em vaig posar les botes! No he provat mai de fer-los a casa, però...
ResponEliminaBon cap de setmana!
Berta
Una mica calòrica pot ser sí, pero un dia és un dia, i aquesta te molt bona pinta. A mi m'agraden molt totes les postres amb fruits secs!!! Petons i bon cap de setmana.
ResponEliminala veritat es que crec que no he provat mai el baklava...però aquest teu fa una fila..... ja tinc ganes de tastar-ne un trosset! llàstima que ara eatic de dieta :(!! però me l'apunto!!
ResponEliminaOstres, si per una cosa destaca (crec) la cuina marroquina es pels dolços. La veritat és que m'han entrat unes ganes de probar aquesta Baklava que no vegis... xocolata amb festucs!! hmmm
ResponEliminaPetons!!
Quina delícia Marina!! a mi els postres molt molt molt dolços no m'agraden massa, però quan tinc una baklava al davant no puc resistir-me a agafar-ne un trosset! :) Bon cap de setmana!!
ResponEliminaOstres Marina, aquesta no me la puc perdre!!! que boníssima!! bon cap de setmana!
ResponEliminaOstres quina pintassa que té aquesta recepta Marina! Aquesta combinació m'encanta i amb el toc cruixent de la pasta fil·lo té que quedar genial!
ResponEliminaUna abraçada guapa i que passis molt bon cap de setmana!
Quan paso per devant de les botigues que venen baklava no puc resistirme a entrar i comprar ni que sigui un... M'encanten!! T'han quedat perfectes!! Un peto
ResponEliminaPer fer-te una reverència !!!! Sencillament genial.....i jo pensant en l'operació bikini...Quins mal pensaments que tinc !!!!!!
ResponEliminaM´he d´animar a cuinar amb la pasta filo. Li hauré de perdre la por, quines postres amb xocolata i festucs me bones... petons,
ResponEliminaA mi m'agrada molt la rebosteria marroquina. És tan dolceta!!! I aquesta recepta teva, a més d'original ha d'estar molt bona! La provaré!
ResponEliminaTinc festucs, tinc filo, tinc las ganes....u tinc tot per feru...allá que m'en vaig !!!!
ResponEliminaPetonetsssss
oooh com m'agrada la pasta filo, i la barreja xocolata i festucs és perfecte! es que m'encanta!! petons
ResponEliminaMarina, com m'agrada aquest dolç.
ResponEliminaBon cap de setmana
sensacional esta baklava y el corte esta diciendome comeme ya¡¡
ResponEliminabon cap de setmana
peto
Es un dolç per menjar en petites quantitats, qué bo es veu amb els festucs i la xocolata, ara em menjaría un trocet.
ResponEliminaPetons i bon cap de setmana!
Nenaaaa muero por un trozo crujiente de esta baklava:
ResponEliminaSensacional.
Buen fin de semana.
CAriños
Mmmmm... pero que rico y además bastante fácil y rápido de hacer. Tienes unos premios en mi blog, pásate a recogerlos si quieres!! Besos :)
ResponEliminaMmmmm no n'he menjat mai de blaklava, però és veu impressionant, un poc calòrica si, però ja me cercaré alguna cosa per celebrar i poder fer-la.
ResponEliminaPetons.
Ohhhhhh des d'ara mateix vull provar la blaklava!!!!!
ResponEliminala pasta fil.lo on puc trobar-la?
Un petó!
A tú t'ha quest molt bé. Jo m'he tastat però m'hi sobra dolçor.
ResponEliminaPetons
Amb lo bona i agraida que és la pasta philo.... mai he preparat baklava! Aquest té una pinta boníssima, això de l'almívar m'ha fet agafar salivera i ara que és l'hora de berenar m'aniria de conya!
ResponEliminaPetons :)
Que pintaza!!! A mi me gusta mucho y ocmo dices tu, se puede hacer de muchas formas y sabores.. En croacia probe uno de cerezas y estaba delicioso!!!!
ResponEliminaUn beso!
apaaaaaaaaaaaaaa!!!!!, mare de déu!, això si que m'ho menjava jo ben a gust!, té un aspecte fabulós!
ResponEliminaUna recepta molt interessant i deliciosa t´ha quedat! petonet
ResponEliminano sé perquè però tot el que és bo o és massa calòric o és dolent per alguna cosa!!! Doncs a fer punyetes i visca les calòries!!
ResponEliminaPTNTS
Dolça
La pasta filo em fa molt de respecte. Com es fa perquè no es trenque quan la manipules? Fa temps que tinc ganes de fer algun dolç o algun plat com la "pastil·la" (o "pastilla") marroquina i el no saber manipular aquesta pasta m'hi frena. A més, ara que veig aquest dolç teu tan bo, encara hi tinc més ganes. Salutacions
ResponEliminaFrancesc, si la vas pintant amb mantega fosa mentre la treballes ja no se t'assecarà. Anima't, que és boníssima! Petons
EliminaUau.. saps que m'agrada molt el baklava? Mai he posat xocolata, però deu quedar molt bé. Boníssim oi? petons
ResponEliminaL'altre dia no em vaig poder resistir a fer-ho, tan fàcil i tant bo! Va volar!
ResponElimina