Quan vam dinar a La Cava de Tàrrega, un dels plats que ens vam demanar va ser el fals arròs amb cuguls. En realitat, aquest plat portava espelta, amb una salsa cremosa i cuguls, que ja vam quedar que era la part de floració de l'all, abans que obri la flor. Per la textura, semblava talment un risotto amb el seu arròs. Quan vam tornar a casa, al cap de pocs dies, em vaig atançar a la botiga de dietètica que tenim a prop de casa perquè volia trobar-hi espelta. Tenia ganes de cuinar aquest cereal, que ara ja feia temps que no tastava. Aquest cop, la vam menjar en forma d'amanida.
L'espelta és una subespècie del blat, del mateix gènere. Hi ha corrents que afirmen que menjar aquest cereal és millor que menjar blat, ja que provoca menys al·lèrgies tot i que hem de dir que també conté gluten.
Ingredients:
Espelta
Pastanaga
Escarola fina
cogombre
tomàquet (kumato)
Pebrot verd
daus de formatge amb espècies
El procés de bullir l'espelta és el més llarg. L'hem de tenir al foc una hora, perquè les pellofes es trenquin i deixin al descobert l'interior de la llavor.
La resta és ben fàcil. Tallem les verdures a daus mitjans.
Barregem les verdures amb l'espelta, i hi afegim els daus de formatge per sobre. Us aconsello un formatge potent de gust, tipus feta, ja que farà un contrast bo amb l'espelta i la resta de verdures cruixents.
Ho servim amb un llit d'escarola al fons i ho amanim amb un bon raig d'oli d'oliva extra verge i un polsim de sal.
El pa d'espelta m'encanta...però així cuinada no l'he provada mai...hi haurem de posar remei! Petons!
ResponEliminaMira, igual que la Mònica, no he provat mai l'espelta bullida. Així, en amanida, em sembla una proposta molt interessant. A veure si en trobo a la meva botiga bio. Petons.
ResponEliminaTodavia no he probado la espelta asi,pero pinta muy bien y queda una ensalda veraniega muy buena y sana.
ResponEliminaPeto
Yo tampoco he probado la espelta si no es en un pan, esta es una ensalada bien rica y saludable, besos !!
ResponEliminaNo coneixia l'espelta (només em sonava per alló del 'pa d'espelta' o ' farina d'espelta' ). Aquesta recepta m'obre moltes opcions, sens dubte.
ResponEliminaPetons!!
Cuina d'emergencia
http://cuinademergencia.blogspot.com
Quin gran descobriment!!!!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Ara a l'estiu dona'm amanidetes i una llesca de pa i aparteu-vos.... :D
ResponEliminaUna amanida ben fresca i bona, a més com que té de tot es pot prendre de plat únic, genial Marina!
ResponElimina"Les receptes que m'agraden"
jo només menjaria amanides a l'estiu!! aixi completes i ja està! fantastica amb tants i colors i l'espelta és moolt sana! petons
ResponEliminaMés sana impossible!! em costa arrencar amb l'espelta...i crec que una amanida seria un bon punt de partida.
ResponEliminaHe tastat l'espelta i m'agrada, potser tindría que fer-la servir més sovint.
ResponEliminaL'amanida té molt bona pinta.
Petons.
Que rica tiene que estar, habra que probarla, un beso
ResponEliminaAquestas amanides son fabuloses !!!1 amb la caloreta venen tan de gust !!!...amb espelta tinc que prubaro !!!
ResponEliminaPetonetsssss.
No he provat mai l'espelta, però la provaré, i més veient aquesta amanida tan bona i saludable, a més de fresqueta. El punt del formatge "potent" m'hi encanta ;). Un petó!
ResponEliminaUn plat molt complert per ara l'estiu!
ResponEliminaJo encar no he prova l'espelta, tot i que fa anys que utilitzo la farina d'espelta per fer les pizzes o algun pa.
Petons
M'agrada molt Marina! Quina amanida més bona i fresca per l'estiu ;)
ResponEliminaPetonets guapa!
No la he tastada mai l'espelta d'aquesta manera, caldrà posar-hi remei.
ResponEliminaAhhhh, i la Cava de Tàrrega és als nostres pendents, un dia d'aquests quan tirem amunt o quan baixem cap a casa hi farem una paradeta!
PTNTS
Dolça
Jo tampoc l'he tastada així, i és una idea molt saludable. Aquesta la provo segur! Una abraçada! Anna de retallsdecuina.cat
ResponElimina