divendres, 7 de març del 2014

Crema de coliflor amb llet de coco i oli de sàlvia i entrevista a Ràdio Santa Perpètua


Ja no recordo a quin blog vaig llegir que aquesta recepta agrada, fins i tot, a qui no agrada la coliflor. En tot cas, sí que explicava que la recepta es feia amb llet de coco i això, de bon principi, ja em va convèncer. Sense acabar de llegir aquella recepta, l'altre dia em vaig adonar que tenia una llauna de llet de coco al rebost, i que acabava de comprar una coliflor sencera preciosa a la fruiteria. Així, doncs, vaig decidir-me a intentar barrejar aquests dos ingredients, a més de ceba, per a fer un bon sopar. Com que a la terrassa de casa sempre hi tenim un assortit d'herbes remeieres fresques, perquè ens hi agraden molt, als plats que cuinem, vaig pensar que una bona manera de digerir la sopa seria fent servir un oli aromatitzat de sàlvia, que ja sabeu que és molt digestiva. 

Ingredients: 
1/2 coliflor
1 ceba de figueres
3 gots d'aigua
1/2 llauna de llet de coco
1 pessic de sal
pebre blanc mòlt (opcional)
sàlvia fresca i oli d'oliva verge extra


El que fem primer és tallar la ceba i la foliflor a daus petits.


A continuació, encenem el foc i posem oli a escalfar. A continuació, hi tirem la ceba i la salem, fins que comenci a suar i es comenci a tornar transparent. En aquest moment, afegim la coliflor trossejada. Remenem bé, a foc fort, i tornem a salar la coliflor. Hi afegim també un pessic de pebre blanc.


Quan comencem a veure les verdures torradetes, hi afegim el mig pot de llet de coco. remenem bé. I al cap de cinc minuts, també hi posem els tres gots d'aigua. Rectifiquem de sal, si cal, i ho deixem bullir durant 20 minuts. 


Un cop passat aquest temps de cocció, apartem l'olla del foc, triturem les verdures amb la batedora, i ho tornem a posar al foc a escalfar cinc minuts més.


Ara, ja només ens faltarà preparar la part final de la recepta, l'oli de sàlvia, que elaborarem amb un mà de morter, l'oli i la sàlvia a dins, que trinxarem, i hi afegirem un xic de sal. 


Servirem la crema calenta, regada amb unes gotes d'oli de sàlvia per sobre i un parell de fulles fresques. Si us hi animeu, ja ho veureu, el gust de coliflor i coco us sorprendrà!






A Ràdio Santa Perpètua! Pagesos de ciutat, amb Esther Casanovas i Carles Baldellou

I abans d'acabar, vull fer un apunt per dir-vos que el passat 1 de març em van entrevistar perquè expliquúes uan recepta a Pagesos de Ciutat. Podreu escoltar l'entrevista, buscant el podcast del dia 1 i ho podreu trobar clicant aquí (a la part final del programa hi ha la meva recepta)



26 comentaris:

  1. Coliflor i llet de coco, en casa ens encanta! I aquest oli de sàlvia ha de completar molt bé els sabors!
    Palmira

    ResponElimina
  2. M'agrada molt la coliflor i en crema queda molt suau. Petons!

    Ana

    ResponElimina
  3. Un plat senzill, saludable i boníssim Marina! I molt bon pas a pas ;)

    Petons!

    ResponElimina
  4. La llet de coco em sembla una gran aportació. La faré aviat.
    Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Una manera diferent de menjar coliflor. Ha de ser molt suau aquesta crema Marina!

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  6. Una combinació força original i interessant. A mi la llet de coco també m'agrada força, però només l'he utilitzat per a fer postres... a veure si m'animo amb aquesta cremeta! un petó!

    ResponElimina
  7. M'encantaaaaaaaaaaaa!!!!! Quina combinació!!! Ptons guapa

    ResponElimina
  8. La faig molt, es l´unica forma que la mengen els nens, en crema, el que jo hauré de probar es lo de la llet de coco. Petons

    ResponElimina
  9. Ha de quedar buenisima,con leche de coco no la he probado, en pure con mantequilla si.La probare.
    Besos Marina.

    ResponElimina
  10. hummmmmmmmmmmmmmm que combinacio mes gustosa

    ResponElimina
  11. una manera diferente que va muy bien conocer y ademas queda sabrosa y aromatica¡
    Peto

    ResponElimina
  12. eso de la leche de coco con la coliflor tengo que probarlo guapa. un besoteeeeeee.

    ResponElimina
  13. Que original Marina!!! Habrá que probarlo, seguro que está buena.
    Besos
    Cocinando con Montse

    ResponElimina
  14. Quina manera més original de menjar col-i-flor!!! Quin gustet ha de tenir!!!!
    Petons,
    Marina

    ResponElimina
  15. Tindré que comprar un ot de llet de coco que ara no en tinc i fer aquesta crema, deu ser ben bona, un sabor diferent al de sempre.
    Petons.

    ResponElimina
  16. Alguns cops he bullit la coliflor amb llet normal, però mai amb llet de coco!!!
    Li deu donar un punt molt bo. I la combinació amb la sàlvia em sembla sensacional, molt encertat.

    ResponElimina
  17. Ostres quina crema més deliciosa t'ha quedat Marina, i amb la llet de coco, deu quedar molt suau, no?
    Només una pregunta, on aconsegueixes la sàlvia? He vist un parell de receptes, a part de la teva, que l'utilitzen, i tinc ganes d'aconseguir-ne, però no sé on...

    Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Als gardens en tenen, de sàlvia, o sigui que segur que en trobes. I sinó, hi ha floristeries que també en tenen. d'altra banda, els mercats de pagesos també sempre tenen una secció d'aromàtiques. A veure si tens sort!

      Elimina
  18. Quina delicia de crema.....amb aquet gustet ....caraiiiii...
    Petonets.

    ResponElimina
  19. A casa ens encanta la coliflor de totes les maneres, però mai l'hem provada amb llet de coco. Una recepta amb una combinació de sabors molt interessant. Petons.

    ResponElimina
  20. Amb llet de coco! Jo la faig amb poma, però amb coco segur que també ha d'estar molt bona

    ResponElimina
  21. La llet de coco és poc coneguda per aquests verals però és fantàstica per que dona un toc molt especial. Jo vaig fer, fa no gaire al blog, unes mandonguilles amb beixamel de coco que també van quedar per llepar-se els bigotis :D

    ResponElimina
  22. Sempre he cuinat el bròquil o bé bullit o amb bechamel per sobre, així en crema no l'he fet mai. Si trobo llet de coco ho probaré ja que m'encanten les cremes de verdures. .
    Petons

    ResponElimina
  23. Ostres, qué xulo això que t'entrevistin a la ràdio parlant de la nostra dèria: les receptes! Pel que fa la d'avui....a mi la llet de coco em té fascinada, encara que no l'he provat mai en plats salats...ho hauré de fer! Petons!

    ResponElimina
  24. Que bo i que original amb la llet de coco!!!
    Petonets

    ResponElimina
  25. Realment, una manera diferent de menjar i fer-la!!

    ResponElimina

Gràcies per visitar-me, m'ajudes a seguir aquí! Fins aviat!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...