Ja no recordo a quin blog vaig llegir que aquesta recepta agrada, fins i tot, a qui no agrada la coliflor. En tot cas, sí que explicava que la recepta es feia amb llet de coco i això, de bon principi, ja em va convèncer. Sense acabar de llegir aquella recepta, l'altre dia em vaig adonar que tenia una llauna de llet de coco al rebost, i que acabava de comprar una coliflor sencera preciosa a la fruiteria. Així, doncs, vaig decidir-me a intentar barrejar aquests dos ingredients, a més de ceba, per a fer un bon sopar. Com que a la terrassa de casa sempre hi tenim un assortit d'herbes remeieres fresques, perquè ens hi agraden molt, als plats que cuinem, vaig pensar que una bona manera de digerir la sopa seria fent servir un oli aromatitzat de sàlvia, que ja sabeu que és molt digestiva.
Ingredients:
1/2 coliflor
1 ceba de figueres
3 gots d'aigua
1/2 llauna de llet de coco
1 pessic de sal
pebre blanc mòlt (opcional)
sàlvia fresca i oli d'oliva verge extra
El que fem primer és tallar la ceba i la foliflor a daus petits.
A continuació, encenem el foc i posem oli a escalfar. A continuació, hi tirem la ceba i la salem, fins que comenci a suar i es comenci a tornar transparent. En aquest moment, afegim la coliflor trossejada. Remenem bé, a foc fort, i tornem a salar la coliflor. Hi afegim també un pessic de pebre blanc.
Quan comencem a veure les verdures torradetes, hi afegim el mig pot de llet de coco. remenem bé. I al cap de cinc minuts, també hi posem els tres gots d'aigua. Rectifiquem de sal, si cal, i ho deixem bullir durant 20 minuts.
Un cop passat aquest temps de cocció, apartem l'olla del foc, triturem les verdures amb la batedora, i ho tornem a posar al foc a escalfar cinc minuts més.
Ara, ja només ens faltarà preparar la part final de la recepta, l'oli de sàlvia, que elaborarem amb un mà de morter, l'oli i la sàlvia a dins, que trinxarem, i hi afegirem un xic de sal.
Servirem la crema calenta, regada amb unes gotes d'oli de sàlvia per sobre i un parell de fulles fresques. Si us hi animeu, ja ho veureu, el gust de coliflor i coco us sorprendrà!
A Ràdio Santa Perpètua! Pagesos de ciutat, amb Esther Casanovas i Carles Baldellou
I abans d'acabar, vull fer un apunt per dir-vos que el passat 1 de març em van entrevistar perquè expliquúes uan recepta a Pagesos de Ciutat. Podreu escoltar l'entrevista, buscant el podcast del dia 1 i ho podreu trobar clicant aquí (a la part final del programa hi ha la meva recepta)
Coliflor i llet de coco, en casa ens encanta! I aquest oli de sàlvia ha de completar molt bé els sabors!
ResponEliminaPalmira
M'agrada molt la coliflor i en crema queda molt suau. Petons!
ResponEliminaAna
Un plat senzill, saludable i boníssim Marina! I molt bon pas a pas ;)
ResponEliminaPetons!
La llet de coco em sembla una gran aportació. La faré aviat.
ResponEliminaUna abraçada.
Una manera diferent de menjar coliflor. Ha de ser molt suau aquesta crema Marina!
ResponEliminaPtnts
Dolça
Una combinació força original i interessant. A mi la llet de coco també m'agrada força, però només l'he utilitzat per a fer postres... a veure si m'animo amb aquesta cremeta! un petó!
ResponEliminaM'encantaaaaaaaaaaaa!!!!! Quina combinació!!! Ptons guapa
ResponEliminaLa faig molt, es l´unica forma que la mengen els nens, en crema, el que jo hauré de probar es lo de la llet de coco. Petons
ResponEliminaHa de quedar buenisima,con leche de coco no la he probado, en pure con mantequilla si.La probare.
ResponEliminaBesos Marina.
hummmmmmmmmmmmmmm que combinacio mes gustosa
ResponEliminauna manera diferente que va muy bien conocer y ademas queda sabrosa y aromatica¡
ResponEliminaPeto
eso de la leche de coco con la coliflor tengo que probarlo guapa. un besoteeeeeee.
ResponEliminaQue original Marina!!! Habrá que probarlo, seguro que está buena.
ResponEliminaBesos
Cocinando con Montse
Quina manera més original de menjar col-i-flor!!! Quin gustet ha de tenir!!!!
ResponEliminaPetons,
Marina
Tindré que comprar un ot de llet de coco que ara no en tinc i fer aquesta crema, deu ser ben bona, un sabor diferent al de sempre.
ResponEliminaPetons.
Alguns cops he bullit la coliflor amb llet normal, però mai amb llet de coco!!!
ResponEliminaLi deu donar un punt molt bo. I la combinació amb la sàlvia em sembla sensacional, molt encertat.
Ostres quina crema més deliciosa t'ha quedat Marina, i amb la llet de coco, deu quedar molt suau, no?
ResponEliminaNomés una pregunta, on aconsegueixes la sàlvia? He vist un parell de receptes, a part de la teva, que l'utilitzen, i tinc ganes d'aconseguir-ne, però no sé on...
Petons!
Als gardens en tenen, de sàlvia, o sigui que segur que en trobes. I sinó, hi ha floristeries que també en tenen. d'altra banda, els mercats de pagesos també sempre tenen una secció d'aromàtiques. A veure si tens sort!
EliminaQuina delicia de crema.....amb aquet gustet ....caraiiiii...
ResponEliminaPetonets.
A casa ens encanta la coliflor de totes les maneres, però mai l'hem provada amb llet de coco. Una recepta amb una combinació de sabors molt interessant. Petons.
ResponEliminaAmb llet de coco! Jo la faig amb poma, però amb coco segur que també ha d'estar molt bona
ResponEliminaLa llet de coco és poc coneguda per aquests verals però és fantàstica per que dona un toc molt especial. Jo vaig fer, fa no gaire al blog, unes mandonguilles amb beixamel de coco que també van quedar per llepar-se els bigotis :D
ResponEliminaSempre he cuinat el bròquil o bé bullit o amb bechamel per sobre, així en crema no l'he fet mai. Si trobo llet de coco ho probaré ja que m'encanten les cremes de verdures. .
ResponEliminaPetons
Ostres, qué xulo això que t'entrevistin a la ràdio parlant de la nostra dèria: les receptes! Pel que fa la d'avui....a mi la llet de coco em té fascinada, encara que no l'he provat mai en plats salats...ho hauré de fer! Petons!
ResponEliminaQue bo i que original amb la llet de coco!!!
ResponEliminaPetonets
Realment, una manera diferent de menjar i fer-la!!
ResponElimina